Lofsdalen

baksidan

Karta:


Orientering:
först så åker man upp för den längsta långenliften därefter måste man ta en till lift. då får du ta den längsta toppenliften och åker hela vägen upp. sedan får man gå upp lite åt vänster. du kommer se en skylt där det står varning livsfarlig nedfart/lavinfara och där ska du åka ner.

Säsong:
går att åka mellan nyår och påsk
Fallhöjd:
-

Hur är åkningen:
åkningen är fin för det mesta. Det finns ofta lite översnöade stenar som man kan hoppa på. åkningen är bäst på förmiddagen då solen ligger på backen. i slutet är det ganska jobbigt med alla stenar som ligger i backen så om man är extremt rädd om skidorna så kan jag rekomendera att bära dem den sista biten (då är det inte alls brant). men annars får man räkna med någon liten repa under skidorna. åker ni till Lofsdalen och känner att ni är duktiga åkare prova gärna denna backe. M.V.H Marcus Wadsten/ iron man.

Svårighetsgrad:
4/5
Betyg:
4/5

Av: mWadsten | 2005-04-10

 1. mangeD
  0
  mangeD | 2014-03-18 13:00          

  OLOWSSON: Detta är egentligen inte "riktiga" baksidan/norra sidan av Hovärken utan den västra sidan som man ser när man kommer med bil från Linsellhållet och från toppen av bergsliften. Det är därifrån som denna bild är tagen(bergsliften) och det är dit man skråar ner när man åkt den fina västsidan. Så ingen buss, bil, taxi eller vandring behövs;)

 2. OLOWSSON
  0
  OLOWSSON | 2014-01-12 18:15          

  Hur tar man sig tillbaka sen till "byn"?? Buss, bil taxi, gå???

 3. lp91
  0
  lp91 | 2007-12-31 14:19          

  de är brant på den baksidan som ja kolla på :P, men ja hitta ingen lavinfara skylt ;S