Recensioner om Romme Alpin

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Romme Alpin?
Marie
Marie (Gäst)
2018-01-26
Är mycket nöjd med Romme som helhet, välskött anläggning, fin snö i mycket bra backar som passar perfekt för 1-2 dagars skidåkning, MEN HUR KAN LÄRARE och SKIDANLÄGGNING TILLÅTA FÖRSTAÅKARE I BACKARNA , UTAN VARKEN SKIDLÄRARE ELLER ANNAN LÄRARE, där är fortfarande på tok för många barn/ungdomar som aldrig stått på skidor tidigare, själv råkade jag ut för 3 unga killar som stod på rakt utför i en för dem alldeles för brant backe, slutade med att alla 3 låg i en hög efter att ha kört in i varandra. Som tur var uppmärksammade jag situationen och väntade tills de åkt, annars hade de kört in i mig.

Judith maier
Judith maier (Gäst)
2018-01-08
Wow alltid varit hyfsat nöjd med Romme trots liftköer, okunnig folk mm
Smidigt avstånd för en dagstur. Är en skimotjej och har aldrig varit nåt problem att kombinera dagen med både åka lift plus lite träningspass uppförsbacke i kanten av de lugnare pistorna meeeen det här året blev jag portat!!! ”Nya regler typ förbjudet från i år” Eller hur!!! Orolig att missa inkomst för alla tokidiotiska satsningar som gjordes ??? Inte van med sånt friluftstänk !!! I alperna är man mera välkommen kan jag säga!!! Roligt nog blev folk i backen glada att se mig :)

Katarina krook
Katarina krook (Gäst)
2017-03-13
Besökte Romme Alpin förra veckan. Skidåkningen alldeles utmärkt. Men på tok för mkt ungdomar som aldrig stått på skidor och som ej vet hur man uppför sig i en skidbacke. Otroligt störande för oss äldre människor samt också farligt med alla dessa som åker hur som helst i liftar och korsar backar etc. Hjälpte en flicka som aldrig stått på skidor från toppen ned,som inte ens kunde ploga sig ned. fick gå med henne ned. Vore det min anläggning skulle jag kräva att lärarna tog ansvar för sina klasser. Vi såg inte röken av ngn lärare. Vi försökte ringa,tyvärr inget svar.. Synd om detta förstör er fina anläggning,vi var en hel del äldre som tyckte det var helt galet. Man funderar om man vill åka till Romme igen.

Mvh Katarina Krook

IT-Milan
2017-03-13
Är tvungen att hålla med Oldrider om "SJUKT långa liftköer vid Solklinten."
Min "hemmabacke", välfungerande annars, får då och då återfall av en skum organisatorisk Alzheimer, vilket drar ner betyget med två nyservade skidor den här gången, från tidigare 5 till 3: DVD-videon ombord på deras buss gör fortfarande reklam för singelköerna, att vi den vägen hjälper dem att minska kön. Bra.

Väl framme har INGEN av de 4 expressliftarna något singelinsläpp! Mars, högsäsong, knallblå himmel, fullt med bussar och bilar på parkeringarna, kön utanför automatspärrarna vid Solklinten Express är lång, bred, ryckig, och rörig, större delen av dagen. Ingen singelkö = minst varannan stol avgår halvtom...

Romme är välorganiserat, smidigt och praktiskt i andra avseenden, men tänk typ SAS-chef som köper 4 dyra Airbus till stamlinjerna men låter dem gå halvtomma samtidigt som en massa passagerare står på väntelistan...

(Gäst)
2017-02-06
Det finns potential till att förbättra kvalitén på maten som serveras i värdshuset. Påminde lite om kommunal skolmaten... kaffet var blaskigt men salladen var förträfflig. För 105 spänn kunde hade lite bröd till lunchen varit trevligt, hungern blir ju påtaglig efter en heldags åkning.

När det kommer till själva skidåkningen passar det väl för nybörjare och barnfamiljer. Kanske inte det bästa alternativet för de mer avancerade utövarna. Ett stort plus för relativt bra skidåkning på ett rimligt avstånd.2 av 5 bananer kan jag ge det. Men maten kunde varit bättre....

Andy
Andy (Gäst)
2016-08-13
+ Lätt en av Europas mest välskötta anläggningar.
+ 800 snökanoner gör jobbet, alltid extremt välpreparerat.
+ Mycket trevlig personal.
+ Otroligt väl utbyggt liftsystem, 5 stolliftar varav 4 st 6-stols express (!) gör att köerna aldrig blir stora.
+ Bra hotell med skön alp-känsla, bättre än Holiday Club (förutom HCs vattenland då...).
+ Mycket bra mat med bordsservering både i backen och dalen.
+ Stort, 37 nedfarter bland de största i Sverige.
+ Lågt pris på liftkorten.
+ Ett logistiskt mästerverk, inte minst jämfört med Skistar, Hassela m fl...
+ Nära! 2,5h till Stockholm

- Ingen off-pist.
- Borde kunna ha en röd linje på funparken.
- Varför inga solstolar/uteservering vid hotellrestaurangen?
- Borde ha en till restaurang i systemet, toppstugan blir lätt full.

Annars helt perfekt!
-

Igor Ahlbaum
Igor Ahlbaum (Gäst)
2015-05-27
Romme Alpin är Sveriges bästa skidanläggning utanför fjällen utklasar kungsberget,säfsen,bjursås,järvsö,hassela och tillochmed Branäs är romme flera steg före.
Positivt
Många backar i flera väderstreck
2 barnområden ett på solklinten och ett på snöberget nord
Backarna är lagom branta och längre än de flesta backar utanför fjällvärlden
SuperTrevlig personal
Maten är godkänd också
Bra liftsystem 3 st expressliftar som gör att liftköerna går snabbt fast det oftast är väldigt mycket folk
Sydhanget,solstinget är riktigt grymma backar
Negativt
Det skulle behövas flera röda carvingbackar,
Blir trångt i skogsriskan,bo och avenyn
Nordbackarna är för platta
Tvåstolen vid götes brant är värdelös måste byggas en ny lift där.
Toppstugan alltid full med folk

Desserie
Desserie (Gäst)
2014-02-14
Helt okej, många olika backar som man kan välja mellan. Kan dock tänka mig att fler önskade att det fanns svårare backar, men tyvärr finns det få.

+ Varierande backar, vilket gör att om man är nybörjare så kan man arbeta sig uppåt.
+ Ganska billigt med liftkort, hyra av utrustning mm.
+ Bra och många liftar, även till barnbacken.

- Maten, äcklig och dyr
- Mycket skolklasser
- Långa köer till liftarna
- Dåligt utbud med hopp och sånt där, speciellt till barn

Annars helt okej! Inget jag kan rekommendera att åka till jätteofta och en längre tid utan över en dag går bra. Tips; ta med egen mat så att ni kan grilla det eller något, för maten var JÄTTEDÅLIG.

Oldrider
2014-02-03
Jag är positivt överraskad. Fallhöjden är ingen den bästa, men Romme ligger nära tillhands för en 1-dag eller 2-dagars helgtripp.

SJUKT långa liftköer vid Solklinten. Kortare vid sydliften, och helt obefintliga liftköer på nordliften. Hela dagen. Skitbra, men undvik Solklinten i största möjliga mån, där står alltid massor av folk och vill köa.

Mycket trevliga backar, jag är positivt överraskad faktiskt. De har lämnat mycket små skogsdungar och enstaka tallar mitt i backen, och backarna är lite lagom "slingrande och skogsmysiga", inte sådär superbreda och raka. Det ger lite intima och mysiga skogsbackar.

Främst för lite blåbärsåkare. Perfekt nu när ungarna och frugan börjat åka skidor, riktigt trevliga backar med träd och skogsklungor mitt i backarna. Kolla in deras liftkarta och kolla in videon för t.ex. Tallbacken (26), så ser ni vad jag menar: http://www.rommealpin.se/pistkarta__1053

Freeride behöver för övrigt byta ut liftkartan de har för Romme, de har byggt ut! Nordliften och alla nordbackarna är icke-existerande på Freeride! Det var där det var NOLL kö hela dagen lång. Liften är rätt kort, fallhöjden inte så imponerande, men i och med att Nordstolen är snabb och det inte existerar köer är man snabbt uppe igen och kan åka.

... SJUKT lång kö till lunch på toppstugan. Nästa gång ska jag prova Värdshuset, kan ju inte vara värre än en 30-40 minuters kö till mat på toppstugan. Hoppas jag.

3,5 skidor ger jag i betyg. Med tanke på hur nära det ligger. Vill man ha mer fallhöjd får man åka mer norrut. Men eftersom det inte går att välja 3,5 i betyg, så fr jag ge 3 då. Vill inte ge en full 4:a, det är den inte värd.

Fredrik
Fredrik (Gäst)
2012-02-05
Närheten och lättillgängligheten är den största fördelen med denna backe. Det är 3 timmar kortare än till Sälen och 4 timmar kortare än Trysil från i stort sett alla större städer. Därför har de statsat väldigt mycket på bussturism och uthyrning vilket gör att det blir väldigt långa köer på skollov etc. Som backe är den okej om man vill lära sig åka eller bara vill träna upp lite teknik. Det finns inga svarta backar utan de brantaste är som röda i andra backar. Här är det mestadels blått som gäller. Någon offpist finns inte heller att tala om utan skogen är tät som en djungel och stora stenbock från sprängningar ligger överallt. Utsikten är tunaslätten med bondgårdar som ibland luktar väldigt illa (dynga) så vill man ha fjällkänsla ska man dra någon annanstans. Parken är ganska dåligt skött och inget för den avancerade. Det finns gott om utrymmen i värmestugor och restaurangerna erbjuder okej mat. Topprestaurangen är dyrare men ganska mysig att sitta i och då vårsolen kommer är läget perfekt för att sitta på terrassen istället för att åka skidor.

Riktar sig till:
- Nybörjare som vill lära sig åka skidor.
- Storstadsfolk som vill åka på billig bussresa.
- Föräldrar som vill sitta i solen och titta på sina barn när de åker.

Riktar sig INTE till:
- Avancerade åkare.
- Offpist diggare.
- Park jibbers.