Recensioner om Engelberg

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Engelberg?
5
4
3
2
1
tallialli
2019-01-11
Skidåkning - Orten är väldigt bra om du vill åka offpist, möjligheterna är stora. Jag var här vecka 9 (Stockholms sportlovsvecka) och det var nästan tomt på människor, förutom på helgerna när landets egen befolkning kom hit. Pisterna är bra, men inget unikt.

Nattliv - Vill du festa ska du inte åka till Engelberg, speciellt inte om du är ute efter någon fartfylld afterski. Hoheneck Bar brukar ha liveband eller dj, vilket är trevligt. Skön stämning och mycket trevligt folk i allmänhet.

Byn - Väldigt mysig by, med härligt gamla byggnader. Det är inte så mycket fula byggnader som bara byggts upp för att så många som möjligt ska få plats i.

Mat - Finns en hel del mat att äta här, men du är i Schweiz så det kostar, precis som allt annat här. Ska du äta något på berget får du inte så bra mat, men du betalar ganska mycket ändå.

För dig som vill åka offpist och vara pigg (inte bakis) i backen dagen efter så är det här en perfekt skidort. Eftersom att det nästan inte finns något svenskt resebolag som anordnar resor hit är det väldigt lite svenska turister (finns en hel del säsongare)
SofiaPB
2018-12-28
Har fullständigt förälskat mig i Engelberg. Allt är så enkelt och smidigt här. Enkelt att resa till, nära till fantastisk offpiståkning, bra hotell med utsökt mat (Ski Lodge Engelberg samt Hotel Hoheneck) och inte minst - snösäkert och rejält höga berg! Åk hit och du kommer aldrig att ångra dig. Åkt dit redan i december - mina bilder är från 13-15 december nu 2018!SvenTumba
SvenTumba (Gäst)
2018-01-09
Classic! Fantastiskt lättillgänglig snösäker nordsida som levererar år efter år. En favorit tidigt på säsongen.

Maria Jonasson
Maria Jonasson (Gäst)
2017-12-20
Jag har varit i Engelberg två gånger (senast i februari 2017). Det är en väldigt mysig by och enkel att ta sig till med tåg från Zürich.

Sist var jag och min sambo där med mina föräldrar och barn på 3- och 2 år. Vi insåg rätt snabbt att just Titlis kanske inte är ett så bra område för nybörjare eller ovana åkare. Det är nästan bara röda ganska smala backar och åker man upp på toppen så måste man ta sig ner i en puckelpist. Så för barn och oerfarna åkare rekommenderar jag liftsystemet Brunni där det finns många ståband och även pulkor och kälkar att hyra.

Jag har gjort mina bästa offpist-åk i Engelberg. 2013 var det massor med snö och vi gjorde flera underbara åk i Laub (3 km offpist).

Om du man är ute efter party och afterski så ska du välja en annan skidort. Här ligger fokus på skidåkning.

vlamo89
2017-12-04
Har varit där en gång och fick kanonväder samt mycket snö i mitten av februari!
En trevlig ort där de mesta finns nära till hands samt att det är väldigt enkelt att ta sig dit. Flyg till Zurich flygplats för att sedan ta tåget på ca 1,5-2h till Engelberg,där det anländer mitt i byn. Bra backar med varierande svårighetsgrad.
Inramningen av byn och skidsystemet känns väldigt bra där du inte behöver transportera dig så långt till de olika nöjen som finns. Många fina offpist backar med olika svårighetsgrad! Så är du ute efter offpist kombinerat med familjeåkning så är detta stället att åka till!

Plus:
-enkelt system
-Bra med offpist
-Roliga backar
-Bra utbud av hyrutrustning
-Snösäkert


Minus:
-Priserna, kan kännas dyrt i vissa fall


Mike
Mike (Gäst)
2017-11-05
Varierande terräng. Finns transport som kan vara seg.....mycket off-pist! Hoheneck after-ski är inte dumt heller:)

Emil Henricsson
Emil Henricsson (Gäst)
2017-02-06
Mysig liten alport som är perfekt ifall du vill vara iväg på en lugn och skön veckas semester.

Som tidigare skibummare dock tycker jag att liftsystemet är alldeles för litet. Det är inte alltid offpisten är åkbar och då kan det vara härligt att shredda lite pist. Men det görs snabbt på de ca 15-20 pisterna som finns.
Vad gäller offpisten finns det med säkerhet massvis att erbjuda om du antingen är där som säsongare eller tar en guide. Att enbart köra en veckas semester i Engelberg räcker inte för att lära sig alla åk och våga sig ut på några speciella trappatser. Så åker du dit för offpisten så får du allt se till att ha kontakter där nere som kan visa dig eller som sagt, hyra en guide.

Vad gäller nattliv i Engelberg så gäller det inte alls. Det är inget ställe du åker till för att supa skallen av dig. Då är det bättre att hålla sig till de stora orterna. Det finns ett gäng restauranger och pubar som vart mycket trevliga. Men det är inte precis något håll i gång.

Johan1967
2016-04-26
Trevligt ställe! Bra lut på backarna och fin off-pist. Systemet är förhållandevis litet, men trots det väl värt ett besök.

DouglasThorell
2010-08-20
Var i Engelberg i 5 dagar i februrari. Otroligt vackra berg. Bra lutning i pisterna men det är utanför som Engelberg briljerar. Områdena kring Jochpass och Jochstock är grymma för offpiståkning, passa på att boothika runt toppliften vid Jochstock och åk ner skiersleft till Engstienalp, typ 600 fallhöjdsmeter puder(iaf nöär vi var där), Rikigt grymt!

Stället får en fyra då jag och min kompis fick en böter på typ 200 euro för att ha åkt ner i ett naturskyddsområde...

cookiedough
2010-03-23
jag har varit där en gång och då var det riktigt dåliga snö förhållanden så det sög men det fanns ganska bra park även fast det var sten hårt över allt, till och med i offpisten därför en 2