Skidpatrullör Åre

MM22

Ny medlem
Hej!
Är inne på att söka jobbet som skidpatrullör i Åre till vintern och tänkte kolla ifall här är någon som jobbat med detta innan? :) Något ni kan rekommendera eller berätta lite mer om va jobbet innebär? funderar också på att gå skidpatrullutbildningen genom slao och ifall någon gjort detta får ni också gärna berätta! skriv gärna på fb
 

ski_dad

Medlem
Jobbet kan variera mellan olika skidanläggningar, både ansvarsuppdelning säkerhet/teknik och vad anläggningen har för problematik med ex skadeomhändertagande, lavin osv.

I Åre har vi nu en uppdelning så att ansvaret över liftarna ligger på liftteknikerna, skidpatrullörerna har ett dagligt ansvar med driftstopp på vissa liftar och ansvaret över evakuering av stol/gondol/kabin banor vid tekniska problem.

Vi ansvarar över den förebyggande säkerheten i skidområdet med madrassering, nät, skyltar/information mm.

Akutsjukvård och omhändertagande i terräng är vårt primära dagliga arbete och ansvaret över snö och lavin (förebyggande lavinbekämpning, och sökning/räddning).

För att få arbeta o Åre krävs SLAO´s "skidpatrullutbilning", och "omhändertagande i terräng" och snö och lavin "svelav pro 1". Dessa utbildningar står Skistar för om du får en anställning.

mm.

Förkunskaper som är bra att ha, ex.
- God skidåkare
- Någon form av sjukvårdsutb
- Lavin utb/kunskap
- Skoterkort
- Rep/klätter kunskap
och kanske det viktigaste att du är en lagspelare och passar in i gruppen.

Tycker du att detta känns kul kan jag verkligen rekommendera yrket, lätt det bästa/mest intressant yrket jag har haft (jobbar även med motsvarande på sommaren på Åre Bike Park).

//Patrik
 
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp