Vart hittar man bäst åkning och uteliv i alperna?

IsabellaMortell

Ny medlem
Jag och min syster ska åka på en skidsemester v.10. Vi har aldrig varit i alperna förut och skulle vilja ha tips på vart man borde åka där man hittar den bästa åkningen och uteliv? Alla tips uppskattas!
 

pd

Aktiv medlem
Som man frågar får man svar. För att kunna få ett vettigt svar får du först berätta vad ni tycker är den "bästa åkningen" - är det snälla nybörjarbackar, wc-störlopp eller monsterklippor ni letar efter?
 

KaitsuH

Aktiv medlem
1. St. Anton
2. Ischgl
3. Sölden eller Saalbach?

Så enkelt är det!
 
Senast ändrad:

Heddious

Aktiv medlem
Har ni aldrig varit i alperna förut och inte har detaljerade krav på vad för sorts åkning ni är ute efter så skulle jag sikta in mig på valfri större charterort. Det är liksom inte möjligt för ett ställe att bli välkänt och välbesökt om det inte är hyfsat bra, och då får ni dessutom en vettig referenspunkt för kommande resor – vad ni gillade/inte gillade. Visst går det att pussla ihop en helt egen resa till någon bortglömd liten dalgång också, men eftersom att du även nämner uteliv så tror jag att du hellre åker till ett större ställe, eftersom mer folk automagiskt innebär fler personer som vill dricka öl och väsnas :D

Bad Gastein
Val d'Isère/Tignes
Cervinia
Val Thorens
Alpe d'Huez
Schladming
Les Arcs/La Plagne
..samt dem som KaitsuH nämnde ovan.

Där har du ett gäng ställen att fundera kring. Av orterna ovan är det förövrigt bara Bad Gastein som är utspritt på flera åtskilda skidsystem – övriga är mer eller mindre sammanhängande, vilket kan vara trevligt.
 
Helt Klart Österrike :)
En KLASS för sig när de gäller livet utanför pisten !
Dessutom betydligt billigare än Frankrike...

utöver
@KaitsuH Mayrhofen ( Zillertal ) Kitzbuhel , Zell am See ( Kaprun ) Bad Gastein mfler #

Men klart bäst kombo är Sölden & Ischgl :)
 
Ja det krökas klart mer i Österrikiska orter generellt. Några franska också. Verbier kan kanske ha lite fest, annars är Schweiz och Italien lugnare. Mer familjefokus och goda middagar än shots där.
 

Snödjup

Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp