Sherriffen-Keps-Rimfors/Sommarstigen

Riksgränsen   Krävande
Axel Mossling
Mitt liftburna favoritåk är nog det som kan kallas Sheriffen-Keps- Sommarstigen/Rimfors. Från toppen av liftarna (spelar ingen roll om du kommer upp med Övre Stol eller med Nordalsliften) åker du upp på kullen till vänster om pisten BH-Löpan. Följ spåret och rätt snart kommer drivan som kallas för Sheriffen. Hoppa ut för drivan (kan vara bra att kolla först, särskilt om det inte är ditt sjunde åk på rad eller så) och åk rakt ner över pisten.

Fortsätt rakt fram, förbi skylten KEPS, och sikta mot den lilla el-kuren längst ned i flacka partiet. Efter det kommer Keps-drivan, som även den går att hoppa utför. Den är oftast inte lika bra som Sheriffen, då landningen är mycket plattare, och den oftare rasar. Långt till vänster, nära repet mot Uffes-vägg är med störst sannolikhet bäst. Ta fart över flacken och åk upp på kanten på andra sidan ravinen som går nedåt vänster. Det är ravinen som är Sommarstigen, och fortsätter du uppe på kanten i ca nord-ostlig riktning kommer du till Rimfors.

Båda är bra alternativ som tål att varvas. Ner i Sommarstigen kan man med fördel använda ravinen som en halfpipe och åka upp och ner på båda sidorna. När den tar slut finns isfallet till höger, en ganska bra klippa som brukar ha ganska bra landning. Sen blir det lite brantare och efter det tar man av åt vänster och skråar tillbaka mot liften.

Rimfors är brantare än Sommarstigen, och med lite fler stenar. Här finns ett gäng olika linjer att åka, men se upp för klipphällar som ligger under några få centimeter snö! I mitten finns ett ihållande brant parti som kan vara helt magiskt i bra snö, och på högerkanten finns en flackare sträckning där det kan blåsa in snö. Efter åket kommer du ner i Apelsinklyftan, därefter blir det lite glidande och stakande tillbaka till liften.

Startpunkt:
Toppen av Övre Stolsbanan
  • Lo Antonsson i Rimfors. Foto: Axel Mossling.
    Lo Antonsson i Rimfors
    Foto: Axel Mossling
Lager
Skidort:Riksgränsen
Högsta punkt:909 m.ö.h.
Lägsta punkt:500 m.ö.h.
Fallhöjd:409 meter
Max lutning:30°
Svårighetsnivå:Krävande Hur fungerar skalan?
Terräng:Fjäll, Alpin äng
Är det något som inte stämmer eller saknas? klicka här

Sept
Okt
Nov
Dec
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Corin
Författare:
Corin

Du åker skidor utanför kontrollerade områden på egen risk. Använd och träna med din säkerhetsutrustning. Informera dig om de aktuella, lokala förhållandena. Anlita bergsguide för bättre och säkrare skidåkning vid topptur och offpist. Ha kul på berget och modet att vända om när riskerna är för stora. Safe turns!

Närliggande

Snobben-Skrattvallen   0 km
Branten   0 km
Uffes-Vägg   0 km
Sadeln   1 km
Norgesvängen   1 km
Calgary   1 km
Insteget   1 km
Bananen   2 km


Åkbilder / Snörapporter

Ladda upp foton
Tillsammans kan vi göra denna sida bättre. Ladda upp dina egna bilder från Sherriffen-Keps-Rimfors/Sommarstigen.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer