Säsong i chamonix, bara för freeride-proffs?

martin97

Ny medlem
Säsong i chamonix, bara för freeride-proffs?
Tja! Lite luddigt inlägg så börjar med mina frågor så kan ni läsa resten sen:

1. Tror ni chamonix passar oss?
2. Hur gör man för att börja åka mer spännande offpist? Utrustning, kunskap, människor etc.

Jag och en kompis funderar på att plugga på distans från alperna några månader denna säsong. Vi har kikat en del på chamonix nu för att det verkar som ett ställe som har det mesta (skidmässigt och socialt) och dessutom bra utbud (dvs hyfsat billigt) boende.

En liten fundering vi har är att vi å ena sidan har hört att chamonix är ett offpistmecka med la valle blanche etc men å andra sidan att många av dessa kräver en del erfarenhet då det finns mycket galciärsprickor osv. Så det vi undrar, ungefär, är om det finns andra alporter som har mer lätttillänglig offpiståkning som vi borde titta på istället?

Nästa fundering: Jag skulle säga att vi båda är bra skidåkare (jämfört med de flesta, självklart annorlunda på det här forumet...) men vi har saknar både utrustning och kunskap för att ge oss ut på en del mer spännande åk. Hur kan vi utvecklas här? Var kan man lära sig mer? Vad behövs i form av utrustning? Ska man försöka lära känna människor som kan omgivningen och lära sig av dom, eller boka guide? Etc.

Alla tips uppskattas!

Allt gott,
Martin
 
Topp