Vinterns aktivitetstkalender Åre

fredric84

Ny medlem
Vinterns aktivitetstkalender Åre
Vinterns aktivitetstkalender börjar att ta form. Och viss finns det mycket skoj att sätta tändarna. WC i december, istrav i mars och Skutskjut i april.
Relaterat
Freeride i april

Freeride i april
Skutskjutet.

Skutskjutet.
Istravet på Åresjön

Istravet på Åresjön
Jon Olsson Invitational & Alpine Challenge i april.

Jon Olsson Invitational & Alpine Challenge i april.

Aktivitetskalendern, som normalt brukar bli än mer fyllig ju längre fram vintern kommer, är redan nu gedigen. det är svårt att peka ut de absoluta höjdpunkterna men en sådan är förmodligen årets upplaga av Åreprofilens, Pocke Nilssons, istrav nere på Åresjön.

Istravet flyttade tävlingsarenan till Åre strand strax nedanför Holiday club för några år sedan. Detta för att göra Istravet mer publikvänligt och ta travet närmare bykärnan. Och har Istravet på Åresjön befästs ytterligare. Det finns en långsiktig plan.

– ATG vill att vi kör istrav i Åre vartannat år. Det betyder att det blir trav 2011, 2013 och 2015, säger Pock Nilsson, sa Pocke Nilsson till Åreidag inför det förra istravet.

Istravet är ett mastodontprojekt som bygger på samarbete mellan flera olika parter.

– Östersundstravet står för alla tekniska detaljer innanför staketet som måldomare, tidtagare och kontrollanter.

– Trav- och galoppskolan på Wången ser till at det blir ordning och reda på hästarna, fortsätter Pocke Nilsson.

En annan uppskattad repris som är tillbaka är elitskidåkarens Mathias Fredrikssons egendesignande skidtävling Åre XC Open som avgörs uppe i Åre björnen på vårkanten. I fjol var det premiär och det gav mersmak.

Starkast av alla dagen till ära var Matthas Fredriksson som visade upp en järnvilja i den sista backen (Örnbacken) upp mot mål. När den massiva publiken skymtade honom ensam steg jublet, skriver zport.se.

– Jag tänkte bara "vik inte ner dig, vik inte ner dig – det är det sista du gör", berättar Fredriksson som också orkade hålla undan ända in i mål.

Segerkransen fick han av 5-årige sonen Filip.

13 april 2013 är det dags igen.

Patrick Rosenberg

Årets evenemangskalender i kortversion

Dansgala på Holiday Club

8 december

Norges största och populäraste dansband Ole Ivars bjuder tillsammans med populära Martinez upp till dans.

Snö, test och fest

14-16 december

Officiell säsongspremiär! Skid- & snowboardtest, 54 timmars non-stop skidåkning, afterski och mycket mer står på agendan.

Åre Julmarknad

15-16 december

Traditionsenlig julmarknad i Åre.

Julmarknaden i Duved

22 december. Traditionsenlig julmarknad i Duved.

FIS World Cup Alpint damer

19-20 december

Under två dagar kämpar världens bästa alpina damer om världscuppoäng i Åre. Slalom och storslalom är disciplinerna.

Vit jul i vinterland

23-27 december

Julen i Åre kantas av skidåkning, traditionellt julfirande och en härlig stämning. Julveckan fylls av många tävlingar och aktiviteter, både i skidbacken och utanför.

Åre Istrav

1 mars

Det anrika istravet är tillbaka på Åresjön. En riktig folkfest med några av Sveriges främsta kuskar och hästar på startlinjen.

World Cup Freestyle

15-16 mars

Se världens bästa åkare fajtas mot varandra i puckelpisten. Fart, teknik och hopp är de delar som bedöms av kritiska domare.

World Cup SkiCross

14-17 mars

För första gången någonsin står Åre värd för en världscup i SkiCross. Kom och se eliten göra upp om de sista poängen inför den stora WC-finalen.

Årefjällsloppet

22-23 mars

Ny långloppstävling för längdåkare. TV-sänd final av prestigefulla Swix Ski Classics. Start i Edsåsdalen (35 km) eller Vallbo (75 km) med mål på Åre Torg.

Duvedsrajden

långfredagen 29 mars

Duveds IF:s stora längdskidtävling för både ungdomar och vuxna. I år start och mål vid Duveds Föreningshus mitt i byn. Vuxna åker 7,5 eller 15 kilometer. Klassisk stil.

Fjällfest

18-21 april

En fjällsportsfestival som bjuder på ett stort utbud av turer, kurser, musik och underhållning, bildvisningar och föreläsningar från äventyr världen över.

Jon Olsson Invitational & Alpine Challenge

Datum ej fastställt.

Big air möter klassisk storslalom. En och samma arena. Två tävlingar. Massor med folk och en show i världsklass.

Red Bull Home Run

Datum ej fastställt.

Masstart från Åreskutan, målgång vid Kabinbanans dalstation. Reglerna är enkla - snabbast ner vinner.

Åre Cross Country Open

13 april

Årets mest spektakulära längdtävling. Kom och se eliten tillsammans med motionärer kämpa runt den 13 km långa bansträcknigen i Björnens terräng.

Skutskjutet

20 april

Världens största störtloppstävling för hela familjen. En riktig folkfest med stor prisutdelning och afterski på Åre torg.

Freeride

26 april - 1 maj

Krama det sista ur vintern under helgen då Åreskutan förvandlas till en storlekplats för alla jibbers och skidentusiaster.

SkiStar Hot Dog Challenge

28 april

Återupplev det glada 70-talet. Var med och tävla i vinterns slaskigaste Hot Dog-tävling i anrika Snobbrännan vid Fjällgården.


Källa op.se
 
Topp