Säfsen

Skidorter i Sverige
Liftar (5/7)
Nedfarter (13/18)
Snödjup
472 m
320 m
27 cm
Säfsen strax utanför Ludvika började bygga första liften 1979 och numer har turistorten aktiviteter både på sommaren och vintern. Säfsen själva har 1300 bäddar för övernattning. Det finns 16 nedfarter och 6 liftar, en park designad av David Ny och ett snölandskap, “Filurland” för de allra minsta att leka i. Ett barnområde med med rullband, pulkabacke och barnvagnsparkering.

Fallhöjden är 185 meter men den längsta nedfarten är hela 2160 meter lång.

Denna skidort i södra Dalarna har ett modernt snösystem med vinschar, pistmaskiner och kanoner som förnyades mellan 2007 och 2010.

Deras slogan är “den närmaste vildmarken” och nära är det. Bara tre timmar från Stockholm och 13 mil från Örebro är det aldrig långt borta. Vill du inte åka skidor kan du antingen åka längdskidor, cykla mountainbike eller göra någon aktivitet i en av de otaliga sjöar som ligger här i närheten.

Säfsen är familjevänligt - här kan barn i alla åldrar uppleva en rolig vintersemester.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Sol
  -10°
  2 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Sol
  -10°
  1 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Sol
  -14°
  3 m/s
Vad tycker du om Säfsen?
5
4
3
2
1
lena
lena (Gäst)
2018-11-09
Vi var där i våras (feb-18). Det mesta flöt på bra även om det fanns småsaker att kanske anmärka på men vi tycker inte att de sakerna är något att bry sig om. Helhetsupplevelsen var toppen. Tyvärr blev det krångel med räkningen, först hade personalen räknat fel, men det löste sig. Vi åkte därifrån. Veckan efter fick vi ett brev med en räkning då de ansåg att vi hade betalat för lite. Vi ringde, fick detta ordnat. Det var det gamla felet som av någon anlening fanns kvar i systemet. Ok tänkte vi, frid och fröjd. Efter någon MÅNAD kom ett brev till med den summan PLUS ett kvitto på att vi inte skulle ha betalat pizzor vi hade beställt en kväll. Saken var att vi betalade i restaurangen när vi hämtade pizzorna! (det var f.ö en cirkus, personalen i restaurangen den kvällen var heeelt snurriga). Vi ringde igen, förklarade hela saken och de gav sig till slut och förstod. Vi hade dessutom bankutdrag på att vi hade betalat alla summor, inklusive pizzorna. Idag (nov-18, dvs över ett HALVÅR senare - kom en räkning igen! Ingen förklaring, det står bara "betalningspåminnelse". Alltså, man blir riktigt arg! Kul att komma hem en fredag och hitta det brevet i brevlådan. Vi ringde givetvis men ingen hade möjlighet att ta detta ärende just då så nu skriver jag här! Det blir aldrig någon mer bokning där för oss.

Magnus Öberg
Magnus Öberg (Gäst)
2018-03-05
Efter 3 dagars boende i skidområdet 2018:
Bra+
Personlig & trevlig personal. Prisvärt. Det går att bo vid skidbacken, modernt och bra. Oslagbar buffé hyttans hotell! (Bil behövs). Backarna helt ok med tanke på förutsättningar. Vacker omgivning med fjällkänsla. Perfekt för nybörjare.
Dåligt -
Allt stänger på kvällen i skidområdet.. dvs ingen närservice eller kvällsöppen restaurang. Den enda stolsliften är otroligt långsam! Parkeringar för boende i backen (skidområdet) räcker inte till alla. Lunchrestaurangen är ganska luggsliten och helt underdimensionerad.

FredrikNilsson
2018-02-26
Efter flytt från Norrlands inland har vi letat efter en ny anläggning att spendera helgerna i och njuta av vintern.
När vi provat både lokala Vedbobacken och Romme bestämde vi oss för att ge Säfsen en chans.
Med två barn på 2 och 6 passade det oss perfekt. Lagom långt för dagstur ändå snösäkert.
Finns en fin barnbacke att värma upp i varpå vi alla kan ta stolsliften upp och åka dom flackare backarna som virvelvinden och långsvängen. Mycket härligt.

Stort plus med den rymliga värmestugan.

Sammanstaget en mycket fin anläggning för en barnfamilj med lagom omväxling och variation för båda barnen.

Thomas F
Thomas F (Gäst)
2018-02-12
Positivt: Fina stugor, inga köer till liftarna, 2 minuter max, överallt trevlig personal.
Negativt: backarna är tyvärr korta och flacka
Slutsats: perfekt för nybörjare och barnfamiljer, korta backar mycket lift träning, att det sedan ligger så långt söderut ger bra restider för de flesta.
Värt pengarna

peter Johansson
peter Johansson (Gäst)
2018-02-01
Perfekt för barnfamiljer, kanon stugor, bra service både på restaurang och receptionen.

MPS
MPS (Gäst)
2018-01-17
Mycket fina stugor, bra backar och fin längdåkning, många bra aktiviteter, perfekt för barnfamiljer!

Helen Nilsson
Helen Nilsson (Gäst)
2017-12-30
Säfsen är ett underbar ställe för vintersemester.
Har aktiviteter för alla, inte för stort utan lagom mycket av allt.

Kristina
Kristina (Gäst)
2017-12-25
Mycket bra!

Helena
Helena (Gäst)
2016-01-26
Varit här med familjen flera gånger. Fina stugor med bra erbjudanden. Många gröna och blå backar som barnen uppskattar. Korta liftköer. Stor sittlift. Kort resväg. God mat i restaurangen i backen. Ingen trängsel. Rekommenderas för barnfamiljer.

Nina
Nina (Gäst)
2016-01-25
Var där för två år sen under julen. Det var inte mycket snö den vintern, men det var snögaranti så några backar var öppna.
Det är barnvänligt, bra skidskola för barnen. Deras stugby var nyrenoverad. Husen var mysiga med öppen spis och bastu. Lagom stora för familj med två barn. Bra utrustade. Gångavstånd till huvudbyggnaden där det fanns lekrum för barnen och roliga barnaktiviteter som anordnades av personal. Jultomte kunde hyras för billig penning. Kan definitivt tänka mig att fira jul där igen.

Visa fler recensioner (29)

Mest populära foto

Åkare: Jesper "Jeppenator" Norén Foto: Powerbreak

Öppet / Stängt

Säfsen är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Säfsen

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer