skidfilmernas död?

Baddie

Ny medlem
Idag (min födelsedag) så fick jag filmen teddybear crisis. Förväntningarna var höga men sen under filmens gång insåg jag att det ENDAST var syntmusik genom hela filmen! Det hela blev så jobbigt att lyssna på tillslut att jag stängde av ljudet. Hela filmen blir ju olidlig att se på om musiken är så enformig. Visst kan syntmusik vara skönt ett litet tag men inte i 40 min och sedan i extramaterialet. Det borde verkligen stå att det är syntmusik hela filmen så att man slipper upptäcka det efter man köpt den!

De nya filmerna känns så "plastiga" o bara gjorda för ja, göra en skidfilm och tjäna pengar. Helt utan känsla! Jag skulle vilja se nåt mer dokumentäraktigt där man får följa åkarna innan hoppen och se om de är rädda eller nervösa eller va de nu är.

De få skidfilmer jag tycker ha gjorts med känsla är propaganda och the scanners där alla ser ut att ha kul och man blir inspirerad att åka skidor. Såg en film här på freeride som några glada amatörer hade gjort där åkningen kanske inte var den bästa men man blev glad av att se den. Och man kände att den var gjord för att det är kul, inte för att tjäna pengar! De senaste filmerna är ju ba skräp!

Okej, kanske inte så välskrivet men jag ville bara ventilera mig :)
 

Sveda

Medlem
Håller med till fullo, ready fire aim är en fin film... Men vänta till vår film kommer:P
 
Visst är det mycket synthmusik och tillagda effekter. Men det är ju också lite nytänkande, just därför gillar jag den. Jag kan hålla med om att i typ Sweposses filmer märker man mycket av glädjen och sen jag började kolla på skidfilmer har säkert 80%-90% varit så. Därför tycker jag det är kul när någon tar och gör en annorlunda film.

 

Alister

Ny medlem
TBCs musik är förjävla as bra!!

håller me dom att det vorekul å se lite mer vad åkarna tycke rom hoppen å så.
 
A

aeriksson

Guest
Säkert eran film: Upp som en sol och ner som ett tunnbröd :P
 
N

nille

Guest
En skidfilm i samma stuk som afterlame vore inte helt fy skam!
 

GEkroth

Ny medlem
HappyDayz tycker jag hade bra skaparglädje. Man blir glad av att se den.

Filmer som Pop Yer Bottlez kan man vara utan, för mycket bling bling med attityd och småknattar som har lärt sig cork 3´ truckdriver och sen inget mer. en miljon sånna hopp. Fy skäms PBP!!!
 
F

FPelle

Guest
en film som gör mig lycklig av att kolla på är Strike :)
 

HenningO

Ny medlem
Att musiken har ändrats i skidfilmerna påverkar ju knappast... För ett par år sedan (tidiga FR-filmer t.ex.) var det i princip uteslutande rock/hårdrock, något som en annan inte pallar lyssna på i 40 minuter...

Innovativ klippning etc. tycker jag är lika stor del för en film, att se 80 linjer ner för olika branter under 40 minuter med lite mellanklipp i liften upp, på hotellrummet, i bilen känns rätt standard. Effekter etc. visar på att man försöker ta skidfilmerna ett steg längre.

Sen kan jag hålla med om att det vore kul o se folk vara nervösa innan ett drop, istället för bara på sjukhuset efteråt :P
 

xalime

Ny medlem
Annars e ju This Stance helt oslagbar. Där har dom ju satsat på lite äldre musik och man känner verkligen åkglädjen...

Gratisfilm is tha shit :D
 

eevez

Medlem
Om det är någon film jag skulle rekomendera är det Pass It On.

De som har gjort den (Broken Radio Films http://brokenradiofilms.com/) har lagt till en liten historia. Det är alltså ett paket som ska levereras av en postgubbe. Men på vägen till mottagaren "rånar" olika skidåkare honom på paketet (paketet = filmen). På det sättet växlar de mellan åkarna. Man får sig ett gott skratt ganska ofta då åkarna även är utklädda. Det är en hel del "bakom kulisserna" och man får definitivt lust att dra sig ut i backen själv!

Musiken passar in...inte massa synth (;

Whatever, Enjooii!!
 

eevez

Medlem
Sorry folks... andra delan av min parantes kom med i länken.. så här ska de vara:
http://brokenradiofilms.com/

YEeyää, jag har själv inte fått tag på filmen på lagliga vägar..haha, men kan ju berätta om de skulle vara ngn som undrar (;

Enjooii!
 

crilleus

Ny medlem
om du är ute efter en film med känsla och varierande musik! Så köp First Price från Fieldproductions. Obs bara jibbing
 

oakley_korven

Ny medlem
dem nya filmerna är ju absolut inte skräp me jag håller med om att de några år gamla filmerna (typ Happy Dayz, Propaganda) var bättre...
 

dallan

Medlem
Tycker att teddy bear crisis utan tvekan är den bästa filmen som gjorts, otroligt snygg och otroligt skön musik.
Den är ju absolut inte lik några andra filmer som kommit tidigare, men jag kan hålla med vore roligare och höra åkarna från och till och höra vad dom har att säga.
 

hyllengren

Ny medlem
teddybear crisis är en nyskapande film och försöker med nya musikstilar och klippning som ingen försökt förut... de gamla skidfilmerna, speciellt från poorboyz är enforminga om nåt är det! Punkrock och hiphop från swollen members rakt igenom, och i eftertexterna har de någon upspedad gammal klassiker som låter som skit, nej ni! då föredrar jag tbc
 

Nojlas

Aktiv medlem
Tycker du slår huvudet på spiken här Baddie.
Dagens skidfilmer är alldeles för kommresiella. De feta linjerna och klipphoppen avlöser varandra i en enda röra utan att någon bryr sig eller ens höjer ett ögonbryn. Tillsammans med lite skön musik så sväljer den breda massan (du) hela bakverket och köper förhoppningsvis Sverres skidor till nästa år.

Skidåkarnas livsstilar, tankar och upplevelser missar man ofta totalt, och ingen vågar göra något radikalt. Måste dock ge en eloge till Davik Kvart här. Bidraget till Vast-awards stack ut rejält, och han har gjort en hel del annat intressant. (Och en del skumma grejjer...) Ska bli intressant att följa hans karriär.

Annars måste jag säga att generellt sett så saknar skidfilmerna själ!
 

face-plant

Ny medlem
inte för att jag sätt många skidfilmer men tycker helt klart att skid och snowboardfilmer ska ha karaktär!! inget gratistillverkat crap. en snowboard jag gillar som visserligen är instruktioner är method
 
Senast ändrad:

ErikWibaeus

Ny medlem
TBC e en del av skidfilms historien. dessutom en av dess ljusare partier!
Lite omväxling förnyar! Sluta vara bittra å sörj. Rostrup har gjort ett jävla bra jobb med den här rullen.
 

Tom

Ny medlem
men samtidigt kommer det ut mer skidfilmer nu än någonsin. i filmvärlden finns det så mycket film att de delas upp i olika grupper. det kan mycket väl hända blans skidfilmerna också. en genre med nya häfftiga trick. en med mycket färger och sköna kännsla...

men samtidigt som det kommer fler och fler filmer ut på marknaden så blir det svårare och svårare att sälja. marknaden blir större. men frågan är om det säljs mer filmer? och om det gör det, tjänar varje bolag lika mycket nu som de gjorde då de bara hade två konkurenter? bara de starka överlever, och i dessa tider med internet tror jag inte skidfilmer kommer dö ut. vissa genrer kommer klara sig bättre. hur pass beror på intresset i framtiden och hur internet och tillgängligheten för filmer kommer utvecklas.

typ.
 
S

simonl

Guest
tyvärr har man itne sett TBC men många säger den e bra
 
Den tveklöst bästa skidfilms-triologin är i mina ögon "Apocalypse Snow" 1,2 och 3. Känslan är total genom hela triologin och klockren 80-talsmusik blandas med indianer och ruggbyspelare på monoski... När det plötsligt dyker upp en halvnaken brud med kulspruta och mejar ner det onda monogänget som jagar snowboardmannen tar det ämnet skidfilm till en "ny" dimension! Finns att beställa på http://www.editionsguerin.com/product.asp?intProdID=93&intCollectionID=8 och rekomenderas starkt till alla skidochbrädälskare!!!
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp