Insteget

Riksgränsen   Krävande
Insteget är ett riktigt fint åk i rätt förhållanden. Precis som det låter är det samma Insteg där de allra flesta går upp. Det gäller därför att vara extremt försiktig, och ta hänsyn till de som traskar uppåt. Insteget laddas ofta med en hängdriva längst upp, på Äventyrsklippan.

Insteget i Insteget, så att säga, blir därför antingen längst lookers right från trappan där man går, eller lookers left om den största klippan. Väljer du den vänstra vägen kommer du strax ned till Ögat, en ganska redig klippa med fin landning. Därefter väntar cruise och lite vindformationer innan sista branten. Eftersom duantagligen precis har gått upp samma väg är det lätt att hitta och förstå, men det är verkligen superviktigt att stanna innan branten längst ned.

På vissa ställen är det klippor med helt platt landning, och även där det inte är det så finns risken för 10 meter till platt. Insteget rekommenderas bara vid stabila förhållanden, men då är det definitivt ett av Nordals bästa.

Startpunkt:
Toppen av Övre Stolsbanan
Lager
Skidort:Riksgränsen
Högsta punkt:1000 m.ö.h.
Lägsta punkt:750 m.ö.h.
Fallhöjd:250 meter
Längd:250 meter
Tidsåtgång För att ta sig till toppen från liften: 45 minuter
Svårighetsnivå:Krävande Hur fungerar skalan?
Är det något som inte stämmer eller saknas? klicka här

Sept
Okt
Nov
Dec
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Corin
Författare:
Corin

Du åker skidor utanför kontrollerade områden på egen risk. Använd och träna med din säkerhetsutrustning. Informera dig om de aktuella, lokala förhållandena. Anlita bergsguide för bättre och säkrare skidåkning vid topptur och offpist. Ha kul på berget och modet att vända om när riskerna är för stora. Safe turns!

Närliggande

Bananen   0 km
Sherriffen-Keps-Rimfors/Sommarstigen   1 km
Sadeln   1 km
Snobben-Skrattvallen   2 km
Branten   2 km
Uffes-Vägg   2 km
Norgesvängen   2 km
Calgary   3 km


Åkbilder / Snörapporter

Ladda upp foton
Tillsammans kan vi göra denna sida bättre. Ladda upp dina egna bilder från Insteget.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer