Always-Sunny
@Always-Sunny
  • Gästbok
  • Forum 257
  • Forumtrådar 10
Innan du kan skriva i denna gästbok måste du logga in.
jontew91
jontew91 2 år sedan

Japp, valde ort för utbytestermin på universitetet strategiskt. Får en månads åkning från söndag och framåt.

Testa är ju alltid bäst.
Det stämmer. Med fullt plöstryck svänger den som på en femöring, men med mer neutral stance tycker jag inte den överstyr. Är ju lite mer pintail än salomonen men ingen enorm skillnad.

Uppkört sa du. Det var det mestadels i lördags. Den gjorde inte bort sig, men skidor i den här breddklassen är inte optimalt när det blir hårdare pucklar. Isgreppet är väl sådär, men ändå ok. Lätt att carva och relativt kort o lekful radie. Inte samma lockdown race-känsla som med völkls fullängdsskärning ie. Gotama/katana, men framändan håller sig förvånansvärt lugn med tanke på att de är mjuka. Jag gillar dem :)

jontew91
jontew91 2 år sedan

Min röst blir på atomic. Snäppet mer lättkörd och var riktigt kul när jag körde slask-puder igår i Whistler. Tror du blir nöjd med vilken som (både är helt klart kompetenta skidor), men på din beskrivning passar atomicen bättre. Det är en sån där skida alla kan uppskatta oavsett åknivå nästan...

jontew91
jontew91 2 år sedan

Än så länge har jag bara en dag på automatic och ingen i dess rätta element (puder) men ja, det finns helt klart likheter. Framförallt balansen (och monteringspunkten) i skidorna är liknande. Båda drivs bäst från en neutral mer upprätt position och ingen är svår att bryta loss bakändan i sladd, ens mitt i ett skär.
Ingen av dem är direkt stenhårda, men ganska lugna så länge man kantar upp rejält. Min teori (ja, har som sagt bara en dag på automaticen än så länge) är att salomonen är snäppet hårdare och plattare i tailen och därmed snäppet mer chargig. Så om stora dropp och fart är prioritet gå r2/q115 om du vill kunna göra butters eller bara ha lite lekfullare skida gå automatic.
Ta det för vad det är värt. Kan tipsa om blistergearreview för längre recensioner.« Föregående Nästa »