Säsongs problem och behöver lite hjälp med eventuell UCPA resa!

AlphaQuebec

Ny medlem
Säsongs problem och behöver lite hjälp med eventuell UCPA resa!
Hej alla glada (Finns la inga sura nu när säsongen börjar!?)

Säsongs problem

För några veckor sedan frågade en kompis om jag ville hänga med honom till Saas-Fee och säsonga, eftersom jag efter mycket problem lagt ner hoppen om att göra en säsong i år blev jag överlycklig och vi bokade en enkel flygbiljett till Geneve.

Upplägget var så att han hade redan löst ett jobb på ett hotell i byn. Med jobbet kom även en lägenhet. Jag däremot har ju varken jobb eller boende så vi tänkte att jag bor hos honom, ser om jag kan få ett jobb, gör jag det hyr jag en egen lägenhet, om jag inte skulle hitta något så får det räcka med en semester på två veckor och sen åka hem till jul!

Min kompis hörde med hans chef (sa han iallafall) och det gick alldeles utmärkt att göra så!

Tanken är att vi ska åka den 13 December!

Allt var frid och fröjd, jag har just införskaffat lavinutrustning och köpt nya pjäxor! Taggad till 1000%!
Sen får man ett sms i fredags av kompisen där han skriver att han fått ett mail från hans chef i Schweiz där det står att jag inte längre kommer kunna bo i hans lägenhet.

F*CK.

Vad ska man göra nu?! Som tur är kostade bara flygbiljetten 600 kronor, så det är ju inte hela världen att missa.

Kompisen föreslår att åka ner och köra på det ändå och strunta i vad chefen säger, men jag känner inte direkt att det vore det bästa alternativet.

Några tips på hur jag ska göra? Vad hade ni gjort i min situation?UCPA resa!

Nu under helgen har jag kollat över mina alternativ till en annan skidresa och det enda jag komma på är UCPA, eftersom jag älskar att åka puder och skulle vilja testa en riktig "puder resa" (istället för att försöka hitta hyffsade åk på en "vanlig resa").

Vad skulle ni rekommendera att man ska köra på för resa isåfall?
Hur är det att åka ensam på en UCPA resa (som jag eventuellt kommer "behöva" göra)?
Vad ingår i en UCPA resa?

Jag skulle säga själv att jag är hyffsad på off-pist åkning, jag har åkt en del, men inte tillräckligt mycket för att kalla mig en van åkare, men jag är en hyffsad åkare i eget tycke! Men jag har inget problem med att hajka en dag för att få det perfekta åket!

Tignes och Les Deux Alpes går bort eftersom jag redan besökt orterna och vill utforska nya ställen! Om inte ni är väldigt övertygande förstås!Så, slutligen, hur hade ni gjort i min situation och vad kan ni berätta om UCPA (Tycker deras sida inte visar speciellt mycket)?

Jag är väldigt dålig på att förklara saker och ting så är det något ni inte förstår eller vill ha mer info om är det bara att hojta!

Tack så mycket för att du läste och tack för eventuella svar!

PS. Är det någon som känner, "Det där verkar som en skön kille, han skulle passa perfekt i våran grupp som ska säsonga tillsammans!" så säg gärna till :) DS.


edit; Kanske borde nämna att jag är 19 år (95:a)!
 
Senast ändrad:

onda_ogat

Ny medlem
Säsongs problem och behöver lite hjälp med eventuell UCPA resa!
UCPA är Lösningen om du inte har någon att resa med (eller råd att hyra en bergsguide själv). Det fina är att "allt" ingår: Boende, åkning i grupp, hyra av skidor och lavinutrustning och framför allt instruktör eller guide (beroende på aktivitet) i 4,5 dagar. Det är en deal som inte går att slå.

Boendet är vandrarhemsliknande med 4-6 personer per rum. Maten är enkel, men du får äta så mycket du vill. Skidåkningen är det som räknas. Jag rekommenderar att börja med en vecka ski toute neige, så får du en känsla för vad vill boka nästa gång. Låt dig inte luras av uttrycket "toute neige", pisterna används bara vid transporter.

Val Thorens verkar som ett väldigt bra ställe, eller så hade jag grym tur med vädret när jag var där.

tldr; Fundera inte, åk! (Men ta med eget pulverkaffe till frukosten).
 

Gazza1

Aktiv medlem
Säsongs problem och behöver lite hjälp med eventuell UCPA resa!
Har åkt själv med UCPA 2 gånger tidigare. Det går jätte bra att åka själv. Som föregående skrev så ingår allt i priset. Om det är puder som står allra högst på menyn så skulle jag titta på Valdisere alt Les Arcs.

Argentiere och Chamonix är fint men en massa puderhets. Jag tror att du får det bättre på den andra orterna.
 

Always-Sunny

Aktiv medlem
Säsongs problem och behöver lite hjälp med eventuell UCPA resa!
Skulle satsa på Val T, fräscht center, stort och bra system.
Cham/Argentiere är också bra men som sagt lite mer konkurrens om op (vår guide hittade dock en hel del orört förra året trots dåligt med snöfall). Val D har jag bara åkt pist-grupp, men op ska vara bra men dock lite svårare. Les Arcs är ett mindre system men trevlig op dock tycker jag centret är trist samt att det ligger avsides mellan två byar.
 
Topp