Svedje
@Svedje
  • Medlem
  • Forum 14
  • Recensioner 4
  • Foto 4
  • Forumtrådar 8
5
4
3
2
1
Crested Butte
2006-06-08
Var här i feb/mar -05, mysig skidort. Vi bodde i Gunnison o tog bilen upp till backen. Dem har ett mycket trevligt offpist område till vänster i systemet som man inte behöver hika till. Missa ej att äta på the Through, super schyssta stekar.

Telluride
2006-06-08
Det ligger ett super mysigt hotell i Rico, ca 45 min söder om T-ride där man får super god frukost, plus att det är betydligt billigare att bo här än i T-ride. Vi såg två stycken vargar när vi var där förra året i mars. Stort område, relativt brant, roligare om det har kommit lite snö "fluff". Mysig by. En liten pärla inte långt från Crested Butte ca 3,5 timme med bil. Vi hade season pass för Taos $450 som gällde i 70 dgr (inklusive 3dgr i T-ride) o vi skidade 14 dgr ca 32 dollar per dag.

Alta
2006-06-08
Om man köper Super pass och bor på något motell nere i Salt Lake, åker man gratisbussen upp till Alta (ca 1 timme). Då gör det ingenting att parkeringen är full. Sen så gäller super passet både i Snowbird, Solitude och Brighton förutom Alta, å det går bussar till alla ställen. Salt Lake har ett NBA lag Utah Jazz som kan vara kul att krydda resan med. Glöm ej att äta frukost på Albinos grill, riktigt mumsiga burritos och pancakes. Skönt att snowboard är förbjudet. När vi var där i mars så hade vi solsken, snöstorm, hagel, blixtrar och blåst. Det som Salt Lake borna gillar, iallafall de som gillar skidåkning, är när det börjar blåsa riktigt mycket för då vet dem att det är snö på gång. Alkhol kan man på merparten av restaurangerna få. Alta åker jag gärna tillbaks till!

Taos Ski Valley
2006-06-08
Ett berg som kräver mycket snö så att de branta bitarna kan skidas. Ett av två ställen i US som har snowboard fritt, det andra är Alta i Utah. Skönt ställe, avslappnat, massor med ställen att hika, Kachina Peak är en upplevelse, tar ca 30 min att hika dit, bra för konditionen. Taos brukar ha schyssta dealar på season pass som inkluderar dagar i Crested Butte, Telluride, Durango och Monarch. En lite pärla i New Mexico som måste besökas. Bra boende på vandrarhem i SnowMansion, ligger mellan på vägen upp till skidorten.