Ska köpa skateboard

twizzter

Ny medlem
Hejsan, nu är det så att jag ska köpa en skateboard. Är inte speciellt bra då allt jag kan är en ollie. Ska åka hela sommaren och finns en ramp där jag bor som jag också kommer (försöka) köra i. Då till frågan: Vad ska jag köpa för skateboard?

Kan någon förklara för mig vad 7.5, 7.7 och allt det där är?

Tack
 

RrrR

Ny medlem
Du ska köpa en billig komplett bräda.Typ en sån här

7,5 och det är hur bred din bräda är. Jag gissar på att du inte är så gammal och inte har så stora fötter så en 7,5 räcker gott och väl till dig.
 

Chickenbone

Ny medlem
RrrR sa:
Du ska köpa en billig komplett bräda.Typ en sån här

7,5 och det är hur bred din bräda är. Jag gissar på att du inte är så gammal och inte har så stora fötter så en 7,5 räcker gott och väl till dig.
Hur bred bräda man vill ha är en smaksak har inget att göra på hur stora/små fötter man har
 

twizzter

Ny medlem
har storlek 41 på fötterna
edit: såg just att det inte spelade någon roll :p, men tack för hjälpen. Ska dra och kolla på Stale innan jag beställer något
 
Senast ändrad:

SimonSandman

Ny medlem
Och var inte dumsnål på truckar,hjul och kullager. Brädor avverkar man eftersom men man har hardgoodsen bra mycket längre och med bra hardgoods är det roligare att åka!
 

Kiliam

Ny medlem
Skateboard
Truckar
Hjul
Kullager

Streetlabbrädan känns inte särskilt stor i 8.0 även om det är 8.0 så välj vad du känner, du kan välja vilka truckar du vill på streetlab men Royal funkar alla dagar i veckan.. hjulen är ganska mångsidiga och inte för hårda eller mjuka..
kullagrena kan du också välja vilka du känner för på streetlab men Reds funkar VÄLDIGT bra ALLTID!

Streetlab är en väldigt proffsig affär och har sveriges bästa skateteam på nacken samt att deras kundservice är 10/10!
 
Senast ändrad:

twizzter

Ny medlem
Vad tror ni är bäst? den där kompletta brädan eller maggans förslag?, Fast kommer inte köpa just den där brädan som rrrr länka då man får gratis frakt vid köp över 999kr. Så kommer nog köpa något sådant istället. Fortsätt gärna tipsa om bra grejer :)
 

s-eriksson

Ny medlem
vad har du tänkt dig att åka twizzter? vert eller street, en lite bredare bräda med lite bredare hjul är skönare i pool/ vert medan det är smidigare med en smalare bräda street enligt mig. hjul är egentligen oxå en smaksak men jag föredrar smala på street.
 
Senast ändrad:

twizzter

Ny medlem
Jag ska åka allt, eftersom jag är nybörjare så kommer det bli mycket av allt, men vill fortfarande ha en kvalité bräda. Jag har en ramp väldigt nära där jag bor. Men kommer bli mycket street också. Spelar ingen roll om det är en komplett bräda eller om jag måste plocka ihop allt. Men vill gärna ha svar som: lala, lalala,lalala ska du ha.
Inte typ: lalala kan vara bra, eller kanske lalala. Eftersom att jag kan inte ett skit om brädor osv så vill jag att ni hjälper mig till 95%.

Rampen som jag kommer åka i är kanske 2.5m Hög.
Kommer även åka i umeå på grubbeskolan och i betongparken vid tegsbron, och kanske även en inomhus lokal

Så säg gärna vad som är bra osv.
 
Senast ändrad:
inte för att storleken på fötterna har så stor betydelse ´men om du har 41 så skulle jag inte köpa 7.5.. skulle köpa nånting mellan 7.75 och 7.87 fasst det väljer du själv hur bred du vill ha. eftersom du ska börja åka nu så skulle jag inte köpa en för dyr bräda men man vill ju inte ha en alltför billig för man blir ju bättre helatiden. Du skrev att du ska gå och kolla på Stale, haha visste inte att ni hade stale i sverige? okej vi har typ en i finland, kanske stale från början är svenskt men iallafall så är det typ min favorit skate butik, köp en bräda därifrån istället för att beställa någon. på Stale kan du säkert också få hjälp av någon när du ska välja bräda truckar och allt sånt, så köp från en butik istället för att beställa.
Hoppas det hjälpte lite iallafall!
 

Bogus12

Ny medlem
Hey do you know if there is a skateshop in Umeo and if there is were is it.

I need to buy a grip tape and skateboard tool.
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp