Integritetspolicy

Vi på Freeride AB värnar om dig som besökare och medlem, vilket bland annat innebär att vi hanterar dina personuppgifter på ett sätt som tar hänsyn till din integritet. I denna integritetspolicy beskrivs vilka personuppgifter vi samlar in från dig genom våra interaktioner med dig samt hur vi använder dessa uppgifter. Integritetspolicyn beskriver även dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande.

All behandling som utförs av Freeride AB sker i enlighet med tillämpning dataskyddslagstiftning. Inom EU/EES gäller från maj 2018, Dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation).

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Information som vi samlar in och behandlar inkluderar:

  • Ditt namn eller användarnamn.
  • Din e-postadress.
  • Din IP -adress.

Vi använder personuppgifter för att bedriva vår verksamhet och leverera de produkter och tjänster vi tillhandahåller. Vi använder även informationen för att skapa en bättre upplevelse vid besök av hemsidan samt för att informera dig om ditt konto och produkter. Dessutom använder vi personuppgifter för marknadsföringsaktiviteter och för att visa mer relevanta annonser.

Freeride AB behandlar personuppgifter i syfte att tillhandahålla relevant innehåll på hemsidan www.freeride.se, t.ex. för att säkerställa att innehåll på hemsidan presenteras effektivt på din enhet enligt dina önskemål. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att tillhandahålla information och tjänster på hemsidan.

Vi tar emot vissa personuppgifter direkt från dig, exempelvis när du skapar ett medlemskonto, prenumererar på ett nyhetsbrev eller deltar i en tävling. Vi samlar in en del av personuppgifterna genom att registrera hur du interagerar med vår hemsida, exempelvis genom användning av teknik som cookies.

Ibland samlar vi även in personuppgifter från tredje part. Exempel på tredjepartskällor, som kan variera över tid, är leverantörer av betalningstransaktioner, tjänsteleverantörer som erbjuder data för att vi ska kunna anpassa vår marknadsföring på internet, samt partners vi samarbetar med för att arrangera event.

Om du loggar in med en tredjeparts identitetsleverantör kan den här leverantören dela namn och e-postadress med oss. Exempel på sådana leverantörer är Facebook och Google.

Vi använder oss av Google Analytic för trafikanalys av besökare.

Cookie-filer

För att visa så relevanta annonser som möjligt placeras cookies i din webbläsare. Vi använder Google Ad Manager för att hantera annonserna. Lista över leverantörer till Google. Läs Googles integritetspolicy och användarvillkor.

Vill du ta bort cookies som vi, Google eller våra annonsörer placerat i din webbläsare kan du radera dem i din webbläsare.

Vill du inaktivera anpassad reklam kan du göra detta på dessa sidor:
adssettings.google.com
www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Mottagare av personuppgifter och anledningar till att vi delar dina personuppgifter

Vi kommer inte att sälja eller hyra ut dina personuppgifter till andra företag. Vi överför till, eller delar dina personuppgifter med, utvalda mottagare om det är nödvändigt för ändamålet för vilket informationen har samlats in, till exempel för att tillhandahålla en produkt eller tjänst som du har begärt.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Sidor på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vad vi använder data till

Vi använder information om dig för att:

  • Tillhandahålla, underhålla och förbättra tjänsterna.
  • För att du skall kunna skapa ett användarkonto och skriva in innehåll på sidan.
  • Vi kan använda din e-postadress för att informera om vad som händer på sidan.
  • Din IP-adress sparas när du gör vissa saker på sidan. Din IP-adress visas aldrig publikt.
  • Koppling till tredjeparts identitetsleverantör för enklare inloggning.
  • Mäta effektiviteten av annonser som visas i våra tjänster.
  • Mäta antalet besökare.

Vilka vi delar dina data med

Freeride AB delar dina personuppgifter med leverantörer eller underleverantörer för att fullgöra avtal gentemot dig och för andra syften som framgår av denna integritetspolicy. Vi delar dina personuppgifter med företag som hjälper oss med marknadsföring och IT-tjänster. Vi anlitar även företag för att tillhandahålla leverans av produkter som behöver tillgång till personuppgifter för att kunna tillhandahålla dessa tjänster, exempelvis när ett pris skickas ut efter en medlemstävling. Vi kan likaså komma att lämna ut personuppgifter till myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Vi sparar dina personuppgifter i en form som möjliggör identifiering av dig endast så länge som är nödvändigt för ändamålen med behandlingen. Vi behandlar och sparar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att kunna utföra våra avtalade åtaganden gentemot dig. Vi sparar även dina personuppgifter för andra ändamål, som exempelvis bokföring, åtgärder mot bedrägerier eller penningtvätt. För dessa ändamål sparas personuppgifterna endast så länge som är nödvändigt för ändamålen eller vad som krävs enligt tillämplig lag.

Kontrollera länkade tjänsters åtkomst till ditt konto

Du kan granska de tjänster som du givit åtkomst till ditt konto och återkalla åtkomst till enskilda tjänster genom att besöka sidan Inställningar – Anslutna konton (logga in med Facebook, logga in med Google).

Radera ditt konto

Om du inte längre vill att vi sparar dina personuppgifter har du rätt att få dessa raderade. Genom att logga in och och gå in på din egen profilsidan och klicka sedan på rapportera. I samband med radering av dina personuppgifter tas ditt användarkonto bort och vi kommer även i den mån du gjort inlägg i diskussioner på forumet att anonymisera dessa så att de inte längre går att associera med någon enskild före detta medlem.

Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Freeride AB har vidtagit alla rimliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs för att skydda personuppgifterna mot otillbörlig åtkomst, förlust, förändring och förstörelse. Det innebär dock alltid en risk att lämna ut personuppgifter över internet. Inga tekniksystem är helt skyddade mot intrång.

Vi använder HTTPS på våra webbplatser. Du kan hjälpa till att upprätthålla ditt kontos säkerhet genom att konfigurera tvåfaktorsautentisering.

Kontakta oss

Freeride AB med organisationsnummer 556663-4753 och adressen Bastugatan 41, 118 25 Stockholm, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Vi följer svensk dataskyddslagstiftning. Kommentarer eller frågor angående denna Integritetspolicy eller frågor angående Freeride ABs behandling av dina personuppgifter kan skickas till:

Freeride AB
Bastugatan 41
118 25 Stockholm

info@freeride.se

Integritetspolicyn uppdaterades senast 2021-10-21