Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!

Corin

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
-Jaha? Vad är detta då? En till köptråd? Nä nu jäv..

-Lugn! Jag har läst en massa..

-Spelar fan ingen roll vad har läst! Sök för i helvete!

-Men jag sökte...

-Sök igen!

-Gjorde det också..

-Tyst!

-Men..

-JJ 185! Håll käften nu så vi slipper den här skittråden!

-Jaha..

--------------------------------------------------------

Jag satt och funderade idag på vilka tävlingar som man skulle kunna vara med på och när dom gick. Sökte runt lite och har inte hittat så mycket tävlingar. I Sverige verkar det vara Ride The Cow och NM som gäller. Och NM måste man numera vara 18 år för att få vara med på. Gör kanske en tråd om detta senare, men ska söka lite till först.

Då jag sökte och inte hittade något bestämde jag mig för att utöka min sökning, till andra länder och även alperna. Genast hittade jag någon slags FWQ-Junior tour, som hade en tävling i Chamonix då jag råkar befinna mig i det området (franska alperna alltså)! Med en glädje och entusiasm letar jag nu efter något sätt att anmäla sig på, då jag inte riktigt förstod hur man gjorde det från hemsidan (http://www.freerideworldtour.com/program-163.html)

Riktigt taggad på att tävla kände jag nu att jag måste börja förbereda mig, särskilt eftersom detta äger rum om bara drygt 3 veckor! Prylbög som man är kommer ju utrustning i tankarna allra först, inte träning eller sånt tjafs, prylar är ju som alla vet viktigast. Vad ska jag köra på för skidor om denna tävling blir av för min del? Och vad ska jag köra på Kossan i vår? Hur kan jag inte ha tänkt på detta tidigare?

Vad vet jag?!?

Jag har läst i princip hela Freeride - Skidor här på Fr. Medelfeta skidor? är en grymt bra tråd som rekommenderas om du har frågor kring Line Prophet, K2 Sidestash, Marker Duke eller något annat.

Annars vet jag inte så jättemycket. Läst lite på TGR också, men har svårt att fatta riktigt allt som står där. Finns tydligen många olika åsikter om detta, precis som med allt annat.

Bakgrund till nuvarande skidor

Jag gjorde i slutet av sommaren en tråd om vilka jag skulle välja mellan EP Pro och SFB, denna blir alltså mina andra skidvals-tråd för samma säsong, skämmes på mig! Detta gjorde jag mest på grund av att de fanns billigt på skidbutiken.com och det ingick ett skidfodral. Och jag behövde ett skidfodral. Nu verkar det som om skidbutiken.com antingen har misslyckats med sina egna beställningar eller helt enkelt blåst varenda kund. Så det var ju ganska tur att det inte blev något köp. Istället spenderade jag hela min fria tid med att läsa trådar och recensioner och framförallt kolla på skidfilm. Efter att ha sett EDIAS ca 100 gånger bestämde jag mig för ett par JJ. Japp, så fick det bli.

Efter någon månad fick jag tag på ett par beggade och slog till. Fick inget superpris direkt men det kändes bra. Köttig bindning och allt. Har nu kört med dem nästan varje dag den här säsongen. Med undantag för två dagar på parklaggen och en dag på racinglaggen. 22 dagar hittills. Och jag gillar dem verkligen.

Jag menar, jag är ingen stor kille. 16 år, 177cm, 65-70 kg. Och 185:orna är perfekta för mig. De är monterade på +1,5 från midsole-linjen, på grund av att bindningarna var för små så blev jag tvungen att flytta dem, flyttade då fram framdelen eftersom jag ville ha en "jibbig" känsla. Nu landar jag treor varenda dag och kör i skogen utan problem. Drog till och med min första backflip med dem. Ibland tycker jag dock att de känns lite korta, att de kan dyka lite för lätt och att jag måste släppa på plöstrycket för att tipparna ska hålla sig över snön.

Är det något fel på mig? Parkskidorna (Armada Alpha 2) är 182 cm. JJ:sen är 185. Och båda paren känns lite korta ibland. Jag är ju inte så stor, så skidorna borde väl vara nästan i överkant för mig? Näpp. Jag gillar mina skidor och tänker inte byta ut några av dem, men man undrar ju, vilka är de kortare versionerna ämnade åt? Undernärda tolvåringar?

Nåväl.

Men varför en ny tråd med allt detta svammel?

Jag kunde inte sova och tänkte fortfarande på vilka skidor jag skulle ha på tävling. Skulle jag rent av behöva köpa ett par till? Redan köpt två par skidor och två jackor i höst, det är så det räcker och blir över för en sextonåring. Men tanken av att köra ett par JJ:s på en tävling var nog för att bestämma mig, ska jag tävla, så ska jag ha ett par skidor till. JJ är för mjuka, har för kort radie och lär vara ett helvete att stå på i uppkörd skräpsnö med. Det ska ju gå 110. Annars får det va.

Så jag vill ha ett par köttarlagg. Som jag kan köra stenhårt med. Som stompar klippor nästan av sig självt och som inte stoppas av gropar, vallar eller gräs. Men vilka?

Föregående skidor

Jag kan i princip alla puder/BC-jibb/surf-lagg i klassen 110-140mm som finns. Vet namnen , hur de beter sig, vad folk tycker om dem, vilka som åker på dem, hur de är tillverkade o.s.v. Jag är prylbög per definition. Men på lagg med 100-110mm midja, lång radie och inte lika mycket rocker är jag inte lika haj.

Förra året på Kossan körde jag på Black Crows Navis 186. Funkade jättebra. Men nu är de inte längre mina, utan min pappas, och jag tvekar på att han låter mig köra dem som jag vill (misshandla dem totalt med moss/sten-åk, maxade bindningar och is-stomp). De är kanske heller inte längre optimala, i och med att jag har blivit väldigt mycket starkare sen förra året. Då tränade jag inte så mycket, eftersom jag tävlade i alpint och inte hade någon motivation. Sen jag började med friåkning och satsade mer och mer på det har motivation infunnit sig. Gymmat tre-fyra gånger i veckan (mot för en förut) hela hösten och känner en stor skillnad i benen.

Jag har testat tre årgångar av Dynastar Mythic Rider. Både de som är 88 och de som är 96 eller 94 eller vad det nu är. Även ett par Pro Rider med 100 i midjan från 08 tror jag. Alla dessa skidor var hatobjekt från min sida. Lite osäker på varför det var så, men det var hemskt att åka på dem. I pisten kändes alla modellerna som ett par riktiga fetingar. Jättesvåra att få upp på kant och med en väldigt odynamisk känsla då man väl var där. I pudret (som jag åkte med alla) funkade de inte heller, sjönk direkt och kändes smala och otympliga. På alla dessa punter var Kråkarna ljusår bättre. Har lite svårt att förklara varför då jag som sagt inte har all världens kunskap om denna sorts åkdon.

Även testat årets Völkl Mantra. Gillade den mer är Dynastaren. Tyckte dock den kändes lite klen och var väl smal. Funkade finfint i pisten dock.

Mina egna idéer

Min plan att bygga mina egna farkoster har blivit förskjuten med ca ett halvår och det är ytterst tveksamt om jag hinner bygga, testa, bygga igen etc. skidor innan slutet av april då jag ska Åka På Kossan. Men mina idéer om en skida i denna kategorin var:

188-189 cm
110-112mm midja
Radie som ett par GSlagg, 27m
Tiptocker á la EHP
Platt spann
Lite early taper
Småmystiskt flexmönster, men styv
Dämpad

Det var ungefär det jag hade. Detta skulle kanske ha visats sig var helt perfekt, men också helt värdelöst. Är ju som sagt ingen expert på just detta.

Skidor som jag har att tillgå i dagsläget är:

Ett par Rossignal Bandit 191 från kanske 02. Min pappas första riktiga "moderna" skidor. Ska tydligen vara grymma, enligt honom. Sitter dock en bäbisbindning som går till typ 8 på dem.

Ett par Blizzard SG racingskidor 201 som är grymt sköna pisten. Hängda kanter och platt spann. Relativt mjuka jämfört med liknande skidor från andra märken. Flyter på bra i puder om man kör fort nog.

Armada JJ 185. Kommer nog inte på fråga i ett tävlingssammanhang.

Kanske Black Crows Navis 186.

Jag har hört..

Jag har hört att det finns ett par skidor som heter Völkl Explodes eller Splodes eller nåt sånt som tydligen ska vara de bästa köttarlaggen som någonsin gjorts. Rossignol B-Squad ska tydligen vara bra den också. Men dessa skidor är gamla och utan allt sånt här nytt som jag vill ha (tiprocker osv). Tydligen ska alla Hendryx också kunna charga precis allt, men där sätter börsen och morsan stopp. Sen ska PMGear's BRO vara the bomb-diggity när det gäller morderna big-mountainskidor.

Vad jag hört alltså..

Så till själva frågan!

Äntligen! Har du läst igenom allt babbel ovan belönar jag dig med privilegiet att känna dig duktig för en stund! Är du begåvad kanske du till och med förstod dyngan kan du känna dig duktig i ytterligare en stund!

Så frågan/problemet/ämnet är alltså:

Jag vill gärna ha tips på tävlings/charger/köttar-lagg. Jag inbjuder till diskussion, då jag tycker Freeride saknar en tråd om tävlingskidor, men vill du bara namedroppa exempel så går det jättebra. Forskning kan jag gör själv.

Kommer nog aldrig köpa varken Salomon eller Dynastar. Salomon för att jag inte gillar dem, jag har något emot dem, de är typ elaka. Men försök gärna motbevisa mig! Dynastar för att jag hatat det jag testat. Men har blivit starkare och utvecklats sen dess så vem vet?

Annan fakta är väl att jag har satt treor med både tunga GSlagg och SGlagg, så jag får nog runt de flesta i luften. Men det ska gå att göra en trea med skidorna! Utan treorna är jag naken, rädd, exposed..


-----------------------------------------


-Så, var det allt?

-Det var det hela det.

-Jävligt lame att sluta med ett Maria Montazami-skämt...

-Jo, kanske...
EDIT: Ser att detta blev mer som ett blogginlägg än en tråd. Men håll till godo, kanske en rolig omväxling till "tja, vilka skidor ska jag ha?"
 
Senast ändrad:
I

IngemarH79

Guest
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Völkl Katana har måtten du efterfrågar och med din vikt borde de räknas som styva i 190cm. Sen vet jag inte vilken spets du menar. Kolla efter beggade hendryx, även om det brukar vara fantasipriser på dom. Extrem påstås vara mer och mer Hendryx light så kolla in exv. MnOs senaste försäsongstest. Lycka till med chargingen och det var nog den bästa söka lagg tråden jag läst, var tom. underhållande.
 

PNyberg

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Volkl Explosives är vad mantran var innan den blev mantran. Fin allmnountainskida men jag skulle nog hellre tagit ngt annat.
Dynastar XXL187?

En sak som du bör ha på de skidor du köper för att tävla med är spann. Därför att spann hjälper dig att få fast de när föret är sämre än sämst. Har kört på EHP193 en hel del och de funkar fin-fint så länge de är lite mjukt. Blir det hårt är det ingen angenäm upplevelse alls.

För övrigt så får du vara med på NM om du har med dig mor eller far. Telemarks Erik var ju med för fösta gången förrförra året och då var han typ 15.
 

gzon68

Medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Skriver bara om skidor jag testat här och säger +1 på Katana 190. Speciellt eftersom du skriver att du gillade Völkl Mantra. Katanorna har mycket av samma känsla i snökontakten.

Jag kör själv Nordica Girish 193 som är snarlik Katanan med 110mm under foten, ca 40 cm early rise till i år, träkärna, dubbelt Ti lager för dämpning. Bägge dessa skidor är fartstabila har grymt bett på hårt underlag och används av åkare på FWT. Nordican saknar twintip och är möjligen lite mer kompromisslös i designen som charger skida samtidigt som jag upplever den som väldigt smidig. Den har distinkt Nordica känsla i snökontaken så om du testat Enforcer (Nordicas Mantra) tex vet du hur de känns. Något switchåkande blir det inte med den, troligen inte mycket med Katanor heller men det lär i alla fall gå.
 

Utter

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
https://www.freeride.se/admarket/ad.php?id=69670 Solly Rocker, lär du få för ett bra pris förmodligen.

https://www.freeride.se/admarket/ad.php?id=69541 Billiga chargelagg med en bra bindning.

https://www.freeride.se/admarket/ad.php?id=69176 Körde själv en hel del tävlingar på den här och Goodha 191. Funkade fint för mig iaf.

https://www.freeride.se/admarket/ad.php?id=68938 Klassiker.

Av dom där så hade jag helt klart valt Armadan som första tävlingsskida, billiga, bra bindning och du behöver verkligen inte vara rädd om dom. 3orna lär inte bli några problem heller :)

Annars rekommenderar jag Black Diamond Zealot i 192, stenhårda, tiprocker men ganska lätthanterliga ändock.
 

PlunTzkY

Medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
gzon68 sa:
Skriver bara om skidor jag testat här och säger +1 på Katana 190. Speciellt eftersom du skriver att du gillade Völkl Mantra. Katanorna har mycket av samma känsla i snökontakten.

Jag kör själv Nordica Girish 193 som är snarlik Katanan med 110mm under foten, ca 40 cm early rise till i år, träkärna, dubbelt Ti lager för dämpning. Bägge dessa skidor är fartstabila har grymt bett på hårt underlag och används av åkare på FWT. Nordican saknar twintip och är möjligen lite mer kompromisslös i designen som charger skida samtidigt som jag upplever den som väldigt smidig. Den har distinkt Nordica känsla i snökontaken så om du testat Enforcer (Nordicas Mantra) tex vet du hur de känns. Något switchåkande blir det inte med den, troligen inte mycket med Katanor heller men det lär i alla fall gå.
Kör tidigare modellen, Blower som är mycket snarlik. Kan bara instämma, bästa Offpistskida för varierande förhållande jag åkt. Släng upp dom på kant och dom håller spåret som en GS skida, bara att stå på. Mycket snabbt belag också som konstigt nog håller för vilken misshandel som helst, har inte haft några core-shots trots en del landningar på sten där jag var övertygad om att skidorna skulle vara redo att kasseras.
 

Carled

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
x2 på att köpa Ant'en. Den typen av skida med den utformingen är allt som oftast bäst lämpad för riktig rallaråkning...

Och skippa Hendryxlaggen. Och andra lagg med skärning under typ 25m. Det blir jäkligt oroligt att ha massa skärning som ställer till det när det börjar gå fort. Skippa finlagg överlag...

Synd att du inte gillar Salomon, Czar 190 är ett riktigt lugnt bygge men det går att ha riktigt kul med den om man vill. en användbar tävlingsskida i ditt fall.
 

Corin

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
@IngemarH79, Katanan är ganska intressant, såg en i liftkön idag som hade dem. Lite kluven om rockern på den bara.

@PNyberg, okej, spann skall det vara alltså? I teorin känns det nog som en bra idé ju mer jag funderar.

Det där men NM låter grymt, farsan är redan på att åka dit!

gzon68 sa:
Skriver bara om skidor jag testat här och säger +1 på Katana 190. Speciellt eftersom du skriver att du gillade Völkl Mantra. Katanorna har mycket av samma känsla i snökontakten.

Jag kör själv Nordica Girish 193 som är snarlik Katanan med 110mm under foten, ca 40 cm early rise till i år, träkärna, dubbelt Ti lager för dämpning. Bägge dessa skidor är fartstabila har grymt bett på hårt underlag och används av åkare på FWT. Nordican saknar twintip och är möjligen lite mer kompromisslös i designen som charger skida samtidigt som jag upplever den som väldigt smidig. Den har distinkt Nordica känsla i snökontaken så om du testat Enforcer (Nordicas Mantra) tex vet du hur de känns. Något switchåkande blir det inte med den, troligen inte mycket med Katanor heller men det lär i alla fall gå.
Har kontakt med två återförsäljare av Völkl, så ska nog kunna testa Katanan i alla fall, som sagt är jag tveksam till rockern på den, just eftersom PNyberg skrev att tävlingskidor gärna ska ha spann.

Nordica Girish verkar också väldigt intressant, och den skulle jag nog också kunna testa. Har testat Enforcer, dock i 177 och jag älskade dem i pisten! Helt underbara. Switchåkande blir det nog inte så mycket med dessa skidor ändå, så det spelar inte så stor roll.

Utter sa:
https://www.freeride.se/admarket/ad.php?id=69670 Solly Rocker, lär du få för ett bra pris förmodligen.

https://www.freeride.se/admarket/ad.php?id=69541 Billiga chargelagg med en bra bindning.

https://www.freeride.se/admarket/ad.php?id=69176 Körde själv en hel del tävlingar på den här och Goodha 191. Funkade fint för mig iaf.

https://www.freeride.se/admarket/ad.php?id=68938 Klassiker.

Av dom där så hade jag helt klart valt Armadan som första tävlingsskida, billiga, bra bindning och du behöver verkligen inte vara rädd om dom. 3orna lär inte bli några problem heller :)

Annars rekommenderar jag Black Diamond Zealot i 192, stenhårda, tiprocker men ganska lätthanterliga ändock.
Salomon laggen känns ju sådär. Lite väl breda kanske? Såg ett par för några dagar sen och de var ju inte små precis.

ANT har jag tittat på innan och var väldigt nära på att köpa till och med. Dock har jag aldrig ens sett par i verkligheten (lite konstigt faktiskt) och skulle vilja klämma lite först. Men billiga var det, så jag kanske slår till ändå. Lite mera visdom först bara.

Carled sa:
x2 på att köpa Ant'en. Den typen av skida med den utformingen är allt som oftast bäst lämpad för riktig rallaråkning...

Och skippa Hendryxlaggen. Och andra lagg med skärning under typ 25m. Det blir jäkligt oroligt att ha massa skärning som ställer till det när det börjar gå fort. Skippa finlagg överlag...

Synd att du inte gillar Salomon, Czar 190 är ett riktigt lugnt bygge men det går att ha riktigt kul med den om man vill. en användbar tävlingsskida i ditt fall.
Ant'en her helt klart intressant.

Har nog redan ställt in mig på att skippa Hendryx. Säkert jättefina skidor men får inte ihop det i riktigt i huvet att köra dem på en storbergstävling.

Har dåligt förtroende för Salomon, har åkte på en massa dåliga Salomonlagg förut. Bindnigar kan de göra, men skidorna, kläderna osv, känns inte som riktigt rätt på nåt sätt. Skulle dock gärna vilja testa framförallt Czaren och Rocker2, då båda ser väldigt bra ut på papperet.

Tack så mycket för alla svar!

Jag har inte bestämt mig än, men Ant'en är just nu skidan som är mest intressant. Ska försöka testa Katana och Girish också.

Men tipsa gärna mer! Argumentera och förklara och allt det där. Hjälper det inte mig så hjälper det någon annan, så skriv på bara!

EDIT: Får även tag på Atomic billigt och snabbt, finns det några bra där?
 
Senast ändrad:

Dustbin_Dan

Medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Kolla på Coreupt BTD. Relativt ordentlig tiprocker och spann. Ganska styv och rejäl. Bra pris. (5300 inkl Look 15) Har åkt ett par dagar på mina i varierande förhållande och är mkt nöjd. Spårar bra i puder. Trygga och stabila i uppkört. Inget fladder i högfart. Man måste jobba igenom skidan ordentligt ur sväng annars känns spetsen lite tendens att hänga fast. Lätta att få på kant och variera svängen. Tycker det är kanonlagg men har inte provat så många andra i klassen. Bara ett blygsamt tips att kolla upp...
 

jolfh

Ny medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Jag säger också Katana. Tveksam till rockern tycker jag inte att du behöver vara då den är mycket beskedlig. Personligen så tror jag dessutom inte att det är spannet på skidan som bestämmer om du får fast den eller inte. Men det är ju bara min åsikt

Katanorna är i alla fall de skidor som jag kommer att köra på i år, så kanske är jag lite partisk. :)

Gott nytt år - in i dimman!
 
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
jag kom direkt att tänka på nordica radict, den är ju lit bredare än det du är ute efter men du kan nog charga rätt hårt på dem.


just saying.
 

Utter

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
RC112 är riktigt fina köttarlagg helt klart, samma sak med SS7 förmodligen.
Atomic har väl inga riktiga köttarlagg nu, skulle vara Atlas isf antar jag.
 
R

R-R

Guest
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Nu hijackar jag tråden! MOHAHAHAHAHAHa!!!
ööh hmm...
Ja, saken är den att jag letar ett par skidor som jag ska kunna köra köttig(kanske kör lite tävlingar i år, NM, Ride the Cow osvosv) MEN ÄVEN lekig offpist med, dvs. drops, 360s av klippor, kanske lite flips osv, men även kunna köra pist med. Jag har funnit Salomon Shogun. Tänkte inhandla dem på SC med Ross Axial Freestyle 200 XL. Låter detta som en OK kombination? Är på en limiterad budget...
Sen, hur bör jag montera bindingen? 3 cm bakom mittmitt?

Tack på förhand,

R-R
 
Senast ändrad:

Carled

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Skippa axial och kör på en driverbindning från Salomon istället. Eller P18. 200'an är klart oförlåtande!
Montera på linjen, alt. främre linjen om din längd har två linjer.
 
R

R-R

Guest
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Carled sa:
Skippa axial och kör på en driverbindning från Salomon istället. Eller P18. 200'an är klart oförlåtande!
Montera på linjen, alt. främre linjen om din längd har två linjer.
Oookej, men hur menar du ofölåtande? Det är bara det att det blir så JÄVLA billigt med 200:n.... :/
 

Utter

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Shogun är nog ett utmärkt val vad jag har hört om dom från vänner iaf.
 

Corin

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Jaha, dags för en liten update här då.

Det lutar åt att det blir ett par ANT. Ska få kolla på ett par om några dagar. Har inte fått tag på några Katana eller Girish att testa, så inget sånt alltså. Skulle få testa ett par RC112, men det sket sig också.

Angående bindningar så sitter det ett par FKS155 på, känns väl bra. Kör på Ross Axium 200 XL annars, och tycker det är ett par riktigt grymma bindningar!
 

Carled

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Det är ingen jibb-bindning direkt... Du har mycket bättre elasticitet och vridning i p18 vilket är att föredra om du ska snurra och ha dig. Den börjar ju på 10 vilket inte alla uppskattar. Och väger sanslöst mycket...

Det blir ju inte alls skitbilligt med Axial. STH14 Driver kostar lika mycket i set, och P18 kostar några hundralappar mer... Klart värt för P18! Skippa Axialen!
 
R

R-R

Guest
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Carled sa:
Det är ingen jibb-bindning direkt... Du har mycket bättre elasticitet och vridning i p18 vilket är att föredra om du ska snurra och ha dig. Den börjar ju på 10 vilket inte alla uppskattar. Och väger sanslöst mycket...

Det blir ju inte alls skitbilligt med Axial. STH14 Driver kostar lika mycket i set, och P18 kostar några hundralappar mer... Klart värt för P18! Skippa Axialen!
Okej! Tack! As-schysst, dagens goda gärning till en okunnig stackare som jag!
 

fiskebulle

Ny medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
GOS, jag vill rekommendera Prorider XXL alternativt Head Monster 103 (dock lär dessa vara ganska svåra att hitta...). Om du vill ut och tävla så vill du ju självfallet ha en skida som inte flänger omkring i tunga vårsnölandningar. Det är där proridern passar in, allt den begär är lite fart sedan gör den allt du någonsin vill.
 

JL76

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Head Monster 103 är inte så svåra att hitta. Skidbytarboden (sthlm) hade ett helt gäng jag sist kollade in där, vissa beg andra såg ut om de aldrig blivit monterade/åkta, priserna var inte så fina dock som med allt annat de har.
 

Corin

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Heinz_p sa:
Här är skidan för dig: https://www.freeride.se/admarket/ad.php?id=68710
Rätt bindning, längd och pris.

Har ett par själv som tävlingsskida och är ohyggligt nöjd.
Hmm, jo, ja, kanske det. Dock är jag lite skeptiskt mot att köra på ett par Dynastarlagg. Har testat flertalet av deras Prorider och allt vad de heter, och verkligen hatat dem. Dock inte XXL. Nu är jag rätt mycket starkare och åker lite annorlunda än sist jag provade några, så det kanske skulle funka. Men skulle ändå inte köpa ett par utan att testa ordentligt först.
 

Lee-nus

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
nordica blower/girish som tidigare nämts är en utmärkt skida för dig som har alpin bakgrund tror jag, en fet storslalomskida som klarar allt. salomon shogun, som utter nämnde, funkar säkert grymt bra som tävlingsskida, om än kanske i tunnaste laget.
 

Lintan1

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Jag är lite i samma situation. Måste ha ett par köttarlagg väldigt snart. Provade för några dagar sedan dynastar pro rider 115. Fungerar riktigt fint i pisten (fanns bara mjuk pist att åka i) och lös till vindpackad snö i offpisten. klart överraskad över pistegenskaperna samtidigt som dom gick som lok i offpisten. fattar dock inte varför dom inte finns i längre längder. 184 känns faktiskt lite kort på en sån typ av skida.

Är också väldigt sugen på att prova dynastars pro rider 105 som kommer nästa år, i 192 cm. Ingen här på freeride som har provat den??? :)

Men det blir nog ett par pro rider 115 endå om ingen annan här har fler tipps. det ska vara ett par hyfsat hårda skidor med en aning tiprocker och en midja på 110-120mm. skulle vilja prova 4frnt ehp 193. klämde på 186:an och den kändes fin. någon som kan jämföra och ge fler tips på skidor till mig? =)
 

sjolund

Medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Är det någon som har testat Fat-ypus D-sender och kan jämföra dessa med andra, lite vanligare förekommande chargerskidor som har diskuterats här (Girish, Katana osv)?
 

offline

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Jag skriver, som vanligt, 4Frnt Ehp. Flexig fram, hård bak, plattorak mitt på. "Pintail" är inte att underskatta när det är brant och stökigt.
(och , nä, mina är inte till salu längre så det är inte reklam ;)
 

Jarle

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
sjolund sa:
Är det någon som har testat Fat-ypus D-sender och kan jämföra dessa med andra, lite vanligare förekommande chargerskidor som har diskuterats här (Girish, Katana osv)?
Har kört D-sendern nå timma förra åretr. Sjukt lekfull skida, riktigt rolig, inte alls traditionell charger. Stabil men ändå lekfull. Flytet lämnar en del att önska dock. Skulle jag köpt en skida att ha på tävlingar och liknande vet jag vilken jag skulle köpt
 

Jarle

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
sjolund sa:
Är det någon som har testat Fat-ypus D-sender och kan jämföra dessa med andra, lite vanligare förekommande chargerskidor som har diskuterats här (Girish, Katana osv)?
Har kört D-sendern nå timma förra åretr. Sjukt lekfull skida, riktigt rolig, inte alls traditionell charger. Stabil men ändå lekfull. Flytet lämnar en del att önska dock. Skulle jag köpt en skida att ha på tävlingar och liknande vet jag vilken jag skulle köpt
 

MedlemJapaner

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Black diamond zealot ( https://www.freeride.se/prylar/skidor/2011/black-diamond/zealot.html ) är en grym skida för dig. Görs i 182 samt 192 cm. Måtten ligger på 136/110/126.

Den är hård och stabil och kör över precis allt. Lite noserocker (semi-rocker enligt black diamond) gör att den kommer över det mesta. Otroligt trygg och stabil skida. Något svåråkt i början innan man kört in sig. Det krävs fart och kraft, men har man det så är den underbar.

Tilläggas bör väl även att jag är väl byggd ungefär som du. runt 180 cm lång och 65-70 kg tung. För mig är zealoten perfekt som köttarlagg.
 

sjolund

Medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Jarle sa:
sjolund sa:
Är det någon som har testat Fat-ypus D-sender och kan jämföra dessa med andra, lite vanligare förekommande chargerskidor som har diskuterats här (Girish, Katana osv)?
Har kört D-sendern nå timma förra åretr. Sjukt lekfull skida, riktigt rolig, inte alls traditionell charger. Stabil men ändå lekfull. Flytet lämnar en del att önska dock. Skulle jag köpt en skida att ha på tävlingar och liknande vet jag vilken jag skulle köpt
Var det 184:an du testade? Det är nog något i den storleksordningen som passar mig på 172/68. Jag tänkte mig något som skulle få ersätta mina Navis 186 för nästa säsong och då helst något som är lite mer fartstabilt och kanske lite bredare.
 

Hasse_Lindborg

Aktiv medlem
Tävlings/charger/köttar-lagg - Jakten på visdom!
Kört mer skidor än någon i denna tråden men skriver inte här då folk inte gillar det.. Skriv privat så svarar ja dig ;)
 

Snödjup

Topp