Vart hittar man snö närmast stockholm just nu?

johanpet

Ny medlem
Har en förhoppning om att starta säsongen i helgen och undrar vilka anläggningar som har mest pister öppna osv och så nära stockholm som möjligt men jag är medveten om att de är några timmar bilresa som gäller.
 

johanpet

Ny medlem
Om man åker lite längre än romme och kungsberget, vad har mest öppet och var finns snön?
Det är ju värt att sitta en stund till i bilen om det är mer öppna pister men då ska de ju vara det med.
 

Gamlingen

Medlem
Røldal hade 210 cm igår och idag har det snöat. Stängt i veckorna och öppet från kl 10 på lördag. Då står iaf jag och väntar...:D
 
Hur tar man sig lättast till röldal från Stockholm? Finns det något sätt som är tillräckligt billigt och tillräckligt snabbt för att det ska funka på en helg?
 

Utter

Aktiv medlem
viktorflygare sa:
Hur tar man sig lättast till röldal från Stockholm? Finns det något sätt som är tillräckligt billigt och tillräckligt snabbt för att det ska funka på en helg?
Nej är nog det enkla svaret. Flyg till Bergen är väl snabbaste sättet skulle jag tro.
 

Gamlingen

Medlem
E18, sväng mot Drammen, E134, framme. I sammandrag=)
Alltså, det går men blir intensivt. Jag och en kompis drog från Linköping vid 17 i fredags. Kom fram, sov i vår minibuss och åkte hela lördan. Träffade glada norrmän, hängde på deras sunkiga pensionat vid backen på kvällen. Sov i bussen, åkte hela söndan. Drog hemåt vid 15 och somnade 02.30. Kom till jobbet i tid i morse. Något längre men bättre väg från Stockholm, det blir nog lika.
Är det bra är det värt besväret, annars inte. Man tar sig till t ex Stranda också om man vill över en helg. Men jag rekommenderar en dag till, om man kan ta ledigt.

PS Det fanns en skylt med ett telnummer på pensionatet, jag har den i kameran. Kan lägga ut det här sen, det verkade riktigt billigt. DS
 
Senast ändrad:

Gamlingen

Medlem
Ja Viktor, ungefär så. Och entusiaster... tjaa, vi är 58 och 52 så vi är kanske mer korkade... lär oss aldrig att vara bekväma..
 

marcopolo_sthlm

Ny medlem
Gamlingen sa:
PS Det fanns en skylt med ett telnummer på pensionatet, jag har den i kameran. Kan lägga ut det här sen, det verkade riktigt billigt. DS
Hej Gamlingen!

Är sugen på att ta mig till Röldal, antingen redan nu kring nyår eller i mars.

Kul med din Röldal info. Intresserad av mer info och gärna telenr till pensionatet.
Finns det någon hyffsat prisvärd restaurang eller någon affär i närheten?

Du skriver att det var rätt ok, vad var inte så bra? Hur är åkningen så här på säsongen? Verkar som det dumpar hela tiden, men är det lätt att hitta liftnära puder eller ska man hika för att verkligen komma åt det? Misstänker att det är ganska väderutsatt speciellt när all åkning verkar ligga över trädgränsen om jag läst rätt om stället, varför det lutar åt marsmånad när det är ljusare också. Vet du om de håller öppet även veckodagar senare under säsongen?

Om du jämför Stranda med Röldal? Jag var i Stranda en helg förra året men vore kul att testa ett nytt ställe.

Tackar i förhand
 
J

jjosefsson

Guest
Vemdalen
Från torsdag 22 december kommer samtliga liftar (33st) att vara öppna och minst 41 nedfarter.
 

Gamlingen

Medlem


Billigt boende i Röldal. 150 m från liften.

Jämfört med Stranda: Mer snö, färre liftar, mindre fallhöjd. Beroende av sikt, väldigt lite skogsåkning som Stranda har mycket av. Stranda har också nära till Sunnmörsalpane och Örsta, med mer åkning. Båda har opålitligt väder men där är nog Stranda värst. Planera inte långt i förväg!
 
Senast ändrad:

Gamlingen

Medlem
Nej då, båda är bra när dom är bra. Och förmodligen kass när dom är kass... Kolla vaermeldinga på skiinfo.no eller yr.no. Du vill inte komma till Stranda med isiga pister, bristande skare och duggregn, eller till Röldal två veckor efter senaste snöfall och total whiteout.
 

Berggrund

Ny medlem
Härligt att ni drar upp Röldal och Stranda när man snackar om backar i närheten av Sthlm. Ska man hålla det spannet kan du ju lika gärna flyga till någon alpstad Fredag kväll och flyga hem söndag kväll, går säkert att få ihop både billigare och snabbare. Stranda och Röldal är jättefint men Alperna är som regel bättre...

Ska vi hålla oss någorlunda nära sthlm antar jag att det blir Vemdalen, dit borde du kunna bränna upp på 4-5 timmar i jultrafik. Sälen verkar ha en hel del öppet också.
 
Björnrike planerar att öppna nästan hela sin stora Park till jul! Vemdalsskalet kommer att klara övre, drygt halva, delen. Även Klövsjö kommer att få delar av sin Park klar till jul

Har åkt Vemdalen- Stockholm på 4tim 15 minuter men då var det sommar och natt.
På vintern får man nog räkna 5-6 timmar
 
Senast ändrad:

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp