Kittelfjäll

Skidorter i Sverige
Kittelfjäll är ett berg med spännande raviner och mycket snö. Trots ett fantastisk berg är det inte lika populärt som Åre eller Riksgränsen.

Liftarna sträcker sig inte hela vägen upp på toppen där kalfjället börjar så för den som vill gå lite finns det oändligt med åkning.

Ravinerna som löper med hela berget gör terrängen fantastisk rolig att ta sig an med bra off piståk mellan nästan varje pist.

Här hålls varje år den legendariska tävlingen Jamaica cup som samlar en stor del av Sveriges skidelit för att se vem som kan leverera i varje aspekt av en skidsemester. Henrik Hedvall blev 2015 årets “fire-rider” under den sista dagen av cupen.

Det finns helikopterskidåkning här som kan vara riktigt bra om förhållandena spelar med dig. Tidigare kunde du här stöta på skidlegenden “Mad Mike” som med sin cowboyutstyrsel länge var ansiktet utåt i Kittelfjäll.

Ett underskattat berg som absolut måste ses som ett av Sveriges bästa.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Sol
  11°
  3 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  13°
  2 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Halvklart
  12°
  2 m/s

Läsarnas recensioner

Skriv en recension
4/5
Har gott om helger h...
 • Av: Magnus (Gäst)
 • 2014-12-29

Har gott om helger här varje säsong och står alltid beredd att sätta mig i bilen en helg efter snöfall (34 mil). Sveriges bästa skidort inom en vecka efter snöfall. Sveriges sämsta dito om det inte kommit snö på ett tag... Helt omöjligt att planera in ett besök i förväg och garantera en bra upplevelse. Vill man ha pistade backar och skistarklass på personalen bör man söka sig någon annanstans. Här är det vilda västern!

4/5
Har varit fler gånge...

Har varit fler gånger i Kittelfjäll än vad jag kan räkna (eller i alla fall orkar). Många gånger har jag varit där när Kittelfjäll visar sin sämsta sida, dåligt med snö, vindpinat, dålig personal och backar som förvandlats till puckelpister utan någon som helst tillstymmelse av försök från personalens sida att lösa det med pistmaskin. Men av någon anledning hittar jag alltid tillbaka till denna lilla by. Varför?

För när det finns snö så är Kittelfjäll helt jävla underbart. Efter snöfall börjar man att plöja ravinerna närmast liften och nationella backen för att sedan arbeta sig utåt i sida tills man betat av hela berget. Därefter knatar man uppför sadeln och läger spår ovan hela pistområdet för att några dagar senare åka catski eller heliski på platser som åkarna inte hittat sig till än. I Kittelfjäll kan man åka ospårad lössnö i 1 vecka (troligtvis mer) efter dumpet. Vid sidan om det så inbillar jag mig att människor som åker till Kittelfjäll gör det av en enda anledning: för att åka skidor/bräda. Av den anledningen är alla människor man träffar på inne på puben eller Kittelparken intressanta, vi har alla samma intresse. Stockholmare åker inte till Kittelfjäll för att supa, dom åker till Åre eller Sälen. Dom som åker till Kittelfjäll åker dit av en anledning och det gör även jag :)

Det som behövs är långsiktigt ägande av hotellet och liften, en ytterligare lift antingen upp på sadeln eller bortom Norgesvängen. I övrigt skall det inte växa ytterligare eller bli större än så :)

Först då blir betyget världsklass.

4/5
Snacka om ett riktig...
 • Av: Skatebanana (Gäst)
 • 2011-05-25

Snacka om ett riktigt fjäll! Här hittar du raviner som naturliga halfpipes, hängdrivor,
dropp, lättillgängliga toppturer och annat gött. Då det är puder är det bästa
åkningen i Sverige. Sjukt hur många nedfarter man når på bara två liftar.. Och nu surras det
om att sadelliften är på gång med de nya investerarna. Hotellet behöver dock rustas upp en
del, men erbjuder ändå den där familjära känslan av att man kommit hem. Personalen var sjukt trevliga både på jobbet, i baren och i backen. Tack Kittelfjäll, vi ses igen!

5/5
Sveriges bästa skido...
 • Av: Johan (Gäst)
 • 2010-01-14

Sveriges bästa skidort helt klart om man gillar offpist, freestyle åkning (ej jibb). Åre, funäsdalen, hemavan, vemdalen trysil, hemsedal, you name it, ingen kommer i närheten av kittelfjälls offpiståkning! Har själv vart runt på alla skidorter i sverige, och de stora i norge, men kittelfjäll är de riktiga paradiset. Var där idag dan innan nyårsafton och det hade just dumpat ner 5dm färsk puder, jan expressen hade premiär och det var helt orört överallt! Jag kan lova att jag hade snö upp till brösten när jag åkte i konsumravinen! Plus en massa pillows och drops överallt! Sjukt skönt och dra en seg bakåtvolt utför en pillow med 4 meter drop och 50 cm djup puderlandning (försvann bokstavligt talat i snön). Utan tvekan den häftigaste upplevelsen jag haft så länge jag har åkt skidor (15 år) inte ens på de ställen jag varit i alperna har jag upplevt så underbar åkning som här i kittelfjäll! Ett minne för livet! Helt obeskrivligt underbart, mest snö i hela sverige just nu!
Sen har finns det sjuka ställen utan skog och en massa träd också, "stor och lillgrova" som är de största ravinerna jag upplevt på de svenska och norska skidorterna hade också delvis orörd 50 cm puder, vilket är helt obeskrivligt när man kommer i 50 knyck och kör i ravinen när snön bara åker upp i ansiktet så du knappt ser nått, underbart! Helikopterlyft finns också, har ej provat eftersom skidåkningen som man får ifrån liftarna är i världsklass!!! Hotellet, resturangerna, allt är toppen! Grym afterski med öl för 19 kr styck! Och här i kittel kan du pumpa puder ända i slutet på april!
Det är även snack om att bygga en sittlift upp på "sadeln" (en topp i kittelfjäll). När det blir av kan jag inte beskriva med ord vilken grym skidort detta blir!
Om du söker efter den verkliga offpiståkningen med snön upp till bröstet och pillows och drop överallt är Kittelfjäll det enda valet!!!

5/5
Kittelfjäll är den b...

Kittelfjäll är den bästa skidort jag varit på offpistbackarna är skitgrymma favoriten är ju så klart kolorado

Mest populära foto

Åkare: Alvin Foto: Magnus Eriksson Brändström

Medelbetyg (4/5)

Baserat på 72 recensioner

Skidresor

 • Active Ski

Pistkarta

Pistkarta Kittelfjäll