Recensioner om Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lofsdalen?
5
4
3
2
1
Tiedermann2
2019-11-20
Mina första svängar på skidor genomfördes i barnbacken i Lofsdalen och sedan dess har jag besökt orten många gånger. Men om jag ska ta av mig nostalgiglasögonen och försöka summera Lofsdalen som skiddestination skulle jag ge den 4/5.

Har tyvärr endast varit där på sportlov vilket brukar betyda långa liftköer men en tidig lunch runt 11 gör att man sällan behöver stå i kö i mer än 5 minuter. Lofsdalen är en ort riktad mot familjer och har många röda och blå carvingbackar att erbjuda och parken brukar vara helt okej.

En bra vinter brukar det gå att få rätt fina offpist åk, inte i meterdjupt puder men man hittar nästan alltid roliga åk i lössnö. Att rekommendera är att ta toppliften och åka ner Snedsvängen till strax efter Rännan sedan rakt ner mot Genvägen, hit blåser snö från hela fjällsidan och samlas i lösa vallar som brukar vara roliga. Annars brukar man kunna åka ner mellan de röda backarna från toppen eller mellan toppliftarna.

Brukar inte käka på någon av restaurangerna så kan inte uttala mig om utbudet men det finns två fina värmestugor. Rekommenderar varmt Lofsdalen för alla som vill få många fallmeter per dag!

RRautio
2019-11-08
Bra fallhöjd och offpist möjligheter

Leffe
Leffe (Gäst)
2019-04-01
Vi har vistats i Lofsdalen v 12 och 13 och det enda vi har att vara missnöjda över är bristen på skötsel av toaletterna. De är inte rengjorda, luktar sunkigt och med trasiga toalettsitsar som man får i handen när man skall lyfta på dem. Toalettstandarden måste höjas. I övrigt finns det inget att klaga på. Fina pistade längdskidspår och fint pistat i backarna. Restaurangerna är okay

Stefan T
Stefan T (Gäst)
2019-03-19
Skötseln av backarna är det sämsta jag sett under mina 39 år som skidåkare.
Man kunde omöjligt kliva av liften och ta sig till pisten utan att förstöra skidorna på hundratals vassa stenar i snön.
Trots påpekande till liftvakterna att borsta bort stenarna eller täcka över dem med snö så struntade de i det och lät alla gästern under sportlovet att repa sönder sina skidor.
Anläggningschefen vägrar betala för att fixa till mina 12000kr skidor som blev förstörda under.
Jag håller med nedan omdöme. Vart var pistmaskinerna? Hur kan man pista vallar mellan varje pistmaskinsbredd i varje backe!? Farligt att köra fort. Flera som tappade kontrollen i de branta backarna pga pistmaskinsvallarna. Min fru var nära att bli påkörd av en ungdom som tappa kontrollen över vallarna i pisten.
Alldrig någonsin sett så dåligt pistning.
Grannen Fjätervålen har alltid perfekt pistat. Åk dit istället.

Det finns ingen toa inärheten av barnbacken??

Det finns bara två!!? toaletter i restaurangen vid sittliften dit alla ska trängas och långa köer. Det finns inga handfat vid toerna i caféet i backen.

Ca 580 kr för två burgare, en barnpankakor och två små flasköl på lunchen..

Ingen liftinfo när liften flera gånger per dag fick större fel och stod stilla.

Inga liftkort till knattar vilket gör att de inte får stå i kö med sina föräldrar utan måste gå själva i egen linje o vänta i ca 5min på andra sidan spärrarna. Inte populärt för varken barn eller vuxna.

Så sammanfattning 1-5
Skidskolaför barn 5 poäng (trots att de tappade bort vår unge i en halvtimme)
Pistkvalite 1 poäng
Service 1 poäng
Toa 1 poäng
Matpriser 2 poäng
Infoskyltar 1 poäng
Snömängd 4 poäng.
Whiskey-skybar endast öppen ibland 2 poäng.


Jennie Jonsson
Jennie Jonsson (Gäst)
2019-02-28
Lofsdalen, byn där lugnet infaller av sig självt. Vi hyrde stugor i stugbyn, våran familj, mina två bröder och mormor och morfar.
Stugorna har inte renoverats de senaste åren, men det gör liksom ingenting. Det gör att fjällkänslan förstärks och man kommer i stämning direkt. Alla bekvämligheter finns och det är fräscht.
Vi upptäckte efter en dag i backen att alla i en 6 bäddsstuga inte kan duscha direkt efter varandra, varmvattnet tog slut och sista två fick en rejäl kalldusch.
Under veckan åkte vi både slalom och snowboard. Barnen på 4 och 6 år åkte slalom. Barnbacken har flera olika liftar att välja på och sittliften gick enkelt att åka även för den minsta. Lofsdalen är ett ställe där du ska uppskatta lugnet, för oss passade det utmärkt, lågsäsong och inga köer, bra hjälp av personalen för barnen i liften. Vädergudarna bjöd oss på bästa tänkbara förutsättningar med nysnö och strålande sol, nypistade backar varje morgon. Afterskin saknade verkligen drag då det inte fanns någon trubadur.
Rekommenderar Lofsdalen för den som vill åka mycke skidor och njuta av en fin miljö.


Peter Larsson
Peter Larsson (Gäst)
2019-02-15
Jag startade min skidkarriär där 1984. Varit där ett antal gånger under åren. Vi kommer på sön 17/2 å hoppas på en underbar vecka.
Peter Larsson simlångsdalen

omp
2019-01-05
Liten skidort med schysst åkning och härlig stämning. Varierande lutning och längd på nedfarter. Bykärnan är inte så stor men har allt som behövs, mataffär, krog och café. Restaurangutbudet är begränsat men duger för en vecka, Trapper har steppat upp rejält inför den här säsongen, värt att testa! Så länge man inte åker hit på loven finns det massor med plats i backarna, servicehusen och i liftfållorna. Oavsett när man kommer får man alltid ett grymt bemötande från personal, både inne och ute.

Offpistmöjligheterna är okej, går dessutom att hitta riktigt schyssta åk om man vet vart man ska leta.

Plus:
Åkningen
Lugna stämningen
Snösäkert
Personalen

Minus:
Något klent utbud av matställen


Jens
Jens (Gäst)
2019-01-01
Plus: väldigt bra fallhöjd och förutsättningar för bra skidåkning om det är mycket snö. Härlig utsikt! Långa bra backar för nybörjare/barn.
Minus: Antal liftar och pistning av backar. Lita inte på rapporten om öppna liftar!

Pillard
2018-12-21
Lite som ett hopslag av Fjätervålen och Idre fjäll. Lofsdalen är relativt litet och gemytligt men med rejäl fallhöjd och långa svepande backar om man vill. Det är också en lite rejälare by med butik osv. Det är dock aningen begränsat med restaurang osv. Det finns också mycket "fjäll"aktiviteter runt omkring med skoter och snovessla osv. Man har också tagit ur skogen på några ställen för att underlätta för offpiståkningen.

Lars Wall
Lars Wall (Gäst)
2018-06-04
Lugnt o fridfullt
Fina backar