Head Supershape E-Titan

Head Supershape E-Titan
Kategori: Pistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Head
Årsmodell: 2021 - 2022
Mått (Nos/Midja/Bak): 133/84/115 mm Svängradie: 15.70 m (170 cm)
Storlekar: 156,163,170,177,184 cm
Pris: 8999 Kr
Tillverkarens beskrivning
Pistskida för den duktiga skidåkaren. Är den bredaste skidan i Supershape-serien.
Sandwich konstruktion med dubbla metallager. Speed Rocker. EMC, Graphene Worldcup Sandwich cap construction

(Officiell information från Head)


Forumämnen om Head Supershape E-Titan

Skidor med kort radie (Pursuit 14, Progressor 800, RC4, 24 Daytona el. 24 X-kart)  »

Vad tycker du om Head Supershape E-Titan?
5
4
3
2
1
Uddenäs
Uddenäs (Gäst)
2022-02-28
Styrkor:
Kul skida som blir ännu roligare ju mer du trycker till.

Svagheter:
Inte 100% grepp på is och orolig i höga farter pga av den korta svängradien.

Sammanfattning:
Perfekt skida för den som vill ha en spännande och lekfull skida i pisten men även ok utanför.

Årsmodell: 2019
Åkstil: Pist med inslag av puder
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 93 kg
Åkarens längd: 187 cm

Tobbe
Tobbe (Gäst)
2020-02-27
Styrkor:
Kör vanligtvis på race skidor med platta, köpte dessa för att ha när det är uppkört och nysnö, kört dom en dag i Idre nu och ja va först lite rätt att dom inte skulle palla med, men jag har kört dessa hååårt och dom svarar utan att ge vika, dock inte samma kick ur sväng som mina tävlingsskidor, alltså inte lika lätt och hamna i baksätet.

Svagheter:
Har inte hittat några ännu, kör på sylvassa kanter som på mina Race och dom biter i allt.

Sammanfattning:
Grym pistskida som biter i allt, bra kick ur sväng, dock inte så man kan hamna i baksätet, skönt förlåtande men har allt man kan önska 5av5

Årsmodell: 2020
Åkstil: Pist
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 90 kg
Åkarens längd: 180 cm

patflemming
2019-02-21
Styrkor:
Grymma i pisten, helt ok även i lite uppkört. Har även åkt puder med dom och det funkar. Tillägg - detta är nog den roligaste pist och skog-bredvid-pisten skidan som jag kört. Så sjukt bra kick och driv i sängarna både i lång och kort sväng.

Svagheter:
Lite tråkiga i parken (men det kommer ju liksom på köpet med denna skidan)

Sammanfattning:
Isgrepp = sjukt bra. man känner verkligen när stålkanten suger tag i underlaget. Bästa pist och frontside skidan jag nånsin åkt på. G-kraften när man sätter en perfekt sväng och trycker till skapar ett stort leende över hela facet. Har testat både 177 och 170 cm längd och trots min längd så vete katten om inte den korta skidan är roligast. Men det är på marginalen.

Årsmodell: 2018
Åkstil: Mest pist och skog. 20% park men jag suger tyvärr i hoppen
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 188 cm

Skidstad
2018-12-22
Styrkor:
Stabil och pålitlig

Svagheter:
Lite klumpig i hårdare pist

Sammanfattning:
Har testat 6-7 olika lagg senaste 2 åren och har kommit fram till att Head Supershape Titan passar min åkning bäst. En radie, flex och midja som gör skidan mångsidig och pålitlig. Jag vågar lägga mig ner i djupa carv oavsett underlag och vet var jag har mina lagg.
Kan känna att de eventuellt blir lite klumpiga i hårdare pist, men inget som stör mig så värst mycket. Se till att de är vassa på kanterna bara ;)

Årsmodell: 2018
Åkstil: Pist/ all mountain
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 87 kg
Åkarens längd: 190 cm

Lasse Skagerström
Lasse Skagerström (Gäst)
2018-03-17
Styrkor:
Bra bett

Svagheter:
Lite tung

Sammanfattning:
Fantastiska pistskidor !

Åkstil: Pist
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 182 cm

Mountain_Man
2012-04-04
Styrkor:
Känns fantastisk följsam och väldämpad. Lättkörd och svarar på åkarens signaler utan överraskning. Mycket fartstabil så länge man håller sig i fallinjen och sväljer ojämnheter på ett mycket bra sätt. Går utmärkt både I hård och mjuk pist. Känns helt enkelt väldigt "safe" .

Svagheter:
Ganska mjuk vilket märks när man pressar den lite hårdare, inte speciellt variabel i svängen, helt enkelt lite intetsägande ...

Sammanfattning:
En grym pistcruiser för den som vill ha en säker och trygg skida. Lättkörd i alla farter men lätt intetsägande. Testad skida är 177 cm.

Årsmodell: 2012
Åkstil: Oskolad men ståsäker. Pist-Puder-Skare-Whatever
Åkarens vikt: 92 kg
Åkarens längd: 186 cm

Peder
Peder (Gäst)
2012-04-03
Styrkor:
Mycket stadig carvingskida i pist, funkar även offpist pga bredden och ganska mjuka fram. Ganska allround alltså. En av de bästa pistcarvers jag testat!

Svagheter:
Titan är den bredaste Supershape modellen, bredden har för och nackdelar: Nackdelen är att den är lite "trögare" från kant till kant än en smalare skida, och även trögare vid sladd, alltså inget för en person som inte behärskar carvingteknik.

Sammanfattning:
Köpte ett par 170 cm head Titan nyligen och kunde äntligen testa dem i Åre under lite olika förhållanden i helgen. Snön var bitvis mycket hård i backarna efter lång period med plusgrader men det har kommit 10-15 cm nysnö vilket gjorde att backarna var mest i perfekt skick - men den hårda snön kommer fram här och där och sätter skidorna på prov. På eftermiddagen långt ner i lågzon blev det klassisk vårsnö, och där funkade de lite sämre.

Jag är van skidåkare, med förflutet som tävlingsåkare (innan carving-tiden, kan sägas). Inte så himla stark längre, så det är en utmaning att lägga dessa skidor på kant när det är lite brantare och försöka undvika sladd (skidorna är definitivt inte begränsningen, utan mina ben som inte pallar ibland)

Jag föredrar annars kortare (163-165)slalomskidor vilket brukar funka bäst i pist annars, Titan köpte jag för att få en om möjligt mer allround skida, och det stämmer bra: En riktig pistcarver av den stadigare sorten men med förmåga att funka även i lite "offpist", men inte toppbetyg där alltså men mer flyt . Gillar alltså att carva, och dessa skidor går att lita på verkligen - lägg dem på kant och häng med bara! Hyffsat isgrepp tycker jag nog (men inte extremt), jag jämförde med Völkl Tigershark 10ft som jag också gillar skarpt och dessa ger en liknande "trygg" carving, går som tåget även på hårt underlag om man orkar. Längd 170 har radie 13,5 så det svänger på bra, men längre svängar funkar de naturligtvis bra i också.

När det blev riktigt blöt snö och uppkört var de inte speciellt bra istället, de är ingen dröm att sladda på - jag tror att bredden gör dem lite trögare än en skida med smalare midja. Möjligtvis är den ganska hårda bakänden en nackdel när det blir mjuk snö också. Jag skulle inte rekommendera dessa skidor till en åkare som inte har hyffsad carvingteknik, dessa köper man för man vill tok-carva i första hand!

Skidan är ganska mjuk i framänden, jag tror det enbart är en fördel för de allra flesta - det är ändå en verkligt potent skida. En sak som kan vara värt att påpeka är att jag köpte 170 cm, och just längden kan påverka min upplevelse av att de är tröga i sladd. Jag kanske skulle valt en kortare modell, men jag var ju ute efter flytet offpist också - så det var en kompromiss med längden.

Jag testade lite att åka i skogen också (15-20 cm lössnö) och det gick utmärkt med tanke på vad det är för skid-typ.

En kommentar bara: KERS tekniken är svår att ta på allvar, jag tror att åkegenskaper enbart hänger på skidans grundkonstruktion (och den verkar gedigen för supershape-serien). Genom åren har man upplevt så himla mycket marknadsförings-trix som kommit...och försvunnit. Jag antar att om ett par år så skryter inte Head med KERS längre, då är det något annat "revolutionerande" som gäller. Men skidfabrikanterna måste ju hitta på nått nytt hela tiden, det är marknadsföring - och det funkar förmodligen! Och det är naturligtvis totalt omöjligt att avgöra om KERS har något med skidans egenskaper att göra, då skulle man ju behöva en identisk skida med och utan KERS och så jämföra dem. Min gissning är att man inte skulle kunna känna det minsta skillnad vid en blind-test. Men - om man "tror" på KERS är det ju också värt något (placeboeffekt, typ). Men jag tror inte att ett "chip" i skidan kan förändra åkegenskaper så pass mycket att en åkare kan känna det. Chippet syns bakom bakbindningen, det ser high-tech ut....kanske värt nått? Chip-trimmad skida? Bra är den i alla fall!

Årsmodell: 2012
Åkstil: Pist

Henrik
Henrik (Gäst)
2012-03-20
Styrkor:
Lätta att köra skärande sväng med, även om det inte går så fort. Överlag lättåkta skidor. Sköna skidor i mjukare snö, ex kanonsnö i plusgrader.

Svagheter:
Isgreppet. Tappar greppet i9 svängen.

Sammanfattning:
Jag åkte denna skida ett par dagar i Säfsen i mars 2012. Några plusgrader smälte snön på eftermiddagen, minusgrader frös ihop den nypistade snön till is under natten. På morgonen var dessa skidor inte roliga att åka på. De är inte tillräckigt vridstyva för att orka hålla greppet. Framåt eftermiddagen, när folk hade kasat upp lite löst och snön hade mjuknat var de riktigt goa att åka på. Då kunde jag stå på ganska bra i röd-svarta backar. Skidorna går fint även i lägre farter, carving i gröna backar tex. De funkar bra att köra både längre och lite kortare sväng på, inte jättekort förstås.

Jag har åkt alpint i 36 år, sedan jag var 6, åker i alla backar och förhållanden, men trivs allra bäst på nypistad kall natursnö i stora svängar med hög fart.

Årsmodell: 2012
Åkstil: Pist
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 174 cm

J4c00b
J4c00b (Gäst)
2012-01-02
Styrkor:
Isgrepp, KERS-chippet, Design

Svagheter:
Blir nervös om de körs lugnt (men vem vill köra med såna här skidor lugnt?)

Sammanfattning:
Passar alla förhållanden. Testkörda i Sälen på på riktigt isigt underlag. När alla omkring mig kasade omkring, kunde jag enkelt åka snabbt på kant. Fenomenalt isgrepp, samt deras nya KERS-teknologi som ger en skjuts ut ur svängen, känns riktigt bra att stå på. Passar bara dig som kör aggressivt och på kant.

Årsmodell: 2012
Åkstil: Pist

Fred
Fred (Gäst)
2011-01-04
Styrkor:
stämmer i beskrivningen, väldigt snabb samtidigt som man "äger skidan" det gäller att vara bestämd i svängen, är man det så blir det en fantastisk upplevelse.

Kan du inte "åka" skidor så köp den inte.

Svagheter:
Svagheten med skidan sitter i åkaren, starka ben är ett måste ocm du skall får ut max med denna pistdrypare.

Sammanfattning:
Har åkt på många skidor, titan är hitills den bästa.

Årsmodell: 2011
Åkstil: Pist
Åkarens vikt: 86 kg
Åkarens längd: 186 cm