Kläppen

Skidorter i Sverige
Kläppen tillhör Sälen.

Liftar (19/21)
Nedfarter (34/37)
Snödjup
665 m
350 m
10 cm
Kläppen är Sveriges okrönta regent i fråga om parkåkning. Genom många års hårt arbete har deras park - Kläppen Snowpark - blivit en av Sveriges bästa med många världsstjärnor på besök.

Kläppen har 21 liftar och 34 nedfarter där de absolut flesta är gröna. Det vill säga mycket lätta backar.
Den högsta fallhöjden tycks inte vara mycket att hänga i granen. 315 m. Men trots att åken går ganska fort får skidanläggningen ut tämligen mycket av dessa få fallhöjdsmetrar.

Kläppens snowpark har blivit utsedd till Sveriges bästa 9 år i rad och vill du åka och besöka den är det 41 mil från Stockholm och 47 mil från Göteborg.

Tittar du noga kan du se Kläppens snowpark i många av världens skidfilmer och edits då och då.

Pisterna är annars kuperade och roliga med tillräcklig längd för att det skall börja suga i benen. Liftarna är välplacerade och du tar dig snabbt och effektivt upp och runt i systemet.

Snöprognos

 • Söndag

  0,4 cm snö
  Molnigt

  2 m/s
 • Måndag

  10,8 cm snö
  Snö
  -2°
  4 m/s
 • Tisdag

  0,7 cm snö
  Lätt molnighet
  -2°
  3 m/s
Vad tycker du om Kläppen?
5
4
3
2
1
Christer Karlsson
Christer Karlsson (Gäst)
2021-01-25
Grymmaste anläggningen för hela familjen 👍👍
Bra o breda backar och aldrig lång kö till liftarna!

Evelyn
Evelyn (Gäst)
2021-01-21
Mysigt och trevligt bra snow park

Anders
Anders (Gäst)
2021-01-13
Förutom en vecka per år i någon annan anläggning i Sverige eller utomlands så åker vi alltid en vecka till Kläppen också, Sälens bästa skidanläggning, och det har vi gjort sedan barnen var små, nu är de vuxna och vi åker fortfarande dit.
Freerides recension tycker jag är missvisande , har ni varit där överhuvudtaget, eller byggs recensionen på statistik? Att 'de absolut flesta backar skulle vara gröna' stämmer inte alls och det är dessutom mycket enkelt att undvika dem om man vill pga anläggningens fantastiska uppbyggnad.
Varierad skidåkning i alla väderstreck, visst det är kanske inte några världscupsbackar (trots det så tränar alpina landslaget där ibland) men det är fullt tillräckligt för att få en fantastisk skidupplevelse.
Mat och boende är mycket bra, javisst mitt i pisten kanske inte ligger precis mitt i pisten, men kolla stugkartan noga innan ni bokar och ta den stuga som ligger mest strategiskt så kommer ni bli nöjda.
Rekommenderas starkt, har ni inte varit där så åk dit. Har ni varit där, åk dit igen.

kapsyl
kapsyl (Gäst)
2021-01-08
väldigt litet men ok för vara så söder liggande i sverige

Johnny
Johnny (Gäst)
2021-01-04
Underbart ställe med Sveriges bästa park! Mycket bra att inte alla backarna pistas varje dag så man får ta del av nysnön som fallit under natten.

Ida
Ida (Gäst)
2021-01-02
Samtliga backar pistas inte varje dag, vilket försvårar åkning och ökar risken för olyckor och skador.. Önskar en förbättring på det.

Joakimsoprano
2020-03-04
Ett bra system för barn och där man som vuxen inte behöver blir uttråkad då variationen på åkningen är överraskande bra med tanke på den låga fallhöjden. Prisvärd och god mat på Restaurang Tranan med smidig självservering som flyter på snabbt vid lunchtid. Inga stora liftköer med undantag för en handfull flaskhalsar under en sportlovsvecka. Godkänt underlag i pisten trots dålig snötillgång.

Anna
Anna (Gäst)
2020-02-03
Ostädad stuga. Dålig information receptionen stänger kl 6 inget på plats i stugan. Mitt i posten hette stugorna lååååångt från backarna. Och ett värmesystem som låter så högt och står intill sängarna att det inte går att nyttja loftet

GeneralMaxenTaxen
2020-01-20
Bra. anledning med Riktigt Bra backar. Jag tycker att ni Ska åka ditt Fallhöjd på nästan 320 meter rekommenderas verkligen 😍😍😍⛷⛷⛷⛷

Pelle Engström
Pelle Engström (Gäst)
2020-01-15
Superbra anläggning med hjälpsam och trevlig personal!

Visa fler recensioner (67)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer