Kittelfjäll

Skidorter i Sverige
Liftar (4/4)
Nedfarter (42/42)
Snödjup
980 m
560 m
85 cm
Kittelfjäll är ett berg med spännande raviner och mycket snö. Trots ett fantastisk berg är det inte lika populärt som Åre eller Riksgränsen.

Liftarna sträcker sig inte hela vägen upp på toppen där kalfjället börjar så för den som vill gå lite finns det oändligt med åkning.

Ravinerna som löper med hela berget gör terrängen fantastisk rolig att ta sig an med bra off piståk mellan nästan varje pist.

Här hålls varje år den legendariska tävlingen Jamaica cup som samlar en stor del av Sveriges skidelit för att se vem som kan leverera i varje aspekt av en skidsemester. Henrik Hedvall blev 2015 årets “fire-rider” under den sista dagen av cupen.

Det finns helikopterskidåkning här som kan vara riktigt bra om förhållandena spelar med dig. Tidigare kunde du här stöta på skidlegenden “Mad Mike” som med sin cowboyutstyrsel länge var ansiktet utåt i Kittelfjäll.

Ett underskattat berg som absolut måste ses som ett av Sveriges bästa.

Snöprognos

 • Fredag

  4,1 cm snö
  Snö
  -6°
  11 m/s
 • Lördag

  8,8 cm snö
  Molnigt
  -7°
  3 m/s
 • Söndag

  25,1 cm snö
  Snö
  -13°
  11 m/s
Vad tycker du om Kittelfjäll?
5
4
3
2
1
Peter Malmström
Peter Malmström (Gäst)
2020-01-02
Mäktigt och omväxlande skidområde. Vill du ha glitter och glamour så åk till Åre eller nåt, men vill du ha riktigt kul och en utmaning på berget så är det här stället för dig...!!! #truehomeofskilovers

Johan
Johan (Gäst)
2019-04-29
Uselt. Påsken 2019.
Stod att alla backarna var öppna men bara 2 gick att åka i utan att kryssa mellan sten och lera. När vi ville göra återköp på 2 dagars kortet blev dom sura och gav oss bara en dag tillbaka. Vi betalade ca 400 för att åka en timme. Alla säger att det är grymt när det finns mkt snö men vilket ställe är inte det när det kommit nysnö. Stod även att det skulle vara 60cm snö vilket var ren bullshit. Vi drog till hemavan istället. Betydligt bättre skidsystem och snömängd.

Anders Wenngren
Anders Wenngren (Gäst)
2019-03-11
Orten som alltid levererar, trots lite snö i allmänhet jmf 2018, så hittar man sånt här och i "sadeln" förstås

Mats
Mats (Gäst)
2019-01-30
Kittelfjäll kan inte jämföras med något annat ställe. Varje år är olika beroende på vädrets nycker, vilket är en del av charmen.... Några år har det varit riktigt dåligt med snö, men man hittar alltid några bra repor. Men när det är som förra påsken, mycke snö och solsken, ja då är det helt oförglömligt. Lättillgänglig offpist för alla nivåer och spektakulära raviner i systemet.

Linn
Linn (Gäst)
2018-12-20
Världens bästa fjäll med vi-känsla!

Per
Per (Gäst)
2018-11-30
Grym rolig offpiståkning i raviner, skog och på kalfjäll

MarcusNorlund
2018-11-30
Efter en stor snödump är denna skidort magisk! Slipp långa köer och dyra café lattes! Här är det direkt upp i liften och kokkaffe som gäller!

Ilien99
2018-11-23
mycket bra skidort för puder

ann
ann (Gäst)
2018-10-31
Alltid något nytt att upptäcka den ena dan är inte den andra lik

HokusPowkus
2018-08-23
Häftigaste stället i Sverige? Hade turen att åka helikoptertur med Helinord tre toppar med bra förhållanden (rekommenderas). Bra med puder i februari när vi var där. Klent med liftar men det är ju inte därför man åker till Kittel, hittade riktigt bra skogsåkning i anslutning till liftarna. VÄLDIGT lugnt med folk generellt.

Visa fler recensioner (92)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer