Säsong i Chamonix 18/19

Skyller

Ny medlem
Säsong i Chamonix 18/19
Tjena,

Jag och en kompis har bestämt oss för att tillbringa säsongen 18/19 i Chamonix och det har under vår planering dykt upp några frågor som jag hoppas att ni kan hjälpa oss med!

Först upp är liftkortet. Någon som vet ungefär vad det brukar kosta för en säsong räknat 1 december till 30 april? Vet ni när och hur man brukar kunna få tag på ett säsongskort (måste man köpa där eller kan man lika väl köpa online)? Det vi söker är ett unlimited-kort som gäller över hela området.

För det andra undrar vi om ni rekommenderar att ha tillgång till bil där nere? Är det någon som kört ner och vet ungefär vad det kostar till skillnad från flyg eller buss? Är det värt att köra?

Har ni annan info om kostnader för hela säsongen eller liknande som ni tror kan hjälpa oss eller om det är grejer som man bara måste veta så skriv gärna det också!

Tack sålänge,

Carl och Jakob
 

Humlegarden

Ny medlem
Säsong i Chamonix 18/19
Finns mycket på Google! Du kan köpa liftkort hemifrån, köper du innan 30 november kostar det ca 1000 euro.

Gällande kostnad att köra ner, gå in och kika på någon Kartapp och kolla antalet kilometrar och multiplicera med hur mycket er bil drar. Tillkommer även kostnad för exempelvis Öresundsbron /färja. Fördelen med bil är att man får med sig mycket grejer ner och kan vara skönt att ha tillgång till om ni ser att en ort får ett stort dump någonstans i närheten.
 

Petterking

Ny medlem
Säsong i Chamonix 18/19
10000kr för liftkortet och det köper ni earlybird på nätet! Sista möjlighet att är i slutet på november. Sen efter det kostar det 17000... Bil är helt klart att rekommendera!!! Det funkar utan men har ni tillgång till det så är det givet! Minns fan inte va det kostade att ta sig ner men beroende på vart i Sverige ni bor så kan Gbg-Kiel färjan va ett alternativ. Glöm inte att det är friktionsdäck som gäller och inte dubb! Vad det landar på i slutändan är upp till var och en
 

maliina

Ny medlem
Säsong i Chamonix 18/19
Säsongskortet har du redan fått svar på och jag håller med Petter om bilen, systemen är ganska utspridda i Chamonix så det är skönt att ha bil för att kunna vara spontan med var man vill åka, det är även gött att kunna åka till en större Carrefour för storhandling då det blir billigare än att köpa mat på affärerna i centrum som är betydligt dyrare.
Kolla bara upp parkering innan då det inte ingår i alla boenden!
Kommer inte ihåg hur mycket det gick på att åka ner men om ni fyller bilen borde ni gå plus på att köra då det blir en del extra/specialbagage när man flyger.
 
Topp