Vinter i Skåne. Whats the deal?

ABAm

Ny medlem
Jeg er enn nordmann som har flyttet til Malmö, langt borte fra snø, vinter, fjell etc.
Så hva er vinter i Skåne? Og hvordan kommer man seg dit?

Storfjellskjøring er jo opplagt at det ikke finnes, men finnes det noe bra park?

Eller er det bare å gi opp? Selge skiene og innse at livet med ski under benen er over?
 
Senast ändrad:

Heddious

Aktiv medlem
Vallåsen på norrsidan av Hallandsåsen är nog den närmaste vettiga skidbacken om det kommer snö. Tar väl nån timme med bil från Malmö.
 

ABAm

Ny medlem
Nice, da finns det en mulighet.
- Noen som vet om det finnes måter å komme seg opp dit? Er det kun bil, eller går det også tog?
 

Kingston

Ny medlem
Många danskar åker upp till Ulricehamn (mellan Borås och Jönköping) och åker lite. Dom har väldigt korta backar, men så är det när man bor längre ner i Sverige. Kanske 3-4 röda backar, en blå extremt kort och en barnbacke. Dom har även en liten park om jag inte minns fel. Googla på Ulricehamn ski center.
 

Heddious

Aktiv medlem
Det går tåg till Båstad, vet dock inte hur smidigt det är att ta sig vidare därifrån till Våxtorp (liten ort som ligger i närheten av Vallåsen) men det borde finnas bussar.
 

Igel

Medlem
Bor i närheten. Tror det är enklast att ta sig till Laholm, och sedan till Vallåsen via våxtorp. En del häromkring åker till Isaberg med på vintern.
 
Senast ändrad:

enfotasle

Ny medlem
Tjäna Amble!

Tenk å flytte fra Dombås/Oslo til Malmø, det er så off at det er nesten skremmende.

Men du som har vært en del i Hemsedal, du kan dra til Vallåsen skisenter i Våxtorp(?).

Der finner du en gammel kjenning, de kjøpte for en del år siden den gamle grønne 3 seters stolheisen som "gikk" i Hemsedal (der 8 seteren er i dag). Selve skikjøringen er ikke all verden, men de hadde vel noen hopp når jeg var der for noen år siden.

Asle
 

ABAm

Ny medlem
Åh som jeg har savnet den heisen Asle! hehe. Joda, Oslo-Malmø er jo skimessig ganske så off, men det finnes vel håp for noen gode vinterferier og annet, og kanskje noen mulighet for en eldrende kar å leke parkrotte!
 

Elw

Ny medlem
Jag är också nyinflyttad skåning som lider av plattland och snöbrist. Har också tänkt undersöka Vallåsen framöver, du får gärna samåka med mig från Ängelholm.
 

vctr

Medlem
Vallåsen är ett typiskt skolutflyktsmål, tyvärr så har de sällan snö.. Som utvandrad skåning kan jag dessvärre endast trösta er med att ni har närmre till kontinenten och alperna. Sen är inte öresund så pjåkigt med allt man kan hitta på längs kusten, eller hur? :)
 
Senast ändrad:

j0ppe

Ny medlem
Jag bor i Helsingborg och har åkt en del på Vallåsen. Skulle inte rekommendera att åka dit på helgen om man är en erfaren åkare då backen är kort och liftköerna långa. Man kan dock åka vissa vardagskvällar mellan fem och nio för runt 200 kr och då är det vanligtvis ingen kö alls. I bland finns det pucklar i den brantare backen vilket livar upp men är man van vid norska pister.. alperna är som sagt närmre ifrån Malmö än Oslo :)
 

la_grave

Aktiv medlem
Poängen med Malmö är ju att knarka, inte åka skidor. Var sak har sin tid och plats. Gör det Malmö är bäst på. Och det är inte att åka skidor.
 

ABAm

Ny medlem
Hahaha, godt levert la-grave.
- har innsett at jeg nok må reise til Norge, som har sin beste sesong på evigheter, som blant annet du enfotasle tilsynelatende nyter godt av ;) eller alpene. Konstnerding i Malmo, snø andre steder.
 

Leder

Medlem
Det är nära till alperna, ett antal bilresor borde hinnas med. Avresa onsdag em. Frammet torsdag morgon, åkning torsdag-lördag åk hem lördag em hemma på söndag morgon.
 

ABAm

Ny medlem
Det høres ikke dumt ut Leder, ned och "åka på" effektivt, Østerrike/Sveits som regel?
 

Leder

Medlem
ABAm sa:
Det høres ikke dumt ut Leder, ned och "åka på" effektivt, Østerrike/Sveits som regel?
Österrike är att föredra, Schweiz är ju så dyrt nu.

Spana in lite restider på Google-maps, du kommer bli överraskad. Glöm inte att det går att ta färjan med bilen från Trelleborg också.

Lycka till!

/Leder
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp