Detta är Sveriges bästa offpistberg 2020

Freerides läsare har sagt sitt och för tredje året på raken så kammar Riksgränsen hem titeln som Sveriges bästa offpistberg!

2700 röster har räknats och härmed kröns Riksgränsen till ”Sveriges bästa offpistberg” säsongen 2019/2020. Tidigare under året har freeride också presenterat resultatet för omröstningarna om Sveriges bästa skidort, Sveriges bästa skidort för barnfamiljer och Sveriges bästa pist.

Röstningen pågick under perioden 11 december – 31 januari och samlade totalt sett in 26 500 röster, vilket är nytt deltagarrekord sedan denna omröstning startade 2017. Detta är också, oss veterligen, den största liknande omröstning som någonsin genomförts i Sverige. Håll till godo, här är resultatet för Sveriges bästa offpistberg 2019/2020:

1. Riksgränsen

Riksgränsen plockar vinsten som Sveriges bästa offpistberg för tredje året i rad, och det med råge. 962 röster och 35,6 procent av alla röster totalt föll på denna friåkningspärla i midnattssolens land. Riksgränsen har haft en riktigt snörik säsong i år med uppåt fem meter snö och var dessutom en av få anläggningar som kunde ha liftarna öppna säsongen ut trots rådande coronapandemi. Dock fick NM för första gången, sedan starten i början av 90-talet, ställas in och genomföras i form av en videotävling istället.

2. Ramundberget

På andra plats hittar vi återigen Ramundberget som fått dryga tjugo procent av läsarnas röster och även är en del av Funäsfjällen som knep tredje platsen i omröstningen om Sveriges bästa skidort som presenterades i vintras. Denna härjedalska idyll belönades också med en bronspeng i kampen om Sveriges bästa pist. Ramundberget är otroligt snösäkert och är vida känt för sin fina skogsskidåkning och den lilla butiken i Osthang har blivit ett offpistcentrum i Ramundberget.

3. Åre

Tätt inpå Ramundberget hittar vi Åre, som med bara 36 rösters marginal knep tredjeplatsen, och därmed avancerar från förra årets fjärdeplacering i samma kategori. Åre behöver knappast någon närmare presentation, hela Åreskutan är ett stor lekplats för friåkare och här finns många klassiska åk som Mårtens Brant, Östra Ravin och Tottskogen för att nämna några.

Under sommaren kommer vi också presentera vinnarna i kategorierna Sveriges bästa topptursområden och Sveriges bästa park, så håll utkik!

Resultat Sveriges bästa offpistberg 2019/2020:

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.