Varför är inte alla skidor twintip?

Nicke_900

Ny medlem
Jag och några polare har funderat(i liften)på varför helt enkelt alla skidor inte är twintips, finns det så pass stora nackdelar med det att man väljer att inte göra det?
Det spelar väl ingen roll om man har twintip fast inte kan åka fakie? Eller?
 

Johan_Ax

Ny medlem
Ja du... det kan i vissa modeller påverka flexen genom att man bänder upp skidan, men de flesta fabrikörer försöker undgå det genom att ""klistra"" på nos och svans
 

ved

Ny medlem
ja tror det är så att man får sämre kantgrepp när skidorna sticker upp där bak och inte har raka tailar...
 

PSX

Medlem
Och dessutom,, det är inte så många som åker baklänges, det kommer inte göras lika många twintip modeller nästa år, på gott och ont.
 

D_B

Ny medlem
Varför skulle det inte göras lika många twintip modeller till nästa år???

edit: plockade bort en onödig mening
 

EFAC_Fredrik

Ny medlem
För att skidföretagen har kommit på att det inte säljs lika mycket twintips som vanliga friåkningsskidor.
 

SalEtTI

Ny medlem
snön sprutar upp där bak när man åker pudersnö.
det är inge bra om man åker flera på en rad och det
stoppar också farten.
 

Danny_Ramone

Ny medlem
Att farten stoppar och att dom spruta upp snö måste ju vara anledningen till att dom ine ska göra lika många twintipmodeller till nästa år, righty?
 

Emilw123

Ny medlem
Man får ett sämre kantgrep i slutet av svängen eftersom twintipen är rundad. På ett par race skidor så slutar skidan tvärt vilket gör att skidan går på skär genom hela svängen utan att släppa i slutet av den .. som twintipen gör..
 

Ace_DG

Aktiv medlem
Stip Emil: ALLA skidor har en liten insvängning OCH uppböjning i bakänden. Kantgreppet på verkas inte av en twintip. Däremot av konstruktion, material, flex, vridstyvhet och dämpning
OCH åkteknik inte minst.
Tjatar,
/Ace DG
 
R

rocknroll_suicide

Guest
det känns väl helt enkelt väldigt onödigt för skidtillverkarna att böja upp bakändarna på t ex deras reacinglagg eftersom de som som köper dessa ändå hade tänkt att rejsa med dem och inte åka baklänges, eller att använda dem i parken, det skulle bara bli en massa onödigt jobb... dessutom kan dem ju tjäna mer pengar om någon som rejas också vill ha ett par twintips att leka med i parken istället för att köra ditt med dem stenhårda arcelaggen o s v.

eller?
 

Utter

Aktiv medlem
Alla skidor är mer eller mindre uppböjda bak och detta påverkar inte kantgreppet det minsta.

Därmed basta!
 

Mountain_Man

Aktiv medlem
Varför är inte alla bilar kombi?
Varför har inte alla stolar armstöd?
Varför har inte alla väskor axelrem?

Jo...därför att inte alla behöver huva, stort bagage, armstöd och axelrem. En uppböjd bakände på skidan gör att den blir 5-10 cm längre utan någon som helst fördel förutom att det just möjliggör baklängesåkning. Nackdelarna är däremot flera, där de allra tydligaste torde vara att skidan blir något mer svårhanterlig i trånga situationer samt får en ökad massa (i änden) vilket påverkar stabiliteten negativt. (Jmfr. en skida med samma bäryta utan TT.)

That´s all kids! / MM
 
V

ViktorAsander

Guest
För att det ska finnas många olika modeler som man kan köpa och förlora pengar. Tillexempel om ett godisföretag gör godis som gör hallon båtar och lakrits båtar så lägger dom ju inte blandat i en påse en med hallon och en med laktrist utan dom säljer båda i 2 olika påsar så att om någon är sugen på både och så får dom köpa för mera pengar. Samma sak med skidor om dom skulle göra ett par racer med twintip så skulle man bara behöva köpa ett par men om man skulle göra två olika en jibb och en racer och man måste ha båda så tjänar dom pengar. Eller jag säger itne att det e så men det kan vara så.
 
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp