Snöläge Monterosa

Balzamon

Ny medlem
Snöläge Monterosa
Hej!

Är någon på plats och kan rapportera om snöläget i Monterosa-systemet? Ser lite tunnt ut både bakåt i tiden och på forecasten.

Åker till Alagna nu på lördag och är sugen på att testa heliski om förhållandena känns rätt. Men om det ska vara värt pengen ska det ju helst finnas lite lösnö i åken.

Om någon har erfarenhen (positiv som negativ) av heliski i Italien/Monterosa får ni gärna dela med er här. Något viktigt att tänka på inför bokning?
 
Senast ändrad:

yiu-han

Medlem
Snöläge Monterosa
Det är väldigt lite snö där just nu. Vi åkte heliski i fredags och utgick från Gressoney och åkte i Zermatt. Det finns lite bra snö här och där och guiderna är duktiga på att leta upp guldkornen.

Vi turade också en hel del i Gressoney/Alagna och hittade några bra svängar men det är få gömmor kvar som inte är uppåkta eller sönderblåsta. Det kom någon decimeter igår men det blåste också så mycket att det mesta var stängt. Vet man var man ska leta kan det säkert ha fyllt på lite här och där.

Mitt tips är att hyra guide direkt och inte vänta och försöka leta själv först. Kan rekommendera Monterosa guiderna i Gressoney. Var tydliga med att det är lössnö ni vill ha och inte är så intresserade av "turist-rundorna".
 

Senaste inläggen

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp