Pieps 30°PLUS XT

Pieps 30°PLUS XT
Märke: Pieps
Pieps 30° Plus XT är en elektronisk lutningsmätare för att du enkelt, snabbt och okomplicerat ska kunna kontrollera lutningsvinkeln. Indikering av lutningsvinkel och utomhustemperatur (°C eller °F).

Lutningsmätaren är lätt att fästa på alla vanliga skidstavar och hjälper dig att förbättra bedömning av lutningen av lavinfara. Pieps 30° Plus XT har utbytbart batteri och har en stötdämpande konstruktion.

TEKNISKA FAKTA:
Namn: PIEPS 30°PLUS XT
Dimensioner: (längd, bredd, tjocklek) 105x23x13 mm
Vikt: 40 gram
Batteri: 1x lithium-CR1225, 3 V, 50 mAh
Livstid batteri minimum: 1000 mätningar, 3-5 år
Byta batteri: Ja, det kan du göra
Garanterad funktion: Mellan – 20°C och +45°C
Lutningsmätarens omfång: 0° to 90°, med ±1° feltolerans vid 0°C

Pris: 995 Kr
Jämför

  • Pieps 30°PLUS XT Foto
Vad tycker du om Pieps 30°PLUS XT?
5
4
3
2
1
steglund
2023-02-14
Styrkor:
Lättanvänd, lättillgänglig, snabb, pålitlig.

Svagheter:
Priset.

Sammanfattning:
Jag var tveksam till den här lutningsmätaren. Den kändes onödigt dyr för en funktion som går att få gratis i en app på mobiltelefonen. Trots det köpte jag ett exemplar förra säsongen och måste säga att den har sina klara fördelar. Alltid lättillgänglig och inte beroende av en mobil vars batteri kan ladda ur när som helst p g a kylan. Den sitter bra på staven. Jag kan göra mätningen på ett ögonblick med handskarna på och slipper öppna byxfickan, plocka upp mobilen och låsa upp skärmen. Men jag tycker ändå att den är minst dubbelt så dyr mot vad den är värd.

tanndalenexperience
2023-02-07
Styrkor:
Lättanvänd, temperaturmätare, bra display, lättåtkomlig via stavmontaget, vikt och tillförlitlighet. Går också att manövrera med handskar på.

Svagheter:
Priset

Sammanfattning:
Den gör alltid sitt jobb och perfekt också för att löpande ute på berget träna ögat hur mycket det faktiskt lutar vilket det är bra att ha en naturlig känsla för. Har testat andra billigare varianter men de gillade jag inte alls, så man får vad man betalar för.