Djävulspinacklarna norrut

Sylarna   Krävande
Upp via Slottsdalen och förbi Syltjärnen. Sedan lookers left om Sylglaciären. Sedan siktar man på de tydliga pinacklarna. Sikta på den högra gluggen. Det brantar på lite precis innan man når platt område mellan pinacklarna. Oftast kan man gå på stighudar hela vägen med hjälp av skarjärn. Så länge det inte är isigt kan man annars gå upp i pjäxor utan behov av isyxa och stegjärn.
Ner skidar man istället på andra sidan, som i "Martins åk" samma väg som upp. Eftersom det är norrsluttning kan det tidigt på säsongen vara kall lössnö här, men det kan lika gärna vara hård kartongsnö. Men det märker du på vägen upp. Är det hårt, skidar man "Martins åk", verkar det vara kanonförhållanden här är det bara att njuta samma väg som du kom upp. Under våren är det nästan alltid hårt men senvåren/försommaren är skidåkningen här kanonbra.

Startpunkt:
Sylarnas Fjällstation eller Syltjärnen.

  • Djävulspinaklaras norrut, eller Martins åk uppgång.
    Foto: Mattias Skantz
Lager
Region: Sylarna > Slottet 1640
Högsta punkt:1620 m.ö.h.
Lägsta punkt:1276 m.ö.h.
Fallhöjd:344 meter
Längd:1300 meter
Max lutning:30°
Tidsåtgång För att ta sig till toppen: 1,5 timme - 3,5 timmar
Svårighetsnivå:Krävande Hur fungerar skalan?
Är det något som inte stämmer eller saknas? klicka här

Sept
Okt
Nov
Dec
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Skantz
Författare:
Skantz

Du åker skidor utanför kontrollerade områden på egen risk. Använd och träna med din säkerhetsutrustning. Informera dig om de aktuella, lokala förhållandena. Anlita bergsguide för bättre och säkrare skidåkning vid topptur och offpist. Ha kul på berget och modet att vända om när riskerna är för stora. Safe turns!

Närliggande

Pyramidåket   0 km
Slottsrännan   0 km
Smällkaramell   1 km
Lillkammen   1 km
Ost och kex på Slottet   1 km
Vaktlumpen   1 km
Storsylsglaciären   1 km
Pyramidens brantåk   2 km


Åkbilder / Snörapporter

Ladda upp foton
Tillsammans kan vi göra denna sida bättre. Ladda upp dina egna bilder från Djävulspinacklarna norrut.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer