Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)

david-bo

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Stor varning för Koala Surf Camp i Hossegor (nära Biarritz), Frankrike. De är totalt oseriösa i sin verksamhet.

Nedan följer en beskrivning av vad som hänt (och varför ni bör undvika Koala till varje pris). Först en kort version, sedan en komplett historia för de som vill ha alla detaljer.

Korta versionen
------------------
Jag hade bokat ungefär 1,5 veckas boende inkl 'surfari' på Koala Surf Camp. Efter tre nätter blir jag utan förvarning eller någon särskild anledning utkastad. Jag hade inte brutit mot några ordningsregler (det hade dock alla andra gäster, samt vissa i personalen, gjort, mest att det skulle vara tyst efter 23) och rent allmänt skött mig. Brevet där jag blir ombedd att flytta ut finns i botten av detta inlägg (se ³).

Extra problematiskt och hänsynslöst var att det skedde just denna vecka då surfvärldscupen avgjordes där just då = den mest bokade veckan på året = snudd på omöjligt att hitta nytt boende, särskilt med bara några timmars varsel.

Jag undersöker i detta nu vilka rättsliga åtgärder jag kan vidta mot Koala. De har tveklöst betett sig fullkomligt förkastligt och har definitivt ensidigt utan skäl brutit det 'avtal' vi hade ingått i och med min bokning.

Stor varning för Koala!
------------------


Långa versionen
------------------
Jag bodde där tre nätter med avsikt att stanna ytterligare ungefär en veckan men blev utan anledning eller förvarning utkastad i lördags eftermiddag. Jag önskar att jag kunde ge någon slags begriplig bakgrund till deras agerande men det finns inte. De bara beslöt sig för att jag inte längre var välkommen och tvingade mig att flytta ut, dessutom under en av årets mest upptagna helger (tydligen någon slags avslutning för surfvärldscupen här nu - dvs massor med folk, evenemang osv) då i princip allt boende som finns är upptaget.

Någon slags bakgrund kan jag ändå ge. Inför min resa e-postade jag lite med dem om praktiska frågor osv. Jag skrev bla

jag är komplett nybörjare
Borde inte kunna missförstås. I deras svar på detta informerade de lite om hur de arbetade och skrev tex
Har man inte surfat innan sa brukar vi rekommendera nagra lektioner sa att man kommer igang. sedan kor vi dig dagligen till den surf spot som passar dig bast.
(det är den här körningen de erbjuder som kallas surfari)

So far so good. När jag kommer fram, ca 12.30 dag 1 får jag reda på att jag missat dagens surflektion eftersom man lägger dem vid olika tider olika dagar pga tidvattnet. Det var ju lite synd, jag hade kunnat se till att vara där tidigare om jag hade känt till detta/de kunde ha spontaninformerat mig om den sortens lokala förhållanden men det får väl läggas på kontot för ömsesidiga missförstånd.

Dag 2 går jag på en surflektion runt lunchtid. Efteråt ger läraren några tips på var man kan surfa under eftermiddagen, dvs där vågorna är lagom stora för nybörjare. Jag går tillbaka till Koala och frågar när surfarin ska avgå. Om några timmar blir svaret.

Efter kanske tre timmar ska vi iväg men hoppsan nu är det flod vilket gör vågorna högre, mer svårsurfade och därmed olämpliga/farliga för nybörjare är beskedet jag får när jag undrar var jag ska åka. Missade alltså ett par timmars surfande (jag kunde ju ha fortsatt surfa direkt när min lektion tog slut) där pga ren administrativ klantighet från Koalas sida.

Blir lite irriterad över detta och skriver ett brev - jag är av uppfattningen/har den erfarenheten att det är bättre att ta tag i problem och ej infriade förväntningar så snart som möjligt så att arrangören får möjlighet att korrigera vad det nu är, snarare än att vänta till man kommer hem - till Lena Stübner och Karin (Aurora) Henriksson, som driver Koala. Se ¹ nedan.

Dag 3 är det dåligt väder och surfskolan Koala anlitar kör inga lektioner alls. Jag har heller inte fått någon respons på brevet jag skickade dagen innan. Däremot börjar en i personalen föreslå att jag ska prova andra surf camps än Koala eftersom de, enligt henne, erbjuder en annan servicenivå, primärt att de har någon som står på stranden även om det inte är lektion och håller ett öga på nybörjarna.

Jag besöker två av de camp hon föreslår men de har ett med Koala snarlikt upplägg (minus surfarin). Dessutom ligger de 5-6 km bort. Jag ser ingen poäng med att byta till ett lite sämre alternativ och stannar på Koala. Intressant nog har båda dessa ställens surfskolor haft lektioner samma dag. Det är alltså bara Koalas surfskola som ställt in. Tillbaka på Koala fortsätter tjatet om att jag kanske skulle kolla på alternativa surf camps. Ingen lyckas dock förklara för mig vad jag skulle vinna på det.

Jag har nu alltså varit där i tre dagar och bara fått 2 timmars surfande. Jag frågar personalen om ägarna förväntas komma ner till 'Koalahuset' men de tror att det kan dröja ett par dagar innan så sker och de har fortfarande inte svarat på mitt första brev (jag misstänkter dock att tjatet på att jag skulle hitta ett alternativt camp berodde på mitt brev men jag vet inte). Jag skriver då ytterligare ett brev till dem. Se ² nedan.

Dagen efter får jag svaret från dem där de säger åt mig att flytta omedelbart (jag läste det inte förrän ca 16 så jag kunde in följa deras uppmaning att flytta 12), se ³ nedan. Värt att notera är att jag i det här läget alltså bara surfat 2 timmar hos den av Koala rekommenderade surfskolan samt, på Koalas inrådan avstått från att surfa såväl em dag 2 samt hela dag 3.

Ni kan ju spekulera i vad problemet var. Era gissningar är lika goda som mina. Uppenbart är dock att Koala är helt oseriösa. Rekommenderar er verkligen att hitta någon annan surf camp om ni ska iväg att surfa så ni slipper råka ut för vad som hände mig.

Fotnot: jag har begått ett misstag: jag missade att betala bokningsavgiften. Jag la upp betalningen på min internetbank men glömde signera den. Klantigt och om det hade inneburit att det var fullbokat när jag kom fram hade jag fått skylla mig själv men just detta verkade inte vara några problem alls.

En helt lösryckt gissning på vad problemet var skulle kunna vara att jag inte tyckte Karin och Lenas 'surfiga' livstil var tuffast i hela världen och inte följde deras rekommendation att äta 'världens godaste hamburgare' på någon bar i Hossegor eller att jag inte tyckte det var astufft att Dick's Tea Bar i Val d'Isère hade en filial i stan (Jag har, tyvärr, säsongat i Val d'Isère. Det var när jag var ung och osmart. Karin och Lena är väl runt 35 och de verkar fortfarande tycka Val d'Isère är tufft. Så mycket för personlig utveckling).

Och även om denna, bisarra, gissning skulle stämma är det ett fullständigt oacceptabelt motiv för att bli utkastad. Jag undersöka i detta nu vilka rättsliga åtgärder jag kan vidta mot Koala. Jag kommer inte tveka att kräva ersättning för de besvär de orsakade mig. Möjliga vägar är Allmänna Reklamationsnämnden/en svensk tingsrätt, Konsument Europa (de har en särskild avdelning för resor) eller BEUC. Fler kanske kan tillkomma.


Redan från början hade jag tänkt skriva en ganska medioker recension men det hade mest med faciliteterna att göra:

1. Toalett på gården (och bara en toalett för upp till 17 personer - 14 gäster + 3 personal)
2. Man sov på ett loft utan ståhöjd, 11 personer på kanske 25 kvm. För detta tar de €35natt under lågsäsong. Madrasser på golvet med någon decimeter eller två till nästa.
3. Inget internet! När jag frågade fick jag en moralpredikan om att folk var där på semester och inte borde hålla på med sådant på sin ledighet (men dricka öl och kolla på surffilm eller dåliga actionrullar var tydligen helt ok)
4. Allmänt oseriöst. Det fanns en regel om att det skulle vara tyst efter 23 i de gemensamma utrymmena (antagligen eftersom det inte fanns någon dörr mellan sovloftet och resten av utrymmet). Man blir då lite förvånad när personalen ligger och hånglar högljutt med gästerna mitt i natten. Att gästerna gör sådant är kanske inte Koalas fel men det är fullkomligt oseriöst när personalen håller på.
5. De har tre priser per natt på sin www-sida, där det priset som inkluderar surrlektioner är €30 högre än övriga priser men surfskolan, som ligger någon minuts promenad bort och där man hur enkelt som helst bokar själv, tar bara €25 för en lektion. Om något borde man få lägre pris snarare än att bli blåst på 50:-/lektion om man tar lektioner via dem.
6. Tråkig inkluderad frukost. Rostbröd, mjölk och flingor.

Sedan tycker jag €35/natt är dyrt för något som inte på långa vägar når upp till ens ett vandrarhems standard.

Jag kommer meddela Koala om denna tråd så får vi se vad deras reaktion blir. Kommer inte bli överraskad om de drar till med någon förtalsliknande lögn.


Fotnoter:
¹ Första brevet från mig till Koala
---------------
Hej

Kommer ni hit imorgon? Skulle vilja prata med någon av er. Är inte helt nöjd med bara två timmars surfande på två dagar pga, vad det verkar, primärt administrativa misstag.


David
----------------


² Andra brevet från mig till Koala
----------------
Hej

Jag förstår inte riktigt vad som pågår här. Försöker ni bli av med mig? Erika är på mig hela tiden om att flytta till andra ställen men jag förstår inte varför. De erbjuder mindre än vad ni redan erbjuder och ligger dessutom mitt i skogen/långt från allt.

Jag förstår att ni inte kan rå över vädret (jag har haft min beskärda del av att sitta insöad för att helikoptern i Alaska inte kunna flyga eller den enda liften i La Grave är stängd) men när jag besökte de två boenden Erika rekommenderade mig visade det sig att tillhörande surfskolor båda kört sina lektioner (norr om Hossegor resp i Capbreton) och att jag antagligen kunde ha hoppat på och kört med dem idag. Istället har ytterligare en dag slösats bort. Har ni något slags exklusivitetsavtal med surfskolan här närmast som gör att ni inte kan hjälpa mig hitta någon annan om de inte kör?

I ert första brev (8/9) till mig skrev ni

Har man inte surfat innan sa brukar vi rekommendera nagra lektioner sa att
man kommer igang. sedan kor vi dig dagligen till den surf spot som passar
dig bast.


Igår när jag kom tillbaka efter surfskolan blev jag ombedd att vänta på nästa surfpass (surfarin). Efter några timmar var väntan slut men då 'hoppsan, det har blivit högvatten och är för svårt för dig nu'.

Jag tycker inte detta (heller - att låsa fast mig vid en surfskola och inte föreslå några alternativ när de har stängt) motsvarar beskrivningen av hur saker ska fungera i det citerade stycket ovan. Jag har ju dessutom egen bil. Om inte annat kan ni väl säga 'kör till NN och surfa ett par timmar innan det blir högvatten' om ni nu inte av någon okänd anledning vill köra bort mig själva.

Rent krasst så kunde jag ha surfat 4-6 timmar (varav 2h som lektion) igår: det gjorde i alla fall en tyska som också var komplett nybörjare som var i min grupp och som jag senare på kvällen mötte på stan. Idag hade det kunnat bli åtminstone en lektion, dvs ca 2 timmar (och om ni hade meddelat mig att jag behövde vara framme till ca 11 i onsdags så hade jag sett till att vara det och fått ytterligare minst 2 timmar då). Totalt kunde jag ha surfat 6 till 10 timmar utan att någon större ansträngning, istället för de 2 timmar som är resultatet hittills.

Har jag fel förväntningar som är här för att lära mig surfa snarare än dricka öl och kolla på film? Har jag läst era brev eller www-sidor slarvigt? Hur löser vi situationen så jag får så mycket tid som möjligt i vattnet, både lektioner och på egen hand? Just nu känner jag att jag slösar med tid och pengar och får väldigt lite i utbyte.

När jag åker skidor åker jag hela dagen även när det är dåliga förhållanden (och de flesta säsongarna sitter inne och gnäller) och ser det som fys-/teknik-/balansträning inför de bra dagarna. Jag gör gärna på samma sätt här och nu.

Hälsningar
David Bonde
----------------

³ Koalas svar där de säger åt mig att flytta
----------------
Hej David
Vi kan inte tillgodose dina behov har pa Koala. Vi anser dig en fara for
ditt eget basta, eftersom du inte foljer vara rekommendationer och lyssnar
inte pa de rad vi ger dig.
Det finns inget mer att diskutera.
Du far pengarna tillbaka 3x boende a 35 euro och surflektion 30 euro.

Vanligen flytta ut innan kl 12.00

Mvh Karin och Lena
----------------
 

v-larsson

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Pinsamt! Man har ju hört så mycket bra om Koala. Tycker det är hemskt att du blir behandlad på detta viset. Borde inte vara problem att ta detta vidare. Kan dock bli dyrt om du inte vinner, eller har jag fel? Jag lider med dig. Hoppas det löser sig.
 

Em1l

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
freeride profilen "LenaKoala" kanske kan svara på detta inlägg? vore mycket spännande att höra deras version av historian.
 
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Em1l sa:
freeride profilen \"LenaKoala\" kanske kan svara på detta inlägg? vore mycket spännande att höra deras version av historian.
Visst kan det vara intressant att veta båda sidornas historia om vad som hänt, speciellt för oss som är opartiska åhörare. Dock är inte ett internet-forum rätt medium om detta blir en rättslig sak för david-bo, då det är ganska lätt att det blir simpel smutskastning mellan parterna om dom ska försöka lösa nått här.

Vi får helt enkelt vänta på david-bo som får berätta hur det går/har gått.
 
Senast ändrad:

david-bo

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Hasse: Tack, det ska jag göra. Har du fler förslag på forum?

Emil och Fredde: Ja, hon får gärna kommentera. Jag tror jag kan avhålla mig från smutskastning.
 

Nojlas

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Ursäkta om jag är lite kritisk, men som jag förstår det finns det två problem här:

Problem 1 - Koala Surfcamp har "snuvat" dig på surfning.
Fråga 1: har de någonstans specificerat hur och när de tar dig till "de ställen som är bäst för dig", och hur många "destinationer" detta innebär?
Fråga 2: Hur har den här tyskan lyckats hitta surfning när inte du gjort det? (Har koala på något sätt vilselett dig här?)
Fråga 3: Vilket paket bokade du? bara "surfari" eller "surf lesson and surfari"? Det sista verkar ju vara helhetslösningen med lektioner och allt, medans surfarin i mina ögon förefaller att vara en boende och utrustningslösning, sen får man surfa bäst man vill eller ta lektioner som man vill - på egen initiativ.

Problem 2 - Koala Surfcamp har helt oprovocerat och utan större förvarning kastat ut dig ur boendet.
Att Koala säger att du inte följer rekommendationer och lyssnar på de råd de ger dig - samtidigt som du å din sida hävdar att de sparkar ut dig ur boendet helt oprovocerat, det låter lite märkligt. Vem kastar ut en gäst utan anledning?
Fråga 4: Finns det någon dispyt mellan er (behöver inte bero på dig) som kan ligga till grund för detta? (Mer än att du missat betala en bokningsavgift)


Att man missar lite surf för att man anländer 12.30 kan du ju över huvud taget inte klandra dem för - det ligger definitivt i ditt eget intresse att kolla upp när var och hur det surfas.
Dåligt väder kan ingen rå på, är väldigt lätt för dig att säga att de skulle tipsat om ett annat ställe så här i efterhand.
Att du inte gillar ägarnas personliga stil, favoriträtter och smak kan vi ju bortse från, och boendets standard verkar beskrivas väl på deras hemsida.
Att frukosten är kass är ju mer eller mindre standard utanför skandinavien, såvida de inte uttryckligen skryter om sin enastående frukost.
Att koala dessutom betalar tillbaka pengar till dig, både för boende och surflektion, gör ju att de framstår som seriösa.


/Sverker
sverker_olofsson_436702w.jpg
 

OlaMelin

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Inledningsvis vill jag säga att jag har varit nere hos Koala Surf i Hossegor två gånger och jag har varit väldigt nöjd båda gångerna. Bra service, skön stämning och duktiga instruktörer.

Din bild av Koala är helt tvärtemot min och därför blir jag förvirrad när jag läser ditt inlägg David. Du verkar vara väldigt frustrerad och det känns som att du är fast besluten att skriva ner Koala så mycket du bara kan. Sorgligt.

För att summera dina dagar:
Dag 1: Du kommer för sent och missar dagens surflektion.
Dag 2: Du kör surflektion kring lunch. På eftermiddagen när du ska på surfari blir det flod (vågorna blir större) och de anser att det är för farliga för en nybörjare som har tagit en surflektion i sitt liv.
Dag 3: Dåligt väder och surfskolan Koal Surf använder sig av kör inga lektioner.

- Att man missar någon av de tidiga punkterna på dagsplaneringen om man dyker upp 12.30 är väl en självklarhet? Och med tanke på att du åker på surfcamp så är risken ganska stor att det är just surf du missar, inte sant?

- Jag tycker att Koalas beskrivning av sitt boende på sin hemsida stämmer väl överens med verkligheten. Hade jag blivit förvirrad eller osäker på något så hade jag ringt eller mailat och fått svar på mina frågor.

- Internet på ett vandrarhem/hostel är väl knappast standard? Hade du frågat Erica eller någon av de andra guiderna hade de gett dig samma svar som de gav mig - nästan alla caféer och barer precis runt hörnan erbjuder internet.

- 35 euro per natt (inkl säng, frukost, utrustning, surfari mm) är inte dyrt med tanke på vad som ingår OCH att du bor mitt i centrala Hossegor. Att frukosten inte når upp till någon skandinavisk standard kan inte ha kommit som någon nyhet om du gjort vintersäsong i Frankrike. De flesta fransmän nöjer sig med en kopp kaffe och en croissant/baguette.

- Jag tycker det är konstigt är att du valde att stanna kvar på Koala när du klagade och uppenbart inte gillade deras sätt att driva surfcamp på. (Läs: de rådde dig t ex att inte sticka ut när det var för farligt)

Avslutningsvis: Att Koala skulle kasta ut dig helt utan anledning låter rätt konstigt och det måste du själva hålla med om. Det ska bli intressant att höra vad Koala har säga om händelsen.

(att du dessutom väljer att föra fram kritiken genom en dubbelprofil gör att jag tar din kritik med ytterligare ett par nypor salt)
 

david-bo

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Nojlas

Angående de två problemen. Jag har inte sagt att Koala snuvat mig på surftid. Däremot har jag försökt få kontakt med dem för att se till att jag får mer surftid framöver. Det är väl inte konstigare än man pratar med sin reseledare på en vanlig charter om man har problem med tex sitt rum. Som jag skrev ovan - det är bättre att ta tag i problemet på plats så fort det uppstår snarare än att gnälla när man kommer hem.

Vad gäller dina frågor:

1. Hade du läst min originalpost lite noggrannare hade du sett detta citat i ett brev jag fick från dem "sedan kor vi dig dagligen till den surf spot som passar dig bast". De lovar alltså att dagligen köra mig till ett ställe som passar mig och de vet om att jag är nybörjare.

2. Tyskan frågade helt enkelt surfläraren om han kunde tipsa om några ställen hon kunde åka till efter lektionen (och efter att ha varit hemma och ätit lunch). Jag stod bredvid och hörde svaret. Inte direkt raketforskning.

3. Det verkade lite löst det där med paketen. Mitt intryck var ungefär att man meddelade kvällen innan vad man ville göra dagen efter.

Vad gäller andra problemet är jag som sagt var lika frågande som du. ALL konversation som föregick det är inkluderat ovan. Som sagt, jag hade surfat två timmar med deras rekommenderade surfskola och sedan FÖLJT deras råd att inte surfa eftermiddag dag 2 resp hela dag 3.

4. Nej, som sagt, rent formellt skötte jag mig exemplariskt. Diskade, bullrade inte när det skulle vara tyst, satt mest med hörlurar och skrev saker på min dator när jag var hemma. Det skulle vara en kulturkrock då. Jag satt inte och söp eller kollade surffilm med de andra barnen, men det kan rimligen inte vara ett krav att man socialiserar på det sättet. Hade det funnits någon annan konflikt hade de rimligen också nämnt det i sitt brev till mig.

Jag har inte klandrat dem för att jag missade första dagen. För att citera mig själv:

När jag kommer fram, ca 12.30 dag 1 får jag reda på att jag missat dagens surflektion eftersom man lägger dem vid olika tider olika dagar pga tidvattnet. Det var ju lite synd, jag hade kunnat se till att vara där tidigare om jag hade känt till detta/de kunde ha spontaninformerat mig om den sortens lokala förhållanden men det får väl läggas på kontot för ömsesidiga missförstånd.
Det är kanske självklart för vana surfare att det fungerar så. Jag tänkte mig typ att jag skulle kunna surfa några timmar på eftermiddagen och sedan bli trött. Men som sagt, det var en oturligt omständighet som berodde på bristande kommunikation. Enda konsekvensen av detta var att jag blev mer angelägen om att utnyttja resten av tiden effektivare.

Återigen har du läst slarvigt. Jag har inte klandrat dem för det dåliga vädret. Däremot tycker jag de kunde ha tipsat om att kolla om alla surfskolor ställde in. De var ju väldigt angelägna att tipsa om andra surfcamps (sjukt fult ord det där).

Har du verkligen läst den långa versionen av mitt inlägg? Det är möjligt att beskrivningen stämmer - det beror väl på hur man tolkar olika saker. Jag har bott på sovloft i Lech och det var ganska exklusivt. Oavsett om beskrivningen är korrekt kan man ju ändå kommentera "det är verkligen så bra som de säger" eller tvärtom.
 

david-bo

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Ola, det mesta av dina kommenterar har jag bemött i min svar till Nojlas. Några punkter:

1. Måste nog säga att internet är standard på vandrarhem. Nu har jag inte bott på så jättemånga. På rak arm kommer jag på La Grave, Kitzbühel, St Moritz, Chamonix resp Haines och Valdez i Alaska (mer pensionat än vandrarhem) och de har samtliga erbjudit någon form av uppkoppling. Även de andra två surfcampen jag besökte i området erbjöd uppkoppling (via satellit på en stället så det var lite skakigt men de hade alltså verkligen satsat pengar på att erbjuda den servicen).

2. Du och jag har uppenbarligen helt olika erfarenheter av vad vandrarhem erbjuder för nivå på frukost.

3. €35/natt är exklusive utrustning inkl frukost. Och Koala är långt under standard på ett vanligt vandrarhem. Jämför med tex i La Grave. €19 (€24 inkl en bra frukost) för fyrbäddsrum med dusch och toalett på rummet och ett rent allmänt fräscht ställe 100 meter från liften. Jag skulle säga att det borde vara en faktor 2 mellan Koalas och Gite le Rochers priser med tanke på standard och annat.

4. Jag hade bokat tio dagar. Några mindre problem finns väl på alla ställen. Man kan ju inte sticka så fort något inte är perfekt. Rimligen försöker man i första hand åtgärda små problem. Jag hade väntat mig att

För att understryka: mitt stora problem var inte utebliven surfning de första dagarna utan att jag blev utkastad. Den uteblivna surfningen var jag övertygad om var något som ganska enkelt kunde åtgärdas (vilket också framgår av min formulering i mitt brev till dem "När jag åker skidor åker jag hela dagen även när det är dåliga förhållanden och ser det som fys-/teknik-/balansträning inför de bra dagarna. Jag gör gärna på samma sätt här och nu.").


Min användare är inte fake. Vad får du det från? Det är mitt riktiga förnamn och initialerna i mitt efternamn.
 

jhei

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Låter ju jäkligt rare... men skulle gärna höra hur det låter på andra sidan
 

Nojlas

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
David:
Jo jag läste rubbet, var dock en rejäl blocktext och svårt att följa en röd tråd och vad som är kärnan i problemet. Fakta framgick dock mycket tydligare i ditt svar till mig. Jag ber om ursäkt för att jag läste slarvigt.

Men då finns det jag bara ett enda problem som jag ser det, att du har blivit utkastad helt utan förvarning och helt utan anledning - vilket är förjävligt om det är som du beskriver det.

För övrigt,
Att frukosten inte är bra ÄR standard utanför skandinavien. Vad jag erfarar så är det kass frulle även på 3- och 4-stjärniga hotell i europa såväl som vandrarhem. (Såvida de inte är svenskägda).
(Fick enbart croissant och juice till frulle i Cervinia, I Schweiz pröjsade vi 140kr för en kopp te, en vit baguettstump med marmelad och en croissant).
(Jag hör dessutom att du aldrig bott på "bunkern" i verbier. Relativt dyrt, fuktigt, man sover på 5cm skumgummi ovanpå spånskiva - och 3 pers i höjd. Vi hade +14 grader i rummet som var ett fläktrum med öronbedövade surr - så pass att vi beslutade supa oss dyngraka för att överleva natten... Hur frukosten var? Gissa! :lol: )
Priset är inte heller något man kan klaga på i efterhand. Det var du ju ganska medveten om när du bokade, och om du inte gillade priset kunde du ju valt att inte köpa erbjudandet.

Anledningen till att Ola misstänker att din användarprofil är fake är att du blivit medlem strax innan du postade inlägget. Tio minuter senare har du på 60 sekunder loggat in, hittat till rätt forum och postat din tråd. Det är i.o.f.s. möjligt om du skrivit inlägget lokalt - men fenomenet med att folk skapar nya profiler är vanligt i forumet.
 

karinkoala

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Hej David Bonde.

Vi bad dig upprepade gånger att lämna Koala Surfcamp, eftersom du inte ville följa våra ordningsregler gällande hälsa och säkerhet.

Vi ser mycket allvarligt på det faktum att du propsade på att ge dig ut och surfa på röd flag, trots varning från oss. Vi blev därmed tvungna att stoppa dig flera gånger och till och med ta ifrån dig surfbrädan.

Vi kan inte acceptera gäster som inte följer de grundläggande regler som Hossegors strandvakter dikterar, RÖD FLAGG INNEBÄR LIVSFARA.

Vi vill klargöra att vi inte krävde några pengar från dig, varken för boende eller surflektioner.

Surfskolan som vi samarbetar med tar i vanlig avgift €39 inte €25, se info på http://www.magicglisse.com


Vi kommer inte kommentera denna tråd mer.

Mvh
Karin Henriksson och Lena Stübner, Koala Surfcamp
 

Hasse_Lindborg

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Stämmer detta som Karin skriver så är det klart att du skall lämna campen! Man surfar INTE på röd flagg!

Dessutom nu när jag har läst igenom din berättelse igen så förstår jag inte riktigt varför du var sur för att skolan var inställd för? Jag jobbar som surf lärare på sommaren och det är upp till mig vad jag anser är säkert att ta ut mina elever i för förhållanden. Har hänt att jag/vi har ställt in lektioner när den andra skolan här har kört för att vi inte anser det är säkert för våra elever. Allt är upp till skolan!

Och som Ola och Noljas skriver så är priset inte alls illa. Och om man läser på deras hemsida så står det vad man får för dessa pengar dessutom. Och som sagt du har inte varit i Bunkern tydligen ;)
 
Senast ändrad:

FDausch

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Vadå då surfar INTE under röd flagg!? Det är väl upp till dig själv? Tror du det är grön flagg på Kuta beach någon dag på året eller?


Stört dåliga ursäkter.. Camp e camp då ska man väl för fan få surfa tills man blöder!?
 

Hasse_Lindborg

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
FDausch sa:
Vadå då surfar INTE under röd flagg!? Det är väl upp till dig själv? Tror du det är grön flagg på Kuta beach någon dag på året eller?


Stört dåliga ursäkter.. Camp e camp då ska man väl för fan få surfa tills man blöder!?
Nu är det inte samma sak som på Kuta. Och vem fan åker till Bali för att surfa på Kuta för övrigt? Prova att surfa i under röd flagg i Jefferson Bay eller i Australien eller i Californien så får du se vad som händer...

Röd flagg innebär fara på något vis. Och då surfar man inte som nybörjare.

För övrigt heter det Koalacamp även om du inte kommer dit för att gå i skola.
 
Senast ändrad:

Nojlas

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
FDausch sa:
Vadå då surfar INTE under röd flagg!? Det är väl upp till dig själv? Tror du det är grön flagg på Kuta beach någon dag på året eller?


Stört dåliga ursäkter.. Camp e camp då ska man väl för fan få surfa tills man blöder!?
Nu är jag inte surfare, och har inte superkoll på hur farligt röd flagg är.
Men är man nybörjare och befinner sig på ett camp (där man givetvis har regler) så är det väl klart som korvspad att reglerna ska följas. Regler sätter man inte upp för att jävlas med folk, man sätter upp det antingen för trevnad eller säkerhet.

Att koala surfcamp dessutom betalar tillbaka pengarna visar ju på att det är ett seriöst företag.
 

david-bo

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Lenas inlägg är lögn från första till sista bokstaven.

1. Det är rent trams att jag skulle surfat/försökt surfa vid röd flagg. Jag undrar om det ens varit röd flagg här. Jag tycker 1 meters vågor (eller vad det är) gör tillräckligt ont.

2. De har heller inte tagit ifrån mig någon surfbräda. Hur skulle det gå till? Slagsmål med personalen?

Läs både mina och deras brev, citerade i ursprungsinlägget, en gång till. Finns ingenting där som styrker Lenas version. Och om jag hade betett mig så illa som beskrivits, varför skulle de då avstå från att ta betalt av mig?

Jag är fortfarande frågande till varför jag blev utkastad men det känns alltmer som att den, i mina ögon absurda teori om kulturkrock, verkar alltmer trolig.

Men nu kan jag avråda från Koala Surf Camp av ytterligare en anledning: de ljuger och förtalar sina gäster.

Lite korta kommentarer till andra frågor som uppkommit:

Hasse: jag är inte sur för att de ställde in utan för att jag inte fick tips om att kolla om någon annan körde. Jämför med om du är på en skidort i flera delar (typ Chamonix, Val d'Isère/Tignes, Serre Chevalier, Åre/Duved osv). Om det närmaste liftsystemet är stängt pga vädret, skulle du inte förvänta dig att reseledare, guide eller liknande tipsade om att det fanns fler system? Olika surfskolor kör dessutom på olika stränder. Förhållandena var antagligen bättre, eftersom de körde, ett par km söder eller norrut. Har jag åkt 260 mil åker jag gärna ytterligare ett par km för att inte en dag ska gå till spillo. Det är ganska magstarkt att påstå att man är en fara för sig själv om man går till en godkänd surfskola och köper en lektion, eller hur?

Och sedan är det flera av er som hakar upp er på vad min hypotetiska recension, skriven under mer normala omständigheter, skulle innehållit. Notera ordet hypotetisk. Jag tyckte Koala var lite halvsunkigt och ganska dyrt för att vara halvsunkigt. Ni må ha en annan uppfattning om vad som är sunkigt eller dyrt men en recension är per definition subjektiv och halvsunkig/halvdyr var mitt subjektiva intryck.
 

Hasse_Lindborg

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
david-bo sa:
Lenas inlägg är lögn från första till sista bokstaven.

1. Det är rent trams att jag skulle surfat/försökt surfa vid röd flagg. Jag undrar om det ens varit röd flagg här. Jag tycker 1 meters vågor (eller vad det är) gör tillräckligt ont.

2. De har heller inte tagit ifrån mig någon surfbräda. Hur skulle det gå till? Slagsmål med personalen?

Läs både mina och deras brev, citerade i ursprungsinlägget, en gång till. Finns ingenting där som styrker Lenas version. Och om jag hade betett mig så illa som beskrivits, varför skulle de då avstå från att ta betalt av mig?

Jag är fortfarande frågande till varför jag blev utkastad men det känns alltmer som att den, i mina ögon absurda teori om kulturkrock, verkar alltmer trolig.

Men nu kan jag avråda från Koala Surf Camp av ytterligare en anledning: de ljuger och förtalar sina gäster.

Lite korta kommentarer till andra frågor som uppkommit:

Hasse: jag är inte sur för att de ställde in utan för att jag inte fick tips om att kolla om någon annan körde. Jämför med om du är på en skidort i flera delar (typ Chamonix, Val d'Isère/Tignes, Serre Chevalier, Åre/Duved osv). Om det närmaste liftsystemet är stängt pga vädret, skulle du inte förvänta dig att reseledare, guide eller liknande tipsade om att det fanns fler system? Olika surfskolor kör dessutom på olika stränder. Förhållandena var antagligen bättre, eftersom de körde, ett par km söder eller norrut. Har jag åkt 260 mil åker jag gärna ytterligare ett par km för att inte en dag ska gå till spillo. Det är ganska magstarkt att påstå att man är en fara för sig själv om man går till en godkänd surfskola och köper en lektion, eller hur?

Och sedan är det flera av er som hakar upp er på vad min hypotetiska recension, skriven under mer normala omständigheter, skulle innehållit. Notera ordet hypotetisk. Jag tyckte Koala var lite halvsunkigt och ganska dyrt för att vara halvsunkigt. Ni må ha en annan uppfattning om vad som är sunkigt eller dyrt men en recension är per definition subjektiv och halvsunkig/halvdyr var mitt subjektiva intryck.
Nu är du ute och simmar lite grann här.

1. Lena har inte svarat utan det var Karin
2. Koala är inte ansvarig för skolan så skyll inte på de när du klagar på skolan utan skolan är http://www.magicglisse.com och det är av en helt annan betydelse då du inte kan anklaga Koala för detta med skolan!
3. Jag vet att det var röd flaggat i Lördags då min arbetskamrat är där nere nu och han kunde inte surfa på grund av det. (var iofs inga bra vågor i alla fall) Och det där med röd flaggan har inte bara med vågorna att göra. Finns massa andra orsaker att man kan hissa röd flagga.
4. Finns inget som styrker din historia heller. Lika mycket som styrker deras historia,
5. Har den surfskolan som du gick vid möjlighet att flytta hela skolan några km? Gäller deras försäkring för det? Vad vet du om det innan du börjar smutskasta de? Vet du vad de har för säkerhets anspekter angående förhållanden de kör vid?
6. Säg mig var du får en ordentlig frukost i Frankrike, Europa för 35€ med boende?

Känns som du skriver en massa saker som du inte har riktig koll på.
 
L

Le-fagottini

Guest
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Hasse_Lindborg sa:
FDausch sa:
Vadå då surfar INTE under röd flagg!? Det är väl upp till dig själv? Tror du det är grön flagg på Kuta beach någon dag på året eller?


Stört dåliga ursäkter.. Camp e camp då ska man väl för fan få surfa tills man blöder!?
Nu är det inte samma sak som på Kuta. Och vem fan åker till Bali för att surfa på Kuta för övrigt? Prova att surfa i under röd flagg i Jefferson Bay eller i Australien eller i Californien så får du se vad som händer...

Röd flagg innebär fara på något vis. Och då surfar man inte som nybörjare.

För övrigt heter det Koalacamp även om du inte kommer dit för att gå i skola.
hahaha snacka om att vara expert på området!
Har hört att dom aldrig får surfa pipe för det är simförbud ehehhehehe thats the case 4sho BARNY!!!!!!!!!!!
 

david-bo

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
1. Mitt misstag. Spelar det stor roll?


2. Läste du ens vad jag skrev? Antagligen inte.


4. Jo det finns det. De tre breven, citerade i sin helhet, styrker min historia rakt av och motsäger Koalas version. Nämns inget om varken rödaflaggor eller en fråntagen bräda.

Brev två från mig skickades 22.16 dag 3 (fredag 24/9). Brev tre från Koala skickades 10.14 dag 4 (lördagen - och jag läste det vid kanske 16-17-tiden samma dag). I brev två framgår det att jag är besviken på att jag inte fått surfa. Hur får du ihop det med att jag försökt surfa vid rödflagg? Observera även brev 1 (torsdagen 23/9) där jag anger att det är administrativt krångel (dvs sitta och vänta i flera timmar och sedan 'hoppsan högvatten') som är anledningen till att jag inte kunde surfa mer än två timmar den dagen.

För övrigt gick det alldeles utmärkt att surfa i lördags. Jag vet inte var din vän var och såg sin rödflagg, men jag tog lektion då utan problem.

5. Ja, idag var de både i Capbreton och Seignosse. När jag tänker på det undrar jag om inte anledningen till att de ställde in var för få bokningar. Ska se om jag kan få ett svar imorgon.

6. Jag gav en länk till Gite le Rocher i La Grave som där boende, betydligt fräschare än Koala (se beskrivning ovan), kostade €18.90/natt + frukost som i alla fall jag inte har några klagomål på för €5. €24,90 totalt alltså.


Vet inte riktigt vad du har för agenda här men du borde gå tillbaka i tråden och läsa mina inlägg en gång till, noggrant den här gången.
 

Hasse_Lindborg

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
per-berge: Jag skriver att man inte surfar som nybörjare..... För då har man inte kolla på strömmar, tidvattnet med mera..

David:

1: JA om du klagar på att vi inte läser skall väl du läsa själv?
2: Ja det gjorde jag. Men du hänger fortfarande ut Koala som skyldig för det där med skola om man läser ditt inlägg är ovan för du skriver inte att det inte har med Koala att göra.
3: Han tyckte vågorna varför små och de tyckte de på Quicksilver pro oxå då tävlingen inte kördes då.
4: Vem säger att du skriver allt då?
5: Bra då är de mobila. Då är det löst
6: Alla har olika prefenser på boende...

Nu skiter jag i detta. De som har mest att förlora på att ljuga är Koala. Och varför skulle de ljuga för? Och hänga ut folk på så lösa grunder som du har gjort med en hel ny profil inger inte mig något förtroende.

Lycka till att få rätt mot de ;)
 

AndreasNord

Medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Jag var på Koala en hel vecka, kom hem i torsdags förra veckan så jag måste precis ha missat dig då David.
Angående min vistelse på Koala kan jag bara säga att jag var supernöjd!
35euro natten för boende, frukost, kaffekok när man vill, tillgång till massa surfbrädor och våtdräkter, träffa massa likasinnade som gillar surf, två surfaris om dagen till de bästa bryten för stunden är väl inte dyrt!?????
Du måste helt enkelt haft otur med vågor och väder annars har jag svårt att se att de skulle ställa in surfen.
Okej att folk som hänger där festar lite och att alla inte är där för exakt samma sak, men det får man ju ta om man bor på ett sånt ställe. Annars kan man ju ta in på hotell om det inte passar...
Det var faktiskt lite stök en natt med några engelsmän som bodde där och blev lite väl högljudda en natt, men då tog Lena (ägarinnan) tag i det direkt och tog ett snack med dom och sen var det inga problem mer.
Nä, jag tyckte Koala var bra, och det vet jag att alla andra som bodde där den veckan jag var där också tyckte.
Så tack så mycket Koala för en sjysst vecka! Mvh Andreas Nordqvist
 

v-larsson

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Hasse_Lindborg sa:
per-berge: Jag skriver att man inte surfar som nybörjare..... För då har man inte kolla på strömmar, tidvattnet med mera..

David:

1: JA om du klagar på att vi inte läser skall väl du läsa själv?
2: Ja det gjorde jag. Men du hänger fortfarande ut Koala som skyldig för det där med skola om man läser ditt inlägg är ovan för du skriver inte att det inte har med Koala att göra.
3: Han tyckte vågorna varför små och de tyckte de på Quicksilver pro oxå då tävlingen inte kördes då.
4: Vem säger att du skriver allt då?
5: Bra då är de mobila. Då är det löst
6: Alla har olika prefenser på boende...

Nu skiter jag i detta. De som har mest att förlora på att ljuga är Koala. Och varför skulle de ljuga för? Och hänga ut folk på så lösa grunder som du har gjort med en hel ny profil inger inte mig något förtroende.

Lycka till att få rätt mot de ;)
Skulle sätta min veckopeng på att du är vän med de som har Koala.
Dit svar på fråga 1 är pinsamt.
Koala har väl en jävla massa att tjäna på att ljuga? Dom har dock sjukt mkt att förlora på att inte ljuga om det stämmer som killen säger.
Och som någon tidigare skrev så är regler till för säkerhet och trivsel. Killen i fråga verkar väl vara en ganska lugn och sansad kille medans vad man förstått är dte flera andra som grisar som fan på nätterna (peppar, peppar)
Men hur som helst är utkastning en ganska drastisk åtgärd för tt en perosn är missnöjd. Har en känsla av att kunden har rätt i detta fallet.
 

david-bo

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
v-larsson: Tack, äntligen en vettig synpunkt. Utkastning skulle väl vara motiverat, efter ett par varningar, om man inte sköter sig i huset. Missköter man sig när man surfar är väl den rimliga konsekvensen att man inte får följa med dem och surfa?

Jag har också funderat lite på varför HL argumenterar kring saker som inte ens Koala själva ifrågasätter?
 

Perkal

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Läst lite smått, tycker det verkar skitskumt. Men eftersom dom verkligen inte försvarar sig så stämmer säkerligen allt du säger. Den bästa guarden är attack. Var på väg att dra iväg dit i sommar, tur att man inte gjorde det:)

Och varför fan ska dom hänga ut ditt riktiga namn för? Skäms för fan.
 
U

user93315

Guest
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Hasse_Lindborg sa:
Bättre att lägga upp det på en surfsida oxå kanske? surfsverige.se tex..
Nja.:( Där lär han inte få så mycket sympati eftersom att Koalasurfcamp har så många vänner som hänger där.

Bättre att tråden är här så att folk som inte är surfare kan se saken objektivt.

En sak som jag undrat över David-bo är om ditt syfte med denna tråd är att få sympati, empati eller att du vill att någon ska stötta dig att kommunicera med KoalaSurfcamp. Tycker det är öppenbart att du inte lyckas med att föra en vettig dialog med Koalasurfcamp. Ser att du lyckats blanda in en massa orelevanta fakta som dina personliga åsikter om dem som personer. Vad har det egentligen att göra med hur mycket vågor som är anpassade för nybörjare som rullat in under den tid du var där?

Jag brukar oftast inte lyssna på när någon kritiserar ett företag, tar inte åt mig den sorten av marknadsföring. För jag tänker om du David_bo behöver gå via ett forum för att koalaSurfcamp ska uppmärksamma dig så är det ju dubbelmoral. Du skrev i början av ditt inlägg att du hellst vill lösa ett problem på direkten på plats med dem de berör. Och sen fortsätter du att göra tvärtemot genom att skriva här på freeride hur du misslyckats med att lösa problemet.

Jag tycker du ska kontakta någon reklamtionsnämnd med tanke på ditt missnöje. Men vänta KoalaSurfcamp fixade ju det själva åt dig, gav dig pengarna tillbaka. Förstår inte hur du kan vinna tillbaka dina surftimmar genom att sprida ut hur dåligt du tycker att KoalaSurfcamp agerade mot dig genom att utehålla information för dig.

En fråga bara. Hur kom det sig att du valde att anlita Koala Surfcamp från en första början? Gick du efter någon rekommendation eller ville du bara testa något nytt?

Hoppas det löser sig.:)
 

jhei

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Jag tycker david bo verkar ha rätt bra koll på vad han skriver. Varför skulle han lägga ned så mycket krut på att varna oss för koala om det bara var någon mindre grejj han blev anklagad för.

/ schnitzel
 
U

user93315

Guest
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
jhei sa:
Jag tycker david bo verkar ha rätt bra koll på vad han skriver. Varför skulle han lägga ned så mycket krut på att varna oss för koala om det bara var någon mindre grejj han blev anklagad för.

/ schnitzel
Ja han varnar oss att vara beredda på att för stora förväntningar om ett surfcamp kan sluta i ett fiasko. I hans fall berodde det ju enligt honom själv om missförstånd i kommunikationen, om vad som skulle ingå i hans surfpaket som han köpt, viken service han skulle få samt grundläggande säkerhetsordningar för surfing. Okej jag har blivit varnad.

Nästa gång jag bokar ett surfcamp ska jag i förväg kolla upp alla förutsättningar för boende, dess samarbete med surfskola och policyn för det, hur swellet påverkar uteblivna surflektioner, hur surfcampet samarbetar med andra surfcamp alltså deras konkurenter, hur surfcampet brukar lösa problem när för stora vågor kommer in som kan vara farliga för den oerfarna surfaren. Känns enormt viktigt att göra en förundersökning om jag ska ta till mig varningen. Vill ju inte bli utslängd och framförallt inte missa surfsessions.

Kan dock förstå David-Bo:s förväntningar om att personalen borde ha tipsat honom vilka surfspot som var anpassad för hans surfnivå och berätta detta så att han fick förtroende för dem i de stunder som han säkert kände stress över att han missat surftimmar.

Hur gick det sen då? Fick du David-Bo något annat boende i närheten? Fick du några flera vågor? Lärde du dig att surfa, etc? :cool: Blev du en surferdude?:rolleyes: Du vet en sån där chillad typ som tar dan som den kommer, sticker ut till vågorna när swellet e lagom, respekterar surfkunnigas råd.

Du vet väl att det även går att surfa i Sverige typ vid Frevisören i norra Bottenhavet då det blåser sydliga vindar.
 

Reine

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Det här är en ganska svår sits då ord står mot ord.
Rent spontant skulle jag säga att med Davids ödmjukhet inför sin surftalang så har jag mycket svårt att tro att han skulle trots instruktörernas uppmaning att inte surfa vid röd flagg. Det gör man inte som nybörjare, man vågar helt enkelt inte det.

Men för resonemangets skull om han skulle ha gjort det, hur många varningar får man då?
Att bli utkastad är både förnedrande och problematiskt, alldeles för hårda tag.

Men det var för resonemangets skull, tror inte att det ligger till så.

Vidare, kolla igenom de avtal eller pappren eller vad det nu kan vara för villkor för den här campet

Nämns det inget om att företaget förbehåller sig rätten att utesluta deltagare av den ena eller andra anledningen så har de inget skydd för vad de gjort.

Skulle de ha kastat ut en för att man inte är en skön karaktär eller liknande (vilket de låter som)
så ska de inte ha annat än skit.
Att få tillbaka pengar är en klen tröst då jag skulle ha ansett att hela resan är förstörd, Tid är för mig mer värt än pengar.

Om de har rätt att göra så och välgrundade anledningar så verkar campet bra. Tråkigt om du bara haft otur.

Skulle inte rikta in mig på dålig frukost, sunkigt boende mm, Söder om Danmark så upphör civilisationen i det avseendet.
Men att bli utslängd, där har du något att ta strid på.
 
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
medlemmarna här är partiska här....inte jag!

Jag tror på ARN (Allmänna reklamationsnämnden) och deras bedömning av
ärendet. Vore högst intressant att ta del av deras förhandsbedömning
av ärendet. Om de ska gå vidare eller inte? Om det sedan blir en process hoppas
jag att vi får ta del av den. För egen del tror jag att inget kommer att ske då ord mot ord står på agendan.


Mitt råd
Ta kontakt med konsumentrådgivning 0771-800 400 om du inte redan gjort det. Kan eventuellt
finnas någon fysisk person på kommunkontoret (konsumentrådgivare) där du bor som har hand om dessa frågor.
Be dem hjälpa dig med en anmälan till ARN och få det prövat!
 

david-bo

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
I3ea sa:
Jag brukar oftast inte lyssna på när någon kritiserar ett företag, tar inte åt mig den sorten av marknadsföring. För jag tänker om du David_bo behöver gå via ett forum för att koalaSurfcamp ska uppmärksamma dig så är det ju dubbelmoral. Du skrev i början av ditt inlägg att du hellst vill lösa ett problem på direkten på plats med dem de berör. Och sen fortsätter du att göra tvärtemot genom att skriva här på freeride hur du misslyckats med att lösa problemet.

Jag tycker du ska kontakta någon reklamtionsnämnd med tanke på ditt missnöje. Men vänta KoalaSurfcamp fixade ju det själva åt dig, gav dig pengarna tillbaka. Förstår inte hur du kan vinna tillbaka dina surftimmar genom att sprida ut hur dåligt du tycker att KoalaSurfcamp agerade mot dig genom att utehålla information för dig.

En fråga bara. Hur kom det sig att du valde att anlita Koala Surfcamp från en första början? Gick du efter någon rekommendation eller ville du bara testa något nytt?

Hoppas det löser sig.:)
Dubbelmoral, från wikipedia Dubbelmoral är en informell beteckning på att förespråka andra moraliska principer än de man tillämpar i sitt eget liv.

Du menar kanske kontradiktion?

Ok, bortsett från sematiken så håller jag inte med dig. Jag har först försökt lösa problemet på plats med Koala. Det resulterade i att jag blev utkastad. Då är rimligen principen om att lösa det på plats inte längre giltig.

För övrigt tycker jag att jag var ganska konstruktiv i mina brev till Koala. Gav dem flera chanser att komma med förslag på hur situationen skulle kunna bli bättre och försökte säga att jag inte var så kräsen. Vad mer kan jag göra?

Jag valde Koala på rekommendation av en väninna som var där för något år sedan eller två. Lustigt nog var skrev hon följande kommentar när hon fick höra vad som hänt

oj. men jag fick också den kännslan ju att de som jobbade där gillade att chilla mest. (men det var kul tyckte jag , och jag hade ju skadat mig så jag kunde inte surfa.)
 
U

user93315

Guest
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
I3ea sa:
Jag brukar oftast inte lyssna på när någon kritiserar ett företag, tar inte åt mig den sorten av marknadsföring. För jag tänker om du David_bo behöver gå via ett forum för att koalaSurfcamp ska uppmärksamma dig så är det ju dubbelmoral. Du skrev i början av ditt inlägg att du hellst vill lösa ett problem på direkten på plats med dem de berör. Och sen fortsätter du att göra tvärtemot genom att skriva här på freeride hur du misslyckats med att lösa problemet.

Hoppas det löser sig.:)
david-bo sa:
Dubbelmoral, från wikipedia Dubbelmoral är en informell beteckning på att förespråka andra moraliska principer än de man tillämpar i sitt eget liv.

Du menar kanske kontradiktion?
Hahaha där lärde jag mig något nytt, skönt att du ville förklara de rätta begreppen. Men du verkade ändå fatta vad jag syftade på.

david-bo sa:
Ok, bortsett från sematiken så håller jag inte med dig. Jag har först försökt lösa problemet på plats med Koala. Det resulterade i att jag blev utkastad. Då är rimligen principen om att lösa det på plats inte längre giltig.
Ja jag förstår det att du försökte föra ett samtal med dem på plats men inte blev förstådd och endast avvisad.

Som vissa andra här har tipsat om jag gjorde nog det med angående att du borde tagit kontakt med Allmänna reklamatjonsnämnden samt konsumentupplysningen innan du skrev någon tråd här på Freeride. Det var nog det jag syftade på att försöka lösa problemet direkt istället för som du endast sprida ditt missnöje här.

Du nämnde även din vetskap angående Konsument Europa, har du kontaktat dem o rådfrågat dem? Tror faktiskt att de kan ge dig mer konstruktiva råd än vad vissa av oss här på internetforum har förmåga till. De borde kunna ge råd hur du bör agera och vad dina rättsliga rättigheter är.

david-bo sa:
För övrigt tycker jag att jag var ganska konstruktiv i mina brev till Koala. Gav dem flera chanser att komma med förslag på hur situationen skulle kunna bli bättre och försökte säga att jag inte var så kräsen. Vad mer kan jag göra?
Ja dina brev var rätt så tydliga. Frågan är hur din kommunikation mellan dig och personalen på campet var. Vad jag fattade som så kontaktade du chefen via brev och undrar nu hur du gick tillväga när du pratade med personalen på plats som jobbade de dagar du var där, du nämnde nån som hette Erika.

Vad mer kunde du ha gjort? Ja för mig som inte alls är så insatt i fallet mer än det som jag har läst här så undrar jag om du berättade dina synpunkter till surfskolan som du tog lektioner hos. De sammarbetade ju ändå med campet och borde haft något avtal med dem, typ nån policy vad som bör hända när inställda lektioner uppkommer. T,ex om de kunde ge dig några surflektioner till godo alltså uppskjutning.

Att vågorna e för stora för att bedriva surfskola händer ju ibland o även i fjällen om jag ska blanda in det, så stängs ju liftar när det blåser för mycket o e för kallt. Då får man oftast pengarna tillbaka eller ett liftkort för en ytterliggare dag. Om man då fastän allt är stängt själv väljer att dra upp på nån topp genom att gå upp så är det ju på egen risk. Räddninsfolk kommer inte ens o räddar folk i vissa typer av väder i Sverige när de kan riskera sin hälsa. Hehe detta var kanske ett onödigt exempel men du verkar ju tycka om att dra paralleller till fjällvärlden så jag passade på när jag hade chansen. :)

Som Lena skrev så verkade det ju på enligt henne som att du trotsade surfetiketter o att hon därför inte ville så som ansvarig om det skulle hända dig något ute i vågorna. Förmodligen därför som hon ville upphäva de avtal som du betalt när du bokat där.

För att vara efterklok så kanske du kunde ha kollat upp med någon rättslig lokal organisation som kanske kunde hjälpa dig. Vad vet jag?

Jag varnade dig tidigare för surfsverige.se att där kommer du nog inte få så mycket konstruktiv kritik, det e nämligen inte det forumets starka sidor.
Hoppas du kollar upp dina rättigheter med nån rådgivare.
 

david-bo

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
För allas information så är jag fortfarande kvar i Hossegor och kämpar på med mina surflektioner. Det verkliga arbetet med den här tvisten kommer jag ta tag i när jag kommer hem om ett par dagar.
 

jeffa

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
david-bo sa:
För allas information så är jag fortfarande kvar i Hossegor och kämpar på med mina surflektioner. Det verkliga arbetet med den här tvisten kommer jag ta tag i när jag kommer hem om ett par dagar.
Okej då vet vi...

(den här tråden har potential att bli en riktig Freerideklassiker. Kör hårt David. Du har en bra start med rätt mix griniga Freeridemedlemmar som redan skrivit i tråden. Pajja inte det här nu med en massa personliga påhopp. Denna tråd måste få leva!!!)
 

Nojlas

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
david-bo sa:
(...)
Dubbelmoral, från wikipedia Dubbelmoral är en informell beteckning på att förespråka andra moraliska principer än de man tillämpar i sitt eget liv.

Du menar kanske kontradiktion?

Ok, bortsett från sematiken så håller jag inte med dig. Jag har först försökt lösa problemet på plats med Koala. Det resulterade i att jag blev utkastad. (...)
Sematik... Du menar kanske semantik?

Semantik, från wikipedia: (av grekiska sema, "tecken") avser det vetenskapliga studiet av språklig betydelse eller studiet av teckensystems innebörd och tolkning.

Du kan läsa mer om semantik här

Är det fortfarande oklart kan du läsa vidare här.
 

Mountain_Man

Aktiv medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Synd att Karinkoala lämnat WO ... i sann Paradise Hotel-anda vore det kul att höra mer om Chillgänget och nattliga aktiviteter av typ "personalen ligger och hånglar högljutt med gästerna mitt i natten"!

/MM

PS! I bästa välmening ... david-bo ... det här tycks i första hand vara en kulturkrock mellan dig och Koala Surf Camp ... var medveten om att många läser den här tråden och bildar sig en uppfattning av dig som person ... som kanske inte är odelad positiv! DS.
 
Senast ändrad:

jeffa

Ny medlem
Varning för Koala Surf Camp i Hossegor (Biarritz)
Mountain_Man sa:
Synd att Karinkoala lämnat WO ... i sann Paradise Hotel-anda vore det kul att höra mer om Chillgänget och nattliga aktiviteter av typ "personalen ligger och hånglar högljutt med gästerna mitt i natten"!
Ha ha ha ha!!!
 

Senaste inläggen

Topp