Varning För Marker Kingpin

fransosen

Aktiv medlem
Varning För Marker Kingpin
Fy fasen! Det såg inget vidare ut... Krya på dig och lykka till med rehab!

En fråga om Kingpin: på gamla techbindningar så pressades tån ut framåt (så länge man inte hade låst den) om man bottnade bindningen i en kompression. Är det något som blockerar tån på Kingpin så att det inte funkar?
På Tecton är det ju i praktiken en sån stopper i tån, men där pressas hälen över i gåläge om man kommer igenom hela förspänningsfjädern.
 

Globetrottern

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Svar till Kurono: Jag vet att det finns dem som åker med tådelen i Walkmode i vissa lägen men jag hade inte den inställningen på bindningen vid fallet.

Det stämmer precis som du säger, när man börjar kolla och snacka runt så är det på kort tid förvånansvärt många som inte orkar gå vidare eftersom den processen är komplex. Jag har dock stort genomslag med de konsument organisationer, myndigheter och även av dem som bedriver forskning vilket borde vara ett bra neutralt stöd för myndigheter som inte sitter på kunskapen att utvärdera fullt ut.

Förspänning på samtliga alpin bindningar ser vid första anblick ut att behöva utvärderas ordentligt!
 

Globetrottern

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Svar till Fransosen: Som jag förstår så finns där enbart förspänning i häldelen på King Pin, inte i framdelen av King Pin, denna är fix och fastlåst. Mao framgår det att King pin förspänningen alltför snabbt går i botten och låser sig. Dessvärre består terrängen offpist inte av enbart mjuka djupsnö häng släta som salsgolv. Möjligheten till att skidan böjs - Flexar som en Banan kräver förspänning och detta är ytterst sannolikt i all terräng. Jag hoppas jag har förstått din fråga korrekt.
 

kurono

Aktiv medlem
Varning För Marker Kingpin

@Globetrottern
Okej då finner jag det konstigt att din pjäxa inte hoppade ur tådelen av bindingen vilket brukar hända när man bottnar förspänningen.pjäxan trycks ut tådelen framåt när skidan flexar... Det är detta
@fransosen menar. Mina Radical 2.0 gör det och jag antar att kingpin ska göra det? Hälen måste låst sig fast ordentligt på något sätt?
 
Senast ändrad:

Globetrottern

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Enligt en av de svenska skidbutiker jag snackade med låser sig King Pin bindningen i ett fast läge när förspänningen där bak slår i botten när skidan böjs som en banan i en kompression. Bakbindningen låser sig komplett och följden blir att den slits av. Vad jag förstår är framdelen redan fix och helt låst, därmed ingen förspänning. Hursomhelst utlöste frambindningen men då hade bakbindningen förmodligen redan slitits av.
Jag snackade med Salomon precis, de menar att detta är Grunden i deras nya ShIft att den följer DIN skalan och därmed har du förspänning både fram och bak. Det är av den anledningen TEC bindningar hamnar utanför DIN skalan och därmed faller valet av nästa Bindning på en Salomon Shift där du med större lugn vågar komma ner i kompressioner eftersom du har en fungerande förspänning inkluderad. Hoppas att jag besvarat era frågor
 

MnO

Aktiv medlem
Varning För Marker Kingpin
Det är nog inte bara brist på utrymme i förspänningsrörelsen som orsakade benbrottet, utan även det faktum att det är en techbindning, Kingpin eller ej. I vissa typer av rotationsfall är risken för benbrott och knäskador större om utlösningen sker i hälen jämfört med en bindning som löser ut i tådelen. Utlösningen har betydligt större problemområden i olika rotationscentrum i en tech än i en alpinbindning. Med tech finns det tydliga "deadspots" där hävstången blir väldigt kort och därmed blir belastningen på ben och knän orimligt hög vid vissa falltyper. Jag har aldrig brutit något ben i benen i skidåkning (endast revben), men jag var ytterst nära fraktur och fick den värsta fotledsstukningen jag någonsin upplevt i ett fall i december i år. Orsaken var helt och hållet att jag åkte på en tech-bindning i ett par åk. För det första orsakades fallet av ett helt omotiverat tjuvsläpp på den vänstra skidan mitt i en sväng. Jag lyckades inte parera bland pucklar med en skida utan fick ett vridfall framåt och då löste skidan inte ut i tid. En rejäl vridning och belastning av underbenet plus stukning av fotleden och två brutna revben blev resultatet som sagt, men närmare fraktur har jag aldrig varit.

Hade jag haft min vanliga alpinbindning hade för det första fallet aldrig hänt överhuvudtaget eftersom tjuvsläppet inte hade inträffat. Och hade jag ändå ramlat hade jag inte blivit skadad i benet eftersom tådelen hade löst ut långt tidigare. Det var ett fall där jag verkligen blev förvånad över att bli skadad. Ok att två revben gick, men det var inte ett fall som jag uppfattar som en skaderisk för ben och knän. MEN med tech är vissa typer av fall högrisk och det här var exakt ett sådant. När man åker tech tar man en högre risk helt enkelt och det visste jag redan innan smällen. Är man inte medveten om det får man hålla sig till vanliga bindningar. Tech är bra till mycket, men full säkerhet får man inte. Tilläggas bör att risken för att dra av ett korsband vid ett vridfall bakåt med största sannolikhet är MINDRE med tech, eftersom häldelen då i vissa andra sammanhang än de nämnda ovan löser ut lättare än en alpinbindning. Det blir helt enkelt helt andra förutsättningar om man flyttar sidoutlösningen från häl till tå. Fall som man är van att klara utan problem leder till skador samtidigt som man klarar fall som normalt sett är i princip skadegaranti utan en skråma.

Med andra ord i ditt fall är det inte säkert att du hade klarat dig, även om häldelen inte hade maxat ut. Vridfall är luriga med tech.
 
Senast ändrad:

herrgard

Aktiv medlem
Varning För Marker Kingpin
Kan det ha något med sulan i fram på pjäxan att göra, att den fastnar på något sätt?

Aldrig hört om en Beast som hälen gått av på men har åkt med två som slagit av hälen på Kingpin. Beastfolket kanske oftare kör en skida som är stenhård under foten?
 

kurono

Aktiv medlem
Varning För Marker Kingpin
Bra notering
@herrgard

@Globetrottern Vad hade du för pjäxor? Storlek? Vikt och längd? Och vad för DIN körde du?
Hur var fallet? Är det möjligt att ditt fall fått tåspaken att hoppa upp i walk mode? Tex om den slår i i något så kan tech tår låsa sig om man har otur.
 
Senast ändrad:

Alfakrull

Medlem
Varning För Marker Kingpin
kurono sa:
Tottek sa:
Då antar jag att Beast är lika kass som kingpin egentligen? :)
Beast har mycket mer elasticitet och är mycket säkrare än kingpin. Beast är det närmaste tech varit en alpinbindning tills tecton kom ut.
Nja, till vipec kom ut skulle jag hävda. Utifrån mnos resonemang känns det som att jag gjort ett bra beslut som valt vipec favorit(budget)bindning
 

Globetrottern

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Svar Kurono angående mitt Benbrott på grund av Marker King pin som aldrig löste ut: På frågan vad jag hade för pjäxor? Storlek? Vikt och längd?
Svar: Jag har ett par Dalbello Lupo T1, flex 120, 327 mm lång sula, bindning Inställd på Din 9.. (vikt 80 kg med kläder)jag började på 8,5 men då lossnade skidan helt ad hoc 3 gånger när jag körde ner för Laub i 40 cm nysnö ( Laub - ca 1100 fallhöjdmetrar- Engelberg).
På Frågan: Hur var fallet? När olyckan hände körde jag i 30 cm orörd nysnö och svängde uppe på en mindre kam, innerskidan fastnade i en mindre svacka där skidan körde fast helt. Jag antar att man kan likna det vid den gamla goda tiden när man körde pucklar en hel del då du kör skidan brant in i en puckel precis innan du avser att lägga svängen, skidan fastnade Mao helt i den till synes lilla svackan. I de här falllen har det i min värld varit praxis att alpin bindning lyckats lösa ut i 45 år utan några fel men nu fastnade skidan i kompression medan jag exakt i samma stund satte igång rotationen i en sväng och försökte svänga uppe på kammen i medelmåttig styrfart typ 20-30 km. Det fanns inga tecken på att tåspaken hoppat upp och jag har definitivt inte kört med framspaken i Walkmode. Skidan och den avslitna bakbindingen låg långt ifrån varandra efter fallet. Studera gärna fotot på den avslitna bakbindningen och kom ihåg att rotationskrafen i svängen var tveklöst med belastning på plös och fotblad, Mao ingen bakåtrotation i svängen när skidan fastnar. Min Skadebild stärker detta scenario. Jag kollade mina knän i dag på magnetröntgen och knäna och korsbanden är hela. Korsbandsskador sker med Bakåtrotation, vittnen menar att jag hade solklart korrekt belastning av skidorna och jag är tacksam att mina pjäxor sitter slimmade pga riktigt bra bootfitting, detta i kombo med flex på 120 på pjäxan samt att jag nog vågar skryta om att jag är tämligen vältränade med 3 månader skidåkning i benen. Summan av detta är att trycket har landat på bakbindningen som låst sig i den vinkeln som jag hundratals gånger upplevt att en vanlig alpinbindning klarat av detta rotationsmoment och utlöst.
Att Bakbindningen låser sig är ett King Pin Problem som Vidimeras när jag pratade med två Sveriges mest erkända och namnkunniga skidhandlare som menar att King Pins bakbinding låser sig och slits av vid kompression. Den killen jag snackade med hade personen i fråga vid kompression (utan rotation) av skidan slitet av båda bak bindningarna. Han menar att problemet på King Pin är välkänt även nere i Tyskland. Han menar att Marker kommer ge mig en garanti bindning och lossas att det regnar och han har hört att Marker kommer ta bort King Pin från Marknaden eftersom Salomon Shift numera är marknads ledande på grund av att dem har hela konceptet med Tec lösning uppför samt fungerande förspänning och Dinskala som en vanlig alpinbindning utför. Skidhandlaren jag snackade minns knappt när han sålde en King pin senast och bryr jag mig inte det minsta, oavsett så går jag nu och inhandlar Salomon Shift, inget snack. King Pin löser inte ut när den ska, det är min erfarenhet efter 45 år uppe på berget.
 

Globetrottern

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Jag tackar Mn0 för ditt inlägg i forumet. Jag har en stark känsla av att dina synpunkter väger mycket tungt . Ditt inlägg motiverar mig än mer att avmontera mina King Pins. Av vad jag kan förstå av våra diskussioner så förenar Salomon Shift det bästa av två världar, Dvs TEC och alpin bindningens egenskaper. Marker King Pin Räcker helt enkelt inte till i konkurrensen jag föredrar lätt en säkrare bindning och värderar vikten på Salomon Shift som sekundär sett utifrån mina behov.
 

Globetrottern

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Svar till Herrgård beträffande sulan:
På mina Dalbello Lupo T 1 pjäxor sitter en Grip walk sula som enligt alla konstens regler är kompatibla med King Pin
 

Globetrottern

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Svar till Herrgård beträffande sulan:
På mina Dalbello Lupo T 1 pjäxor sitter en Grip walk sula som enligt alla konstens regler är kompatibla med King Pin
 
Varning För Marker Kingpin
Sjukt att marker inte har fattat galoppen efter ex antal kingpins som inte fungerar som dom ska? Märkligt att man ens ger modellen ett ansiktslyft, uppdateringar och numera (19/20) en lättare variant. Projektet kingpin borde varit avvecklats och blivit begravt förlängesedan. Deras övriga grejer (Griffon och jester) har alltid varit omtyckta produkter och jag förstår att en bindning av kingpin modell är lockande att marknadsföra, men funkar det inte så funkar det inte. Alla ÅF i Sverige borde helt klart välja bort den och satsa på produkter som är så säkra det bara går....hoppas din rehab går bra och att du återhämtar dig snabbt. Btw så kör jag på ett par shift och tycker det hittills har varit klockrent. Ingen oros känsla eller tvekan alls.
 
Senast ändrad:

fransosen

Aktiv medlem
Varning För Marker Kingpin

@FredrikLarsson1981 Ibland är Marker ganska sega på att ändra sig... Marker Free fanns på marknaden ganska länge innan de fattade att det enda den gjorde var att kasta dig av skidan när du minst anade det :)
 

bauerettnick

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Monterade mina king pin för 2 dagar sedan och känner efter att ha läst denna tråd att dom redan har gjort sitt jobb :D

Jag ska dock ge dom en chans denna vinter och se hur dom beter sig. Håll tummarna o böj era penisar till min fördel! Må inte min snålhet straffa mig. Grymma recensioner btw!
 
Varning För Marker Kingpin
Sjukt att du vågar
@bauerettnick. Efter att läst detta vågar jag knappt sätta foten i samna rum som en kingpin..

Tack för bra info!
@Globetrottern som du skriver så verkar många som säljer kingpin veta om problemet att den går sönder. Hur kan butikerna och personal ha samvete att sälja något sådant kan man ju fundera.
Sjukt att pengar har så mycket makt..
 

Globetrottern

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Svar till Frankbolsy: Jag håller med dig, hur kan pengar ha så mycket makt att moralen halkar i diket!
Jag har kollat runt och försökt sätta mig in i problematiken alpinbindingar och Tec med fackspecialister, generalagenter, Skidshopar såväl som med freeride Locals här i CH samt med Bergsguider. Summan av denna korta research på endast EN VECKA är ett 13 sidor långt Pm med Exempel som referenser på var TEC och KIng Pin står kvalitetsmässigt idag. För tillfället håller jag på att färdigställa detta PM - med Abstract på Tyska och Engelska som underlag. Jag kommer anmäla Marker King Pin för ett handplockat antal länder i EU där jag vet att Marker är stora samt att dessa länder förhoppningsvis har fungerande Skadeprevention och konsumentskydd. Ovanpå detta kommer jag skicka det här standard brevet till så många ski Magazines och webforum som jag kan leta fram. Tillika har jag kontaktat Münchens tekniska universitet, där finns ett särskilt institut som forskar och utvärderar sport utrustning. Deras kompetens kan eventuellt bli användbar som stöd för myndigheter. Jag har kontaktat Markers Generalagent i CH och deras första gensvar var att dom ville ha en massa uppgifter om skadan till deras försäkring, självfallet ingen personlig kontakt och en minsta ursäkt. Jag kommer vara mycket tydlig med dem att jag inte accepterar att dem skickar fram en jurist som smular i sönder min argumentation bakom stängda dörrar eftersom jag vet var Markers ekonomiska intressen och rötter finns i en private equity fund som antagligen vill se snygga siffror varje kvartalsrapport.
 
U

user166697

Guest
Varning För Marker Kingpin
Fan vad trist, krya på dig.

Man blir rädd,
har själv ett par kingpin, 184cm 92kg och DIN 7

Tung åkare, gillar fart och knölar.
Allt från att ha öst på i pist, puckel och uppkört till längre turer, offpist och dropp på några meter.
Aldrig haft ett tjuvsläpp, dock krävs de en rejäl krasch innan de löser ut har jag märkt.

Huvva, man har haft tur då.
 

JohanSundstrom

Aktiv medlem
Varning För Marker Kingpin
NILSAB sa:
Fan vad trist, krya på dig.

Man blir rädd,
har själv ett par kingpin, 184cm 92kg och DIN 7

Tung åkare, gillar fart och knölar.
Allt från att ha öst på i pist, puckel och uppkört till längre turer, offpist och dropp på några meter.
Aldrig haft ett tjuvsläpp, dock krävs de en rejäl krasch innan de löser ut har jag märkt.

Huvva, man har haft tur då.
DIN 7 på 92 kg och du gillar fart och knölar?!
 
U

user166697

Guest
Varning För Marker Kingpin
JohanSundstrom sa:
NILSAB sa:
Fan vad trist, krya på dig.

Man blir rädd,
har själv ett par kingpin, 184cm 92kg och DIN 7

Tung åkare, gillar fart och knölar.
Allt från att ha öst på i pist, puckel och uppkört till längre turer, offpist och dropp på några meter.
Aldrig haft ett tjuvsläpp, dock krävs de en rejäl krasch innan de löser ut har jag märkt.

Huvva, man har haft tur då.
DIN 7 på 92 kg och du gillar fart och knölar?!
I min värld kan de vara bindning och pjäxa som inte lirar rätt om man upplever tjuvsläpp, kolla inställningarna.
 

Globetrottern

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Personligen slarvar jag inte med inställningar och Kompatibilitet med skor, bindning, skida. Central Schweiz största och mesta skidverkstad monterade mina king pins, därtill dubbelkollade jag inställningar och montering som en second opinion med Titlis Sport i Engelberg, dem är av erfarenhet mkt kompetenta.
Hursomhelst är det mitt intryck att vi konsumenter- skidåkare och fackhandel måste bedriva egen research som går ganska djupt eftersom jag stöter på många frågetecken och otydligheter när vi snackar bland annat här och med sporthandlare vilka jag har intrycket av att de är ytterst intresserade av kundernas feedback på utrustning. Detta är ett kundtjänst samhälle, skidfabriken ligger definitivt inte vid foten av bergen. Tillverkaren och ägaren är en PE Fond!
 

termons

Aktiv medlem
Varning För Marker Kingpin
Nike har också problem med sin nya sko.


1126526793.jpg.0.jpgThe precise history of shoe blowouts is difficult to pinpoint. Attention to the issue really only came with the advent of the internet, when we paid attention to weird stuff like this. It wasn’t until 2014 when blowouts happened multiple times that people really worried about it being part of a larger issue, though one has to imagine that it happened in past decades too.

For now people are questioning how this happened to Williamson, why it happened, and whether it will happen again in the future.

https://www.sbnation.com/college-ba...zion-williamson-nike-blowout-2014-nba-history
 
Senast ändrad:

pete22

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Förstår att din besvikelse är stor när du drabbas av en skada och vår första tanke är nog alltid att försöka hitta orsaken till att det hände men sanningen är väl att den perfekta bindningen inte existerar. Likt döda vinkeln vid bilkörning så har alla bindningar sin "döda vinkel" där den inte löser ut tillfredsställande.
Varje idrott har också sin typ av "freak injuries" vilket är så gott som omöjligt att skydda sig ifrån och vill man vara säker på att inte skada sig är det nog bäst att stanna inomhus. Om man inte råkar halka på tvålen i duschen förstås.
Jag jobbade som skidlärare i Norge för en vecka sedan och en av ungdomarna i min grupp hamnade i lös uppkörd snö mitt i pisten (det var väldigt varmt och regn), föll och bröt benet strax ovanför pjäxan. Bindningen löste inte ut. Detta var ingen techbindning utan en Look hyrbindning om jag minns rätt.

Nu ska detta inte läsas som nån form av kritik av ditt inlägg utan bara ett konstaterande av att saker händer och att det är mycket svårt att skydda sig mot allt.

Kan som avslutning nämna att senaste (sista) gången jag åkte vattenskidor så lyckades jag ramla så att skidan slog upp och delade min knäskål på mitten medan min fot vreds så kraftigt att jag inte kunde röra den på ett par dagar och var övertygad om att den var av men det var en så kraftig stukning att jag hade problem att koppla när jag körde bil flera månader efteråt.
Shit happens.
Har också använt Marker Kingpin sedan den släpptes och är mycket nöjd. Inga tjuvsläpp fast jag även använder den i pist och den har alltid löst ut när den skulle men en dag kanske jag hamnar i en situation där den inte gör det.
Men det kan troligen hända med vilken bindning som helst.

Hoppas läkningen går bra.
 
Senast ändrad:
Varning För Marker Kingpin
termons sa:
Nike har också problem med sin nya sko.


https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/Jer...rus_image/image/63088705/1126526793.jpg.0.jpg


The precise history of shoe blowouts is difficult to pinpoint. Attention to the issue really only came with the advent of the internet, when we paid attention to weird stuff like this. It wasn’t until 2014 when blowouts happened multiple times that people really worried about it being part of a larger issue, though one has to imagine that it happened in past decades too.

For now people are questioning how this happened to Williamson, why it happened, and whether it will happen again in the future.

https://www.sbnation.com/college-ba...zion-williamson-nike-blowout-2014-nba-history
Här använde frontcourtspelaren Zion PG 2.5, en sko tillverkad för guards, inte för tvåmetersbjässar på 125kg.
Lite som att en hårdchargande person på 90kg skulle åka med en Trofeo 6. :)
 

termons

Aktiv medlem
Varning För Marker Kingpin
edelovekillerr sa:
Lite som att en hårdchargande person på 90kg skulle åka med en Trofeo 6. :)
Eller annan pinbindning :)

Men som sagts ovan kan man ju skada sig rejält pga att bindningen inte löser ut tillräckligt bra med alla bindningar. Vissa är dock säkrare än andra verkar det som. Kan förstås också skada sig rejält även om bindningen löser ut då den skall.

Drog själv av achilles senan då Marker F12 hälen inställd på 8,5 (lär ju vara en squire häl) inte löste ut tillräckligt snabbt/lätt. 6 månader rehab.
 
Senast ändrad:
Varning För Marker Kingpin
Jag har haft allvaliga problem med att mina Marker KIn Pin som fryser pga is så att jag omöjligen får på dem och har gjort ett länge inlägg om detta på annan plats. Marker behöver nog vakna upp för när jag varit i kontakt med dem spelar de fullständigt oförstående trots att jag kan hänvisa till felra vittnen och sportaffärer som sett detta.
 

dallan

Medlem
Varning För Marker Kingpin
JohanBaeckstrom sa:
Jag har haft allvaliga problem med att mina Marker KIn Pin som fryser pga is så att jag omöjligen får på dem och har gjort ett länge inlägg om detta på annan plats. Marker behöver nog vakna upp för när jag varit i kontakt med dem spelar de fullständigt oförstående trots att jag kan hänvisa till felra vittnen och sportaffärer som sett detta.
Problem med isbildning får du på köpet med alla tech bindningar. Inget som är specifikt för kingpin.
 

Globetrottern

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Initierat och prominent folk varnar för begränsningarna med Tech bindningar, däribland King Pin.

Kolla den här killen (Y-tube klipp nedan), han tappar ju bakbindningen På sin King pin

Det där har jag aldrig nånsin sett under mina decennier på berget...detta blir åtminstone fjärde fallet där King pin bakbindningen går av enbart i den här forum diskussionen. Inklusive att det i något av inläggen ovan klagas på den svenska general agenten Sportmanship som påtalar rakt av för sina kunder att Man har problem med King Pins bakdel....det är dags att komma ut ur garderoben!!
Gratis hjälp med produkt utvecklingen till Marker som tiger såklart, det är dags och anmäla det här företaget. Bägaren rinner över, jag köper Salomon Shift.
 

bauerettnick

Ny medlem
Varning För Marker Kingpin
Uppdateringen!

Efter en veckas åkning i les 3 valees på mina Marker kingpin 13 har jag kommit fram till följande.

Jag är 185 cm och väger ca 80 kg utan equipment.

Började med DIN 8 och det resulterade i tjuvsläpp i sidled. Till exempel av stötarna vid inbromsning i väldigt hög fart. Efter det skruvade jag upp DINen till 9 men problemet uppstod vid tillräckligt hög fart. Men kombinerar jag att sätta frambindningen i "halvlåst" läge och kör på DIN 9 så funkade dom precis så som jag vill.

Jag kan ärligt säga att det var lite obehagligt att höja inställningarna på denna bindning och samtidigt köra på som vanligt efter att ha läst denna tråd. Att ha bindningar som löser vid för hård åkning är ju vidrigt och det resulterade i många rejäla vurpor men trösten var att dom löste ut på ett gött och väldigt förlåtande sätt.

Jag köpte bindningen för att ha till allround (60% offpist / 30% pist / 10% turande) och min slutsats är att så fort man lär känna denna bindning och behandlar den därefter, så är den i stort sett lika bra som många andra "riktiga" bindningar.

Efter att ha vurpat en del båda i och ur pisten pga att jag testar mina och bindningarnas gränser med väldigt aggressiv åkstil så har jag landat i att traditionella bindningar är förbannat mycket smidigare att ta på sig i hög lutning och/eller lössnö. Jag kommer dock fortsätta åka på dessa tills den dagen jag unnar mig ett nytt kitt.

Ser framemot att testa att tura med dom. Ny rusrapport kommer då.
 

herrgard

Aktiv medlem
Varning För Marker Kingpin
Jag skulle säga att för bara 10% turande är en techbindning fel val. Du vill nog satsa på 50+% för att den ska kännas värd.
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp