Säsongsblogg: Serre Chevalier

Det råder delade meningar om huruvida snöapor egentligen lever vilt i Frankrike, men Freeride kan bekräfta att en flock bestående av sex handjur nu har slagit sig ner i Serre Chevalier. Med en repertoar som bland annat innefattar skidåkning och stjärtlappsrace lär de snöälskande makakerna få en upplevelserik vinter.


Välkommen till snöapornas säsongsblogg från Serre Chevalier. Namnet kommer av att våran hyresvärd tog avstånd från alla normativa franska namn på hus såsom”Résidence L´Baugette” och istället kallade sitt hus för Snowmonkee. Ganska passande kan tyckas då det kommer att bedrivas mycket monkey business i detta hus.


På wikipedia kan
den nyfikne läsa att snöapor är mycket intelligenta, gillar att bada tillsammans och att rulla snöbollar endast för nöjes skull vilket även stämmer bra överens på detta gäng. Många bilder på snöaporna vittnar om att denna trevliga ras apor sannerligen verkar vara livsnjutare av rang. 

I denna blogg så kommer vi uppdatera med lite text, bild och förmodligen filmer om skidåkningen, stjärtlappsrace, backhäng, nattliv samt en hel del annat.

 

Här har ni lite go info om oss killar:

Johan Sterling
Ynglingen i vårat snöhus är 22 år och är från Huddinge – Stockholm. Har varit i St Anton lite för mycket nu och vill och testa på något nytt, så varför inte anlända till soldagarnas paradis Serre Chevalier? Jo men visst, här är jag nu! Kanske blir snäppet vassare på skidor samt att ha en riktigt go tid och bara leva. Ciao!

 Daniel Entoft

Uppvuxen i Stockholmsförort med betong i blodet men snö och berg i själen. Jag är en dedikerad skidåkare, linimentberoende, backsätesdroppare och vivör som tagit ett års siesta från studier uppe i Norr för att istället leva loppan som snöapa.
Har cyklat till Afrika, säsongat i St. Anton och Chamonix samt sovit på mycket suspekta ställen för att nämna några bravader som jag lyckats med under de 24 år som jag välsignat jorden med min närvaro. Målet för säsongen är att jibba snabbare än Johan och droppa Stora TBA klippan!

 


Ben Dawe

So it seems I have unexpectedly found myself as the older guy (27) and the token snowboarder (& non-swedish) guy of the house. I’m sacrificing another summer of waves for the mountain life of Serre Che.
Have lived a season in Canada near Banff and now spend the majority of my snow time in NZ when back home (AUS). Finished Uni and worked fulltime – then realised there is more living to be done! Let the good times roll…

 


Daniel Werner

Född och uppvuxen i metropolen Söderköping, men bor numera i Göteborg. Just hemkommen från en utbytestermin i Mexiko och tar nu en liten paus från plugghetsen(?) och tillbringar våren här i Serre.
Lite av en adrenalinjunkie (liksom resten av gänget här) och tycker det är sjukt kul att göra saker jag inte har riktigt koll på… Jag kommer definitivt sätta personligt rekord i first-tracks under den här våren!
Peter Wallin
Linköpingskille som har fler skidor än vad jag äger underkläder. 
24 år och tror fortfarande jag är 5 när jag är ute på berget och skuttar runt överallt. Om man undrar var Peter är så får man alltid svaret “åker fortfarande.” Som sagt, det finns lite för mycket GO i den här kroppen. Samt att jag gillar Pokémon..Pontus Lindberg

Det är jag som är P-flex! Born and raised i Söderköping som Daniel Werner ovan. Men jag är en go kille som gillar faceshots samt äta snö.. det kommer ni få se i annat inlägg dock… Hade gött!


Text: Snowmonkees
Foto: Snowmonkees
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.