FF
@FF
5
4
3
2
1
Salomon Scream 10 Pilot Xtra hot
2007-08-23
Styrkor:
Lättåkta
Låg vikt

Svagheter:
Oroliga och spårvilliga.

Sammanfattning:
En skida som nätt och jämnt levererar när underlaget är mjukt och behagligt, men inget att bränna på med över ojämnt och knepigt underlag. Blir underlaget hårt och klumpigt eller skarigt osv får man sakta ner och ta det försiktigt. Skidorna jag åkte på var iofs väldigt korta för mig och med turbindning vilket kan förstärka intrycken av spårvillighet och orolighet.

Kan passa som turskida tillsammans med dynafitbindningar som kompromiss mellan de ultralätta randonneskidorna och modernare offpistskidor man kan stå på med. Lättåkta att åka med trots lång tur och trötta ben. Så länge man begränsar farten.

Åkstil: All offpist
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 72 kg
Åkarens längd: 183 cm

Head Monster 103
2005-04-18
tänkte bara uppdatera min recension med att båda mina skidor nu också delaminerat, dock efter en krash som gjorde ganska stor åverkan på skidorna. Låt oss bara säga att skidorna inte hade twintip. Innan krashen.

Årsmodell: 2003
Åkarens vikt: 70 kg

Head Monster i.M 75
2005-04-18
Det här är den sämsta skida jag prövat. Vad är det tilltänkta ändamålet för den? Den är för sladdrig och fladdrig för att åka pist med och för liten att åka puder med? Noll fartstabilitet. Bottenbetyg!

Åkarens vikt: 70 kg

Atomic Big Daddy
2005-04-13
Big Daddy 193 är den bästa skidan jag ägt!
Skidan är hård och fin med precis lagom svängradie. Bra carve i pisten, utan att översvänga i pudret. Denna års modell av Big Daddyn har inte den tunga plattan längre, och skidan känns väldigt smidig för att vara såpass stor. Det enda man inte gärna åker på är blankis, men allting annat går utmärkt. Pist, slask, och puder såklart.
Tror inte jag kan komma på något negativt om den tyvärr.
Köp den!

Årsmodell: 2005
Åkarens vikt: 75 kg

Ortovox Top Rider 25
2005-04-13
håller med om föregående recensenter, men betyget från min del blir bara en 3a pga bristen av fler än ett fack. I övrigt, som sagt, en ryggsäck som sitter som gjuten och är skön att bära skidor med.

Head Monster 103
2005-03-17
Jag kan också intyga att monster 103an är allt annat än mjuk. eftersom den i princip är en breddad variant av heads team-störtloppsskida är det snarare lämpligt med modell stenhård. Skidan är också tung.

Hursomhelst kan jag inte göra annat än att rekommendara den här kanonskidan som plöjer genom allt som smör. Men om du letar efter en skida att smöråka med får du leta någon annanstans...

I pisten går skidan bara bättre desto snabbare man åker och i pudret lovar jag att den inte gör bort sig. Grym fartstabilitet.

Problemet med stålkanter som lossnat har inte jag upplevt. Snarare har jag fått intrycket att skidan verkar hålla ihop rätt bra. Drog på en sten i rätt hög fart i pudret, hände ingenting. Strax därefter kom polaren och hans salomonskida blev totalförstörd. Stålkanten och capen bröts loss helt.
Monstern är dessutom tillverkad i sandwich-konstruktion, vilket innebär att den faktiskt går att laga.


- Kanske en aning stor svängradie, hade kanske varit roligt med lite mer möjlighet att svänga.
- "scoopen" eller vad den kallas längst fram på skidan hade väl kunnat vara lite mer böjd.

+ allt annat

Årsmodell: 2003
Åkarens vikt: 70 kg

Tyrolia SLD11 Railflex
2004-03-24
Fy fan för den här bindningen säger jag! Jag väger 75kg, har den skruvad i botten och ÄNDÅ löser skiten ut titt som tätt! Har dragit på minst 10 vurpor denna säsong bara för att dom löste ut. Jag började med att ställa dom på 8 och då löste dom ju ut bara man åkte nedför i pisten!

Dessutom braka skiten ihop när jag hoppade med dom. Självklart löste dom ut och stoppern trasades sönder.

Det finns inget annat sätt att sammanfatta det hela än VÄRDELÖST!