a91_msf
@a91_msf
  • Medlem
  • Recensioner 4
  • Videoklipp 1
5
4
3
2
1
Bormio
2014-08-25
Var där vecka 9, 2014. Kan bara instämma i föregående recensents omdöme och beskrivning. Bodde på ett litet familjeägt hotell, Meublè Della Contea, 10 minuters promenad från liftstationen. Backar med fantastisk manchester, härliga carvingytor. Utnyttjade tyvärr inte hela liftkortet - Livigno får vi upptäcka en annan gång. Vi reser tillbaka hit. Det enda jag saknade var lite italiensk höjd på maten.

Flachau
2013-02-26
V7 2013. Mycket folk. Som Romme x 4.
+Billigt
+Carvingvänligt
-För mycket folk (lyckades pricka in bayrarnas sportlov)
-Trist mat
-Flackt

Ortisei
2013-02-25
Spenderade en dag i v7 2013 i Ortisei. Rätt stort system. Fantastiskt landskap med utsikt över Dolomiterna. Fina pister. Om än mest blått. De röda pisterna var snarare blå. Annars är man ju van vid att alpernas röda backar motsvarar våra svarta. Trevliga ställen att ta en lunchpaus på.
Inget för avancerade åkare. Men ett litet paradis för familjen och medelgoda åkare. Se till att ta er tillbaka till utgångslift innan anläggningen stänger! Lite tidsoptimism gjorde så att vi fick ta lokalbussen från Compatsch till Ortisei.

Val Gardena (Selva)
2013-02-25
Var där ett par dagar v.7 2013. Vi gjorde en tour i alperna med strandhugg i bl a Bad Gastein och Val Gardena. Kan bara instämma i de positiva recensioner som skrivits. Fantastiskt område. Stort! Underbart väder gjord sitt till. Väldigt populärt=lååånga köer. Bitvis lite tumult när italienare, ryssar mfl dissar svensk kökultur. Bra blandning av röda till svarta (några få blå) backar i Sellaronda-varvet som vi åkte. Det tar en hel dag att åka varvet runt. Om man vill undvika köerna i St. Christina kan man hoppa på Sellaronda-varvet i Arabba t ex. Trots detta kommer definitivt åka tillbaka.
+Landskapet (UNESCO världsarv)
+Pisterna
+Väder (mer solsäkert än på norra sidan Alperna)
+Storleken och variationen på pistade områden.
+Maten (Italienska. Ej tyrolerkäket som är närbesläktat med det urlakade österrikiska)
-Köer (Tips: Ställ er i kön till första liften upp)
-Rätt dyrt för heldagskort Dolomiti superski