Douchebags The Douchebag


Märke: Douchebags
Årsmodell: 2016
En skidbag från Douchebags som finns i fyra färger: Svart, grå, röd och vit.

Pris: ca 2200kr

THE DOUCHEBAG
The most thought-through ski and snowboard bag on the market. Combining lightweight design, length-adjustability and smart solutions, The Douchebag has redefined traveling with ski or snowboard gear.

LENGTH ADJUSTMENT SYSTEM:
The patent pending Length Adjustment System customizes the length of The Douchebag to the length of your skis or snowboard, up to 200cm. A perfect fit ensures the bag remains rigid for safe and comfortable transportation.

THE DOUCHEBAG FITS EITHER:
One pair of skis, poles, boots, helmet and apparel
Two pairs of skis and apparel
One snowboard, boots, helmet and apparel, or
Two snowboards, boots and apparel

Weight: 3.8kg / 8.4 lbs.
Width: 38cm / 15in
Height: 18.5cm / 7.3in

Maximum length: 205cm / 82.7in
Maximum volume: 150 liters
Minimum storage size: 15 liters

FABRIC:
Shell: Polyester 900D / TEP 500D
(Arctic White: TEP500D all over)
Lining: Polyester 600D/1680D

ABS protection ribs
PP Protection Spine


Vad tycker du om Douchebags The Douchebag?
5
4
3
2
1
RandoScando
2019-01-05
Styrkor:
Det här kommer bli en lång sektion. Väskan är lång (skidorna i bild är 187 långa) och rymlig, men tar extremt lite plats när den förvaras i sitt ihoprullade läge. I och med att ett par skidor (förslagsvis de längsta) används som "bottenplatta" finns ingenting av det irriterande hänget på slutet som vissa andra multifodral med hjul kan lida av.

Som mest har jag packad ned tre (!) par skidor, alla med bindningar på och sen lite spade, sond, stavar, kläder, etc utöver det (men då har pjäxorna fått åka annan väska). En annan variant är två par skidor och två par pjäxor (!), återigen med lite spade, sond, stavar, kläder, etc utöver. De längsta skidorna jag har använt min väska till var 192 cm långa, och var jag inte helt maxad på längden, jag uppskattar att det går att få in skidor på bortåt 2 meter.

Eftersom det inte finns någon övergripande ramstruktur i väskan blir den också oerhört lätt, vilket är riktigt trevligt när en ska ut på långresa och vill utnyttja varenda kilo. Ett kilo lättare väska innebär trots allt ett kilo mer packning. Då kanske du tänker att utan övergripande ram borde ju skidorna vara sjukt oskyddade, vilket ger en tråkig situation för belagen när flygplatserna ska köra sin slit-och-släng-cirkus med dem - men där tar du fel! Det är nämligen genomtänkt så att det sitter en serien plastribbor som går vinkelrätt mot hur skidorna läggs som bygger lite höjd och ger en rejäl portion skydd för belag och annat som annars skulle kunna ligga lite surt till.

Det är en sjukt slitstark väska, min börjar få några skavanker efter långt användande, men ingenting som är annat än kostmetiskt. Den är också täckt i något slags gummiaktigt material på ovansidan, så jag har aldrig haft några problem med att det vätt igenom ens när jag stått och väntat på buss i hällregn. I form av fack finns inte så mycket (väskan ska ju gå att rulla ihop bra), men två små meshfickor på sidorna har de lyckats klämma in i alla fall. I den ena av dem ligger också, på ren goodwill från Douchebags, två rejäla gummiband för att hålla upp stoppersarna på ett par skidor.

Till sist kan jag säga att utöver handtaget så följer det med en axelrem som kan kopplas på väskan. Jag tror fasen de tänkte på allt när de designade den här!

Svagheter:
Namnet...

Sammanfattning:
Det bästa multiskidfodralet som finns idag. Punkt.

Årsmodell: 2015Guseriksson
2018-10-04
Styrkor:
Fantastisk väska, bästa på marknaden

Svagheter:
Så fin att man inte vill smutsa ner den :((

Sammanfattning:
En komplett väska

Årsmodell: 2019
klassy
2016-07-13
Styrkor:
Smidig, hållbar, rymmer otroligt mycket, lätt att dra med både handtag och axelrem, den är snygg och lätt att förvara.
Har även 2 innerfack.

Svagheter:
Måste vara noga med att spänna åt och komprimera väskan så mycket som möjligt för att den inte ska gnidas mot backen och slitas mot underlaget.

Sammanfattning:
En skidbag som är allt man kan önska sig.