Slalom pjäxor + jibbskidor = funkar?

Filipe

Ny medlem
Slalom pjäxor + jibbskidor = funkar?
Undrar ifall det går att använda slalom pjäxor till jibbskidor? Tänkte nämligen testa på att åka jibbskidor iår, har åkt slalom innan...ngn som vet? Har Salomon X-wave 8.0, flex 90...

Om det nu skulle vara så att det inte är att rekommendera, vad ska man tänka på då man köper pjäxor till jibbskidor?
 

somebody

Medlem
Slalom pjäxor + jibbskidor = funkar?
Helt omöjligt. Du måste köpa dig ett par jibbpjäxor. Nuvarande pjäxor kommer att självantända om du använder dom till ett par jibbskidor.

Självklart funkar vilka pjäxor som helst, eller ja inte vilka som helst men dom du har kommer ju garanterat att funka till dina "jibbskidor".
 
R

RickeE

Guest
Slalom pjäxor + jibbskidor = funkar?
ja det är klart att det funkar ända skillnaden är oftast att "jibbpjäxor" är mjukare och är något mer dämpande. Sålänge det är vanliga slalompjäxor så funkar det. Har du stenhårda raceing pjäxor så rekomenderar jag att du köper nya. Men somsagt slolompjäxor funkar,
 

MedlemJapaner

Aktiv medlem
Slalom pjäxor + jibbskidor = funkar?
Skillnaden mellan jibbpjäxor och slalompjäxor är väl att jibbpjäxorna är mer dämpade och har betydligt rakare skaft. Dessutom är de väl förmodligen mjukare än de flesta race pjuck. Är inte så bra på dedär med flex o shit men jag har hört nånstans att spk har flex 90, och det är ju vad du har.

Självklart kommer det funka med dina pjäxor.
 

DanneL

Medlem
Slalom pjäxor + jibbskidor = funkar?
det är bara kräsna och proffs som absolut bara måste ha en jibbpjäxa som full tilt dogger eller liknande för att kunna jibba.

skillnaden är som sagt att dom är lite mer raka och inte så framåtlutande och dom är mjukare för att inte ska få ont i framsida vad efter en hel dags hoppande.

stora profiler som seth morrisson med mera verkar kunna dra av tricks med pjäxor med flex på 130 och inte gnälla över det sen så kör hårt. dina salomon pjäxor kommer inte göra dig en sämre jibber om det nu inte självklart är att dom är för stora för dig. då är det en annan femma.
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Topp