Romme Alpin recensioner (Sida 2)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Romme Alpin?
FullRulle
2021-01-26
Dålig personal, för mycket folk som inte kan åka skidor, dåliga pister och kass snö

Yasim Buthros
Yasim Buthros (Gäst)
2021-01-25
Åk inte hit. Överfullt hotell med snorkig personal. Välj annat hotell - om du vill ha en trevlig upplevelse. Får man ha hur många gäster som helst på ett hotell, trots covid-19? Vi trodde att detta skulle vara ett tryggt och bra hotell. Vi hade helt fel.

Alexandra
Alexandra (Gäst)
2021-01-11
Fin skidåkning och bra flöde för vuxna och barn. Mycket omväxling för att vara så pass litet ställe. Långt över förväntan🙂


Stina
Stina (Gäst)
2020-12-15
Tyvärr inget för mer avancerade åkare dock perfekt för barnfamiljer och nybörjare, något som även var väldigt märkbart på klientelet. Den enda svårare backen som fanns var i det smalaste laget vilket gör att du ej kan trycka på i svängarna eller ”carva” ordentligt. Övriga backar kändes mer som transportsträckor än backar.. Dyrt var det också så de där extra timmarna till sälen hade varit värt det alla dagar i veckan. Kungsberget känns som ett klart bättre alternativ när det kommer till själva backarna för andra än nybörjare.

Hg
Hg (Gäst)
2020-12-04
Bästa anläggningen utanför fjällvärlden

Sven-Gunnar Wall
Sven-Gunnar Wall (Gäst)
2020-11-30
Välskötta och bra backar inom rimligt avstånd.

Martin Ellboj
Martin Ellboj (Gäst)
2020-11-30
Kanon anläggning

Lars
Lars (Gäst)
2020-11-30
Hög kvalité på pisterna med tanke på närheten till oss som bor i Mälardalen

Claes Swedenborg
Claes Swedenborg (Gäst)
2020-02-10
Romme är fantastiskt för att ligga där det ligger. Terrängen är väldigt väl utnyttjad för att skapa ett system med stora åkytor och ett bra flöde, samtidigt som det finns mycket att upptäcka. Logistiken är väldigt bra, hela vägen från parkeringen till kassor och uthyrning. Det mesta som kan styras av personalen och företaget är väldigt välutvecklat och genomtänkt.

Det som ibland är mindre bra är åkuppförandet av ett till vissa delar mindre skidvant klientel. Alla får vara ovana i början, men man ser en hel del väldigt vårdslöst åkande personer som grovt överskattar sin kapacitet och som riskerar andras säkerhet. Att det ofta är fler åkare per pisthektar här än på många andra ställen inverkar på problemet. Jag har inte sett någon "pistpolis" som försöker stävja de värsta beteendena, men det är nog svårt att hålla koll. Så se upp så du inte blir nedkörd bakifrån!

Romme har i alla fall i år problem med att hålla backarna åkbara, vilket ju i princip blir omöjligt vid ständiga plusgrader och ingen nederbörd. I söndags var det på gränsen till åkbart, och händer det inte något med vädret den närmaste tiden så blir det nog svårt att hålla underlag säsongen ut.

Men Romme en fin, kall vinterdag är ett underbart resmål för en till två dagars riktigt bra skidåkning! Med en bra strategi för att undvika de värsta köerna och trängseln i liftar och backar så kan man få ut mycket av åkningen.

Emil & Evelina
Emil & Evelina (Gäst)
2020-01-05
Kanon arrangerat med lätt och bra parkeringsanvisningar av p-vakter trots rejält med folk. Tog 2min att få Skipass. Tog 2min att hyra skidor. Vi är riktigt imponerade av familjeanpassningen.
Här blir det fler gånger, definitivt!