Völkl Mantra M5

Völkl Mantra M5
Kategori: All mountain
Nivå: Professionell
Märke: Völkl
Årsmodell: 2019
Mått (Nos/Midja/Bak): 134/96/117 mm Svängradie: 19.80 m Vikt: 2070 gram (177 cm)
Storlekar: 170,177,184,191 cm
Pris: 6999 Kr
Tillverkarens beskrivning
Völkl`s femte generation Mantra (Modelle 5) är en helt ny och revolutionerande modern friåkningsskida med utskuren Titanal på ovansidan, s.k. "Titanal Frame" för att bl.a. ge skidan ett roliga beteende än tidigare generationer. Titanal ramen ligger framför, respektive bakom bindningszonen och sänker svingvikten tillsammans med att träkärnan är ersatt med kolfiber längst fram. Viktminskningen är inte för att passa Touring rävar - enbart för att minska de negativa vibrationer som alla tip-rocker profiler ger vid höga hastigheter samt att öka lekfullheten. Totala viktminskningen på -70gram per skida gör att M5:an fortfarande väger in på styva 2kg, men Völkl vill fortfarande ha ett fullt skikt av Titanal undertill av rena prestanda skäl. Det nya high-tech godiset "Titanal Frame" och "Carbon tip" gör tillsammans med den nya tip-tail rocker profilen, ny kortare sidoskärning samt en försiktig taper i fram och bak den första skidan som aldrig protesterar med skårr och hackiga spår i pisten när åkaren ger fel vinklar och tryck mellan skärande- och sladdande sväng! Helt otroligt vad dessa fem features (och 11 andra justeringar) samt tre år av utveckling och otaliga testpar kan göra för oss ofullkomliga människor. Gruppen bakom M5 MANTRA och SECRET bör ha en nominering till Nobelstiftelsens Vetenskapspris. M5 MANTRA som är 96mm i midjemått och SECRET har samma teknologi men lite smalare med 92mm i midjan.

(Officiell information från Völkl)


Vad tycker du om Völkl Mantra M5?
5
4
3
2
1
Fredrik
Fredrik (Gäst)
2019-04-22
Styrkor:
Så allsidig, is, nypistat, lössnö eller uppkörd issörja, det är bara att åka på och skratta.

Svagheter:
Det var svårt att få tag i ett par. ;-)

Sammanfattning:
Underbar skida som verkligen håller i i svängen. Skidan behöver pressas lite innan den ger tillbaka sitt max. Bra både i isiga pister som slushen på eftermiddagen, det är bara att köra på.

Årsmodell: 2019
Åkstil: Pist, Puder och uppkört
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 81 kg
Åkarens längd: 181 cm

MartinHansson78
2019-03-12
Styrkor:
Riktigt stabila men ändå lekfulla. Fungerar för en dag både i och utanför backen.
Snabba kant till kant.
Riktigt bra grepp.

De bästa skidor jag ägt ... Hittills..
Jag gillar att ligga på i pisten och vill ha skidor som svarar, vilket jag får med dessa.

Svagheter:
Kanske något smala

Sammanfattning:
Ett givet köp för den som vill kombinera sina dagar.

Årsmodell: 2019
Åkstil: Pist Offpist
Testad längd: 184 cm
Åkarens vikt: 88 kg
Åkarens längd: 184 cm

Stenback
2018-03-21
Pistsmiskare som känns som en gammal hederlig racetiger. Svinkul att köra på. Bra grepp, hård skida som man kan trycka på utan att den ger vika. Man ska nog ha en aggressiv åkstil för att gilla skidan. En charge:ig skida som funkar utanför pisten också. Betyg 4