Vad är bra och vad är dåligt :D

ALebenius

Ny medlem
Tjenna!
Jag är ganska ny här men inte inom skidåkning ;) Jag ska säsonga i St Anton 2012/2013 med några polare och ska då såklart hikea. Jag har kollat på många ryggsäckar och transceivers m.m. Jag skulle bara vilja höra om ni har några åsikter på dessa saker:
http://www.sport-conrad.com/page/product-detail/__/shop/prod/20017
http://www.sport-conrad.com/page/product-detail/__/shop/prod/2420
http://www.sport-conrad.com/page/product-detail/__/shop/prod/2412
http://www.sport-conrad.com/page/product-detail/__/shop/prod/2427
 

Pillard

Aktiv medlem
Gör en sökning i forumet så kommer du att hitta massa info om varför Pieps Freeride inte är ett alternativ.
 

Pillard

Aktiv medlem
lundatok sa:
Arva använde vi på UCPA dom verkade gilla den riktigt mycket. Var hyffsat smidig att använda.
Antar att det finns ett samband mellan det och att man i Frankrike pratar om "Arva" som begrepp istället för "Tranceiver". Lite som att folk i Sverige kör Volvo-kombi. Därmed inte sagt att Volvo-kombi, på en internationell marknad, är den bästa bilen...
 

AdamClaeson

Ny medlem
Pillard sa:
Gör en sökning i forumet så kommer du att hitta massa info om varför Pieps Freeride inte är ett alternativ.
Håller faktiskt inte med... Ja, många trancivers är bättre och framförallt dem med tre antenner. Givetvis. Men jag tycker den funkar bra för att vara en "budgetvariant". Kan man sitt sök så funkar den. Punkt.

Är man nybörjare och inte har så stor koll så är det kanske lite svårare att söka med den... Då kan en dyrare (läs bättre) vara ett bättrealternativ. Övning ger dock färdighet. Sedan måste man öva ännu mer. Och därefter lite till. Jag har en Pieps freeride och testat den vid ett flertal tillfällen. Som tur är inte i ett skarpt läge (peppar, peppar). Liten, lätt och billig.

Har man inte råd med en bättre variant så är det trots allt ett alternativ.


Gällande spade så kan jag rekommendera Black Diamonds Deploy shovel. Bra storlek, ergonomisk, tar liten plats, snabb, lätt och smidig... http://www.blackdiamondequipment.com/en-eur/shop/ski/snow-safety/deploy-shovel

Även deras sond: http://www.blackdiamondequipment.com/en-eur/shop/ski/snow-safety/quickdraw-super-tour-probe-265 gillar jag skarpt!


Denna (http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=BCAFLOAT18) kan kanske vara något att snegla på? Har själv inte testat den, men den är ju typ halva priset mot sina konkurrenter...
 
Senast ändrad:

havreboll

Aktiv medlem
Att det ens är en diskussion gällande 1 vs 3 antenner för en nybörjare. Du vill lägga så kort tid som möjligt på söket för att hinna gräva upp en person. Det är troligtvis nog svårt att hålla nerverna i styr när det går en lavin och då vill du inte hålla på och krångla med en 1-antennstransciver.

Har själv Mammut pulse barryvox men du kan köra på den enklare Elements som inte har de avancerade funktioner som du ändå stänger av i Barryvoxen.

Det som är skillnaden på en transciever med 1 jämfört med 3 antenner är att den med 1 antenn inte kan visa riktning utan bara avstånd vilket går att träna runt men som ändå är sjukt mycket krångligare.

Mycket skönare att bara kuta efter pilen och slippa tänka så jättemycket och sedan kunna lägga tid på korssök och grävning.
 

Nojlas

Aktiv medlem
Transcievern skulle jag avråda dig ifrån. 3 antenner och lättanvänt gränssnitt ska det vara. Mammut barryvox är en av alla jättebra transcievers t.ex.
Sonden - Ok, lagom längd, lättanvänd, robust. inga konstigheter.
Gällande spadar bör alla spadköpare kolla lite på vad forumsignaturen Centralbyråkraten har skrivit i forumet om spadar. Härdat aluminium ska det vara om jag minns rätt - och det var väldigt få spadar som har det tydligen. Hur viktigt det här är, vet jag ej. (Så länge det inte är en plastspade så antar jag att den i alla fall att fungerar)

Lavinutrustning är bra tänkt av dig - den räddar dina kompisars liv. En lavinkurs är en annan pryl alla borde ha - den räddar ditt eget liv!

Kolla i närmaste skidbutik om de inte kan göra ett kompispris på hela det där paketet så kanske du spar några slantar!
 

Schifoan

Ny medlem
I Kassensturz 2012-01-24 testades Mammut Barryvox Element, Ortovox 3+, BCA Tracker 2, Arva Axis och Pieps DSP Tour genom att ett antal elever fick tävla om att hitta 3 st nedgrävda transcievers. Snabbast gick det med Mammut Barryvox Element, näst snabbast med Ortovox 3+. Dessa fick båda betyget godkänt. Därefter kom BCA Tracker. För Arva Axis och Pieps DSP Tour gick det sämre, oftast hittades en transciever, om än långsamt, men de hade problem att hitta den andra och tredje.

Mammut Barryvox 5,2p
Ortovox 3+ 4,8p
BCA Tracker 4,7p
Arva Axis 4,1 p
Pieps DSP 4,0p
 
L

Le_Troglodyte

Guest
Spaden tror jag är ett klipp; ser ut som en Voilé och jag skulle inte bli förvånad om det är dom som tillverkar Vaudes modell.
 

A0S

Ny medlem
Le_Troglodyte sa:
Spaden tror jag är ett klipp; ser ut som en Voilé och jag skulle inte bli förvånad om det är dom som tillverkar Vaudes modell.
Är det verkligen det? Måtten på SC och Voilé's hemsida är olika men de ser ju identiska ut på bilden :/
 

Snödjup

Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp