Davos

Nordsidan på Weissfluhgipfel

Karta:


Orientering:
Ta bergbanan och sen kabinen till toppen. Följ pist 1 i riktning mot Schiefer. Så snart det går, efter ett par branter eller så, sväng ut vänster, åk eller hasa ner en kort brant mellan några stenblock. Ta höjd på det stora öppna konkava snöfältet. Sen är det bara att njuta av den kalla snön på nordsidan! Avslutningsvis får man knalla en kvart eller så i skärmens riktning för att nå pisten. Tungt för brädåkare.

Säsong:
Vintern
Fallhöjd:
200 m

Hur är åkningen:
Öppen nordsida där rikligt med kall snö ligger kvar länge efter ett snöfall. Och hur är det möjligt?? Jo i Davos finns mest gamlingar med långhåriga skor med tillhörande Mercedes.
Jag har varken sett eller hört om någon lavin just där, men det känns inte helt säkert med den stora mängden snö på ett öppet nordriktat fält. Dessutom ligger Schweiziska lavinforskningsinstitutet i Davos...

Svårighetsgrad:
4/5
Betyg:
4/5

Av: elwood2 | 2006-10-05

  1. leos
    0
    leos | 2007-10-11 14:35          

    Slutter meg til kommentar vedrørende lavinrisk!

    Kan anbefale vinterkartene 1:50000 som de selger lokalt i Davos, på feks fullmoons. Rutene er tegnet inn der. I kombinasjon med de sveitsiske 1:25000 kartene er de en fin resurrs når en kjører offpiste.