Völkl RTM 86 (2016)


Pistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Völkl

Leverantörsbeskrivning
Testvinnande RTM 84 har till säsongen 15/16 fått en ännu värre storebror. RTM 86 är givetvis 2mm bredare men är mer än så avseende högfartsegenskaper och stabilitet. P-Tex 4500 belag och tjockare metall gör 86:an till marknadens raket i denna kategori. Trots allt hypermoden tack vare revolutionerande 3D.Ridge-konstruktion, mindre vibrationer och mer kontaktyta i högre hastigheter tack vare både UVO-dämpare samt den nya XTD Tip- & Tail rocker formen, med ett litet spann under foten. Till detta kommer även den nya ännu bredare (40%) iPT Wideride XL bindningen med mer exakt och mycket bättre kraftöverföring mellan pjäxa och skida. Bara för avancerade åkare.

Pris: 8999 Kr

Längd (cm) Nos/Midja/Bak (mm) Vikt (g) Radie (m)
167 132/86/114 - 0.00
167 132/86/114 - 0.00
167 132/86/114 - 0.00
167 132/86/114 - 0.00
(Officiell information från Völkl)

Samma modell men från andra år
Völkl RTM 86 (2018) 2 recensioner

Vad tycker du om Völkl RTM 86?
5
4
3
2
1
Makkan
2017-04-11
Styrkor:
Stabila i hög fart. Bra bett. Suveräna i långa svängar.

Svagheter:
Korta svängar (jag väger nog för lite).

Sammanfattning:
De bästa skidor jag testat.
Går bra både i brötigt och nypistat.

Testad längd 177

Åkstil: Mest pist. Uppkörd offpist (hinner aldrig vara först). Gärna slask.
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 175 cm

Daniel Jernstedt
Daniel Jernstedt (Gäst)
2017-02-06
Styrkor:
Nu är det slut på ursäkter, så länge du håller emot så sitter skidorna fast i backen.
Stabil är bara förnamnet...
Lätt att köra både i kort och lång sväng, enkel att lägga på kant eller att sladda med också.

Svagheter:
Känns lite trög och upplevs lite svårsvängd i låga farter, det här är inte skidan för dig som vill åka och småfisa i backarna.

Sammanfattning:
Fick hem mina skidor (182cm) dagen innan vi skulle till kullarna i Sälen. Åkningen där räcker inte riktigt till för att hålla mig nöjd men efter två rejäla skiddagar heeelt lyrisk över vilka nya möjligheter som öppnats när jag fått ett par riktiga skidor under fötterna..! :)

Det går att använda vilka superlativ som helst om de här, men de omdömen som redan använts på räls, odödlig och magiskt kan jag bara stämma in på.

Jag upplevde att skidorna gick fantastiskt bra i nypistade backar och att de svalde ojämnheter fantastiskt bra. Däremot hade det snöat ganska nyligen så jag har inte hunnit provköra dem ännu på hårdare underlag.

Åkstil: Pist, mycket långsväng i hög hastighet.
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 184 cm

Henrik
Henrik (Gäst)
2016-01-15
Styrkor:
magiskt bra

Svagheter:
skulle va att polarna ber o få låna dom konstant så du inte får nån åktid på dem..

Sammanfattning:
kräver kanske lite tyngre åkare för o få riktigt bett I isigaste pisterna I lite lägre farter. Testade även 84:an och den bet lite bättre I de isigaste partierna I lägre farter. När man väl släpper på med 86:an dock går det undan som tusan och samtidigt går det som på räls. Åkte en dryg timme på 86:orna samt ca 1 timme på 84:orna och det var de 2 bästa timmarna på länge. När man kört in sig ordentligt på dessa tror jag att man utan tvekan kan få sina livs bästa piståk. Som föregående testare nämner fick jag en smått odödlig känsla med dessa under fötterna. Där andra åkare mest hasade på sidan I låg hastighet flög man själv forbi med kanterna I isen och grymt tryck under foten samt mungiporna uppe vid öronen...dels pga fartvinden och dels pga lyckokänslan..

Åkte på 177 cm 84:orna samt 182 cm 86:orna.

Åkstil: Pist, mixat kortsväng lägre hastighet / långsväng hög hastighet

Mountain_Man
2016-01-08 (Ändrad: 2016-02-03)
Styrkor:
Får en att känna sig odödlig ... Knivskarp och exakt på skär i både hård och mjuk pist. Lätt att växla mellan skär och sladd. Faller naturligt in i medel- och långa svängar men går att pressa som en slalomcarver. Mycket bra på hårt underlag och briljant när det är uppkört. Stabil både på skär och sladd och trivs utmärkt i höga hastigheter.

Svagheter:
Kräver lite fart och \"tryck\" för att komma till sin rätt ...

Sammanfattning:
Ibland får jag chansen att ställa mig på ett par skidor som ger mig full kontroll på alla underlag (pist) i alla hastigheter. Förra gången var när jag körde ett par Hendryx 917 limited (186 cm), idag var det dags igen. Völkl RTM 86 är \\\"XL\\\" modellen av RTM 84, lite fetare, lite stabilare och (oväntat) lite längre, högre och mjukare rockad tip. Med en \\\"sweet spot\\\" som känns större än skidornas längd är det svårt att misslyckas.

Känns lite småtrög i låg hastighet men är lättsladdad och trygg i sladdkortsväng. Men när man släpper på blir det magiskt, exakt skär och ju fortare det går och ju hårdare man kantar destor roligare blir det. Sväljer ojämn pist utan minsta tvekan, har en förhållandevis stor svängradie men kan pressas hårt mot betydligt tajtare svångar (men det krävs både fart, kraft och en gnutta finmotorik). Den förhållandevis mjuka tipen kan uppfattas som lätt orolig jämfört med en mer traditionell pistskida, men gör skidan mer lättkörd och smidig utan att man tappar exakthet i skäret och fäste på hårt underlag, magiskt ... :-)

Jag har testat skidan i 182 cm.

Testad i Tandådalen, januari 2015, mycket bra underlag med stabil snö och mindre isiga partier. Stort tack till Skistar ConceptStore i Tandådalen som gav mig en egen privat testdag! :-)

Åkstil: Oskolad men ståsäker
Åkarens vikt: 95 kg
Åkarens längd: 186 cm