Säsong Revelstoke 2019/2020

JesperArnwald

Ny medlem
Tjena alla goa skidåkare!

Jag tänkte kolla om det är någon som har gjort en säsong i Revelstoke eller varit där och åkt skidor?
Vad har ni för tips?
Hur hittade ni jobb?
Är det lätt att ta sig från Revelstoke byn till berget där skidåkning sker?

Ha det fint!
 

elvha

Medlem
Hej!

Tips:
- Skaffa turgrejer om ni ej har. Revelstokes system är väldigt pluttigt med två gondoler och två sittliftar (dock ska en till öppnas till nästa säsong). Den ”riktiga” skidåkningen hittar ni en tur bort.
- Besök Rogers Pass - en fantastiskt vacker nationalpark med oändliga pudermöjligheter beroende på hur långt man orkar tura för åket.
- På tal om tura - gå lavinkurs och boka den innan ni drar, annars kan det bli svårt att få plats på de bättre kurserna. Bara att googla AST 1 Revelstoke så lär det dyka upp några alternativ.
- Köp bil på plats (som ni sedan kan sälja när säsongen går mot sitt slut) för att kunna passa på att testa fler skidorter, ex Mt Baker, Kicking Horse, Whitewater mfl.
- Har ni inte pjäxor eller skidor än men planerar att köpa, köp då på plats! De kan verkligen sin sak där och möjligheten att sedan finjustera pjäxor osv blir så mycket lättare och är dessutom oftast gratis.
- Saker/plagg som går sönder kan lätt ersättas med begagnade grejer man kan hitta för ett grymt pris på Stokelist, bland annat en secondhandsajt på nätet. En kompis fyndade en splitterny Peakjacka där när hon var på jakt efter skalplagg.

Angående jobb så hittar ni nog bäst jobb på plats genom att gånoch lämna CV på kaféer, restauranger osv.

Har man inte bil tar man sig lättast till berget genom bussen som går varje dag, vill minnas att priset var 5 CAD/biljett!
 
Senast ändrad:

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp