Romme, Kungsberget eller Bjursås?

Merchod

Ny medlem
Vilket är bäst? Romme, Kungsberget eller Bjursås? Har varit i Högbyn i helgen, ingen risk att bli höjdrädd där inte!!
Åker carving, inte snowboard, om det har betydelse!
 

JohanDahlstedt

Aktiv medlem
jag har inte varit i kungsberget men romme har nog roligast backar att åka i men dom har inge hopp om du är intresserad av det ska du åka till kungberget.
 

TheGoldenJibber

Ny medlem
Om du bara ska åka så är Romme bäst, dem har längst backar av dem 3 skidbackarna. Men gillar du å hoppa så åk till kungsberget, as schysst park =).
/Jimmy
 
S

simonl

Guest
kungs är ej så bra för vanl,ig slalom. för korta backar tycker jag
 
K

kalleg

Guest
kungsberget ska du åka till om du skall jibba eller åka carving
romme ska du åka till om du inte har nåt bättre att åka till, romme är riktigt risigt!
 

Merchod

Ny medlem
Ingen som nämnt Bjursås? Är det sämre än Romme? Brukar åka till romme själv, när jag får abstinens!! Annars brukar jag åka till Alperna och från en början Funäsdalen/Tänndalen/Ramundberget... där jag började "min karriär" ;-)
 

Mountain_Man

Aktiv medlem
Alla anläggningarna du nämner är väl värda ett besök. Jag rekommenderar ingen av dem för en vecka (eller säsong...), men för en dag eller helg fungerar de finfint.

Romme Alpin
250 meter fallhöjd och backar i tre väderstreck bjuder på piståkning i "Sälenklass". Välpistade slingrande nedfarter med varierande kupering bjuder på riktigt kul körning för såväl avancerade carvingspecialister som hasande blåbär. Ny toppstuga i världsklass. Smulpaj med vaniljvisp rekomenderas varmt. Under högsäsong kan det vara tämligen mycket folk men den mycket goda liftkapaciteten minimererar liftköerna. Ingen park, bara ett större hopp som sannolikt inte hetsar upp någon ... Ingen offpist värd namnet.

Kungsberget
200 meter fallhöjd och de flesta pister rakt i falllinjen bjuder på riktigt bra åkning. Både branta partier och flackare varianter. Bra liftkapacitet. Stor park. Offpist ???

Bjursås
180 meter fallhöjd. Består i princip av två skidområden. Ett med branta korta backar och ett med längre flackare backar. Mycket varierande nedfarter och en fantastisk utsikt vid fint väder. Klen liftkapacitet och sannolikt en av världens långsammaste sittliftar, är dock inget större problem eftersom det sällan är speciellt mycket folk på plats. Bra park (enligt de som kan sånt ...). Några partier med gles skog och hyggen bjuder på lättillgänglig , men mycket begränsad, offpist.

Och vad ska man då välja? Personligen rekommenderar jag Romme i första hand. Nackdelen med Romme är framförallt att det tidvis kan vara riktigt tjockt med folk ... Jag har bara varit en gång i Kungsberget och det gav mersmak. Jag tycker dock att Romme drar det längsta strået och är snäppet bättre på i stort sett alla plan (förutom parkbiten förstås). Bjursås är riktigt trevligt och gemytligt, och även om det inte bjuds lika avancerad åkning som i RA och KB kompenseras det med omväxlande backar och skön miljö.

Valet är ditt!

That´s all folks! / MM
 

Officerider

Ny medlem
Kungsberget:
Närmast från Stockholm.Blandade backar för all tycke och smak.
Bra, mycket bra park.
Romme:
Bra skidåkning, bra backar, tyvärr ingen park
Bjursås:
Lite för "snälla" backar.Park, dock lite nedgången senast jag var där.
 

Mountain_Man

Aktiv medlem
deza: Njaa ... antagligen inte. Både Romme Alpin, Kungsberget och Bjursås är bestyckade med sittlift modell äldre med snigelväxel. Skillnaden är att Romme och Kungsberget även har modernare och snabbare sittliftar. / MM
 
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp