vad kostar det att åka utomlands till rejält fina åk?

wertigo

Medlem
Snabba svaret; om du åker en vecka: mellan 7k-25k per person.
Sen beror det såklart på vad du vill ha för standard på boendet, om du hyr lagg, om du lagar egen mat eller äter ute. Samt hur långt innan som du bokar resan, med mera.
 

elvha

Medlem
Jag betalade drygt 9000kr (inkl avbeställningsskydd och specialbagage vill jag minnas) när jag bokade flyg tur och retur med ticket ungefär tre månader innan avfärd till Kanada. Hörde dock att någon annan kom undan med typ drygt 6000kr(...), de bokade dock med en annan resebyrå. Skidort du åker till kan betyda en del för totalkostnaden; jämför typ Whistler kontra Revelstoke och det kan bli en ganska markant skillnad. Likaså vad du väljer att laga för mat och val av ställe att bo, men det är ju givet. För en lägenhet i ett motel i Revelstoke för fyra pers med ok standard, kök, två sovrum och fyra sängar, vardagsrum, tv, wi-fi, mm betalade vi ca 5000kr/per person för en månad. Pris för liftkort varierar beroende på skidort ni väljer men sånt hittar man ju snabbt med google. Buss till systemet i Revy kostar 4 CAD (typ 30kr) för en enkelresa (dvs om man ej liftar vilket funkar utmärkt också), dock brukar man få gratis bussbiljett om man bor på motel av stället man bor på. Kostnad för mat, öl etc är ganska likvärdigt svenska priser. Tvådagars lavinkurs gick på drygt 2000kr, kanske kan vara värt att veta. Visserligen har ni egna grejer men att hyra turgrejer för en dag om ni ej har det kan vara riktigt dyrt, vill minnas att någon sa att det gick på typ 700 spänn för en dag(!). Tveklöst värt att skaffa egna turprylar om ni åtminstone drar till Kanada - gemensamt för de flesta skidorter där borta är att drömåken oftast ligger en kort tur bort när systemet är uppkört. Var nog de utgifterna jag kom på på rak arm, hoppas det var till någon slags hjälp!
 
Senast ändrad:

madness

Medlem
Har själv inte varit där, men Tailgate Alaska kostar från resan dit, kanske 10000kr, hyra av husbil ungefär lika mycket, då är det budget.
Finns dock folk som spenderat över $100k under Tailgate. Allt beror på vad du vill göra. Heli, skoter eller ta dig upp för egen maskin.
 

xQubeZ

Aktiv medlem
Är du student/ungdom brukar sas ha väldigt förmånliga priser om man bokar långt i förväg. Typ japan tur retur för 4-5k per man. Boende går ju att hitta i alla prisklasser och lagar man mat själv kan man komma undan billigt. 1 vecka för under 10k är nog fullt möjligt. Största kostnaderna är ju boende och flyg.
 

Kaskar

Medlem
Alexander1 sa:
kanada, egna lagg, lagar eget käk, beställer så tidigt de ba går innan, vad tittar man på då.
Tricket är ju att hitta en ort med billigt boende typ vandrarhem. Tipset är väl det klassiska Raging Elk i Fernie. 270 spänn natten.
 
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp