Priser Årets Krasch 2016

Moto

Moto X Force


Varannan sekund splittras en smartphoneskärm och mer än var fjärde lagar den aldrig. Därför har Motorola lagt ned tre års forskning för att ta fram Moto X Force – världens första smartphone med en garanterat okrossbar skärm, tack vare tekniken Moto ShatterShield™. Moto X Force är en av de mest kraftfulla telefonerna på marknaden och tillför dessutom något helt nytt med sin okrossbara skärm.

Så fungerar Moto ShatterShield™
Moto ShatterShield™ är ett system av fem lager som absorberar stötar utan att spricka:

1. Det första är en yttre lins som skyddar mot repor.
2. Nästa lager är en inre lins vars genomskinliga yta hindrar skärmen från att spricka.
3. Därefter följer två tryckkänsliga lager, där den det andra står i reserv om det första skulle gå sönder.
4. Det sista skärmlagret är en böjbar AMOLED-display (med 2560 x 1440 pixlars upplösning)
5. Allt hålls samman av en starkt aluminiumschassi.

Värde: 6990kr

LÄNK

Moto 360 Sport


Moto 360 Sport har inbyggd GPS, pulsmätare och musikspelare. Med andra ord allt som behövs för ett lyckat träningspass där telefonen kan lämnas hemma. GPSen synkar automatiskt distans, puls, tid, hastighet och andra träningsdata mot appen Moto Body i telefonen. En inbyggd pulsmätare håller koll på hjärtrytmen och med Moto Body går det sedan att se hur mycket tid som spenderats i olika belastningar, med syfte kunna utvärdera träningens kvalitet med större precision. Genom att synka spellistor och podcasts från Google Play Music med din Moto 360 Sport kan du även lyssna på musik på gymmet eller löprundan utan att ta med telefonen.

Värde: 3290kr

LÄNK

Sweet protection

Igniter MIPS

Hjälmen Igniter är en allsidig och extremt lätt hjälm med mycket god ventilation. Passform och funktion får hjälp på traven av ABS superlight shell technology och det unika innanmätet med ”Impact Shields” är både komfortabelt och praktiskt.

LÄNK

Värde: 2200kr

Grinder Back Protector

Varje lager i detta skydd är speciellt designade för att hantera de olika faserna av våld och reagera genom att fördela och agera relativt till varandra. Det yttersta lagret i kolfiber fördelar kraften över ett stort område. Det sekundära skalet av polypropylen är noggrant framtaget för att skydda området kring ryggraden extra. Det har också visat sig vara ett av de mest bekväma ryggskydden på marknaden.

LÄNK

Värde: 2000kr

RAM mounts

Third person view mount

 

 

En styv neoprene-klädd platta placeras inuti ryggsäcken med höftbälte och passar från 10-12l alpinmodeller. Med vidvinkel är den 18″ 46cm böjbara aluminiumstången tillräcklig för att få med det mesta från skida till huvud när du åker eller utövar andra action sporter. Viktigt att tajta till och dra åt ryggsäcken väl för att få
stabilitet i rörelse.

LÄNK

Helmet & boot kit

RAM Mounts kompletta system för action kamera montering på hjälm, pjäxa och skida eller snowboard. B-kula. Komplett för Gopro/Sony/Garmin/Ricoh, mfl. Allt du behöver för ett kollisionssäkert hjälmfäste (kameran knäcks loss från hjälmen om du slår i huvudet hårt och kvar blir bara en gummidyna) för många kameravinklar, samt allt för att fästa din actionkamera på pjäxan och skidan för nya snygga kameravinklar. Reservdelar ingår. Materialet är komposit, aluminium, rostfritt stål.

LÄNK

Värde: 1240 kr

Leg/arm/chest mount

RAM Mounts flexibla Body Mount med olika stretchbara remmar för montering på armen, benet eller i kors om axlarna på bröstet. Tack vare kullederna kan man variera och hitta nya snygga kameravinklar även på bröstet, upp mot ansiktet, utåt sidan, neråt eller fram som vanligt. Material komposit och rostfritt stål.

LÄNK

Värde: 745 kr

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.