Riksgränsen recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Riksgränsen?
5
4
3
2
1
Jon Wagenius
Jon Wagenius (Gäst)
2018-05-06
Kallsnö i maj och grymt kreativ terräng.

Jan
Jan (Gäst)
2018-03-05
Vi är här på Riksgränsfjället sportlovet 2018 och Läste på Riksgränsens hemsida att snödjupet är 120cm men jag kan garantera max 30 - 35 cm snö, många backar som inte ens är pistade, sista branten ner till hotellet fick man åka mellan stenarna helt opistat. En lift stängd (se bild) en lift öppen endast 2 tim dagligen.
Man kan väl åtminstone komma med korrekt fakta.
Abisko 0 cm Björkliden 15 cm Narvik liftsystem 35 cm mycket lite snö i hela norra fjällkedjan.
Nordalsfiket stängt (på sportlovet)???? inget fik på hela anläggningen.
Enda lunch matstället är på hotellet en liten bar typ med 3 små bord vi fick sitta i en kall lobby och äta hamburgaren för 200kr/st

Hoppas någon blir hjälpt av lite fakta och tar beslut därefter.


hanlam11
2018-02-08
Fantastisk natur med härliga backar och enorma möjligheter till toppturer.
Måste dock klaga på vissa liftar som fungerar dåligt och har sett sina bästa dagar.

HelenaKall
2017-12-14
Men magiska Lappland. Har du inte besökt detta sagolika landskap är det dags. Lappland är lite som Narnia, magiskt sagolikt vackert.
Åkningen är oändlig bra pister och inga köer för den som gillar det. För oss som gillar friåkning är nordals ett klassiskt åk, eller varför inte vassitjokka i närheten. Möjligheterna är oändliga, ta en tur till Narvik eller håll dig i närområdet.
Jag älskar riksgränsen


cold
2014-09-22
Jag har åkt mycket i "gränsen" är i princip uppvuxen i där men måste hålla med tidigare talare, sedan sammanslagningen med "björkis" så har Riksgränsen blivit sämre, sunkigare och med sämre underhåll.
Rykten säger att strömma vill sälja, och det tror jag hade varit det bästa för anläggningen.

Det positiva är ju så klart att du kan åka på samma skipass i Riksgränsen/Björkliden, alla naturliga hopp och drops samt som någon tidigare skrev närheten till Narvik.

Johan
Johan (Gäst)
2012-04-11
Jag älskar verkligen Riksgränsen, ett fantastiskt ställe men fortsätter det i samma stil är det en död ort om några år...

Sen sammanslagningen med Björkliden har de blivit om möjligt ännu sämre underhåll.

I påskas havererade transportliften från Katterjåkk och blev stående i flera dagar. Norddalsliften (Knappliften) krävde konstant underhåll under hela påsken, ibland var tre personer sysselsatta med eländet för att överhuvudtaget någon skulle kunna komma upp i backen. Skulle ett skyddsombud se hur unga säsongsarbetare tvingas klättra upp i liften och sparka på liftbyglarna precis i närheten av det snurrande vajerhjulet skulle dom stänga ned skiten direkt.

Nordalsliften var begagnad redan när den stoppades dit i början av -80talet !

Problemet är att så länge vare sig gäster eller media (framförallt skidtidningar som konstant okritiskt lovordar stället) protesterar kommer inget att hända.

Hur djävla svårt kan det vara, har man inte råd att driva en skidort ska man inte göra det. Se och lär av Finland, med hjälp av EU-medel smäller dom upp kabinbanor och massor av sittliftar på små kullar som exempelvis som Levi och Ylläs - det går om man vill.

schizopsycho
2011-10-28
Kanon ställe, Offpist allabama och inga överdrivna Åre priser.
Ingen trängsel heller.
Helt orört berg om man drar dit till premiären.

Naturligt formade hopp o shyssta drop.

TTT
TTT (Gäst)
2008-09-09
Jag måste säga att endel av dessa påståenden stämmer exakt in på Riksgränsen. Tyvärr för de som inte har haft chansen att vara en längre tid. Våren häruppe kan vara magisk. När solen gassar på som bäst kan inte en enda skidentusiast påstå att Gränsen är överskattat. Man kan heller inte motstå några underbara afterski timmar på pelikanhyllan som brukar öppna i april/maj. Maten på lappis må vara väldigt dyr men en pizzaslice med det bästa och färskaste varorna.. det låter jag tala för sig själv. Jag bor i Kiruna (som ligger 13 mil ifrån) och jag har åkt skidor här uppe i hela mitt liv och jag har inte en enda gång ledsnat på skidåkningen, maten eller vädret (okey, jag ska inte överdriva -24 är inte alltid det mysigaste) och ändå är jag här mestadelen av säsongen. Så jag säger ge det en chans!

mawlin
2008-07-28
Inte mycket folk, även på sportlovet. Fina pister och stora offpist områden. Maten i Lappis är lite väl dyr så matsäck rekomenderas!
Grönan (baren) kan vara lite tom... speciellt på vardagar

a128
2008-05-09
jag var där några dagar vecka 16, jag upplever riksgränsen likson en del andra som överskattat, sittliftarna lika brutala varje gång man ska sätta sig på dem, nordalslifften blev det lagerhaveri på så den stog stilla minst ett par dagar, därför gör riksgränsen skäl för namnet riskgränsen
summan av kardemumman åk hellre en helvecka till åre eller en kortvecka till branäs, grejerna håller säskilt i åre en betydlig bättre standard samt bättre variation samt mindre risk att behöva lämna anläggningen i en likkista

betyg en 2:a med reservation eftersom lägenheten jag bodde i var relativt nyrenoverad