Säfsen

Skidorter i Sverige
Säfsen strax utanför Ludvika började bygga första liften 1979 och numer har turistorten aktiviteter både på sommaren och vintern. Säfsen själva har 1300 bäddar för övernattning. Det finns 16 nedfarter och 6 liftar, en park designad av David Ny och ett snölandskap, “Filurland” för de allra minsta att leka i. Ett barnområde med med rullband, pulkabacke och barnvagnsparkering.

Fallhöjden är 185 meter men den längsta nedfarten är hela 2160 meter lång.

Denna skidort i södra Dalarna har ett modernt snösystem med vinschar, pistmaskiner och kanoner som förnyades mellan 2007 och 2010.

Deras slogan är “den närmaste vildmarken” och nära är det. Bara tre timmar från Stockholm och 13 mil från Örebro är det aldrig långt borta. Vill du inte åka skidor kan du antingen åka längdskidor, cykla mountainbike eller göra någon aktivitet i en av de otaliga sjöar som ligger här i närheten.

Säfsen är familjevänligt - här kan barn i alla åldrar uppleva en rolig vintersemester.

Snöprognos

 • Söndag

  4,7 mm regn
  Lätt regn

  5 m/s
 • Måndag

  2,7 mm regn
  Molnigt

  3 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Molnigt

  2 m/s
Vad tycker du om Säfsen?
5
4
3
2
1
Anton
Anton (Gäst)
2020-03-09
Perfekt för barnfamiljen.
Entusiastiska och duktiga skidskolelärare.

Har bara upplevt smidiga bokningar och betalningar, samt trevlig personal.

Casperio
Casperio (Gäst)
2019-03-06
Jag tyckte att dem hade många härliga backar som hela familjen kunde åka tillsammans och det var skönt att man kunde växla mellan sittlyft och ankarlyften när man skulle åka upp till toppen på berget. Helt enkelt det var en av dem bästa resorna jag varit med om ⛷


Marcus Landqvist
Marcus Landqvist (Gäst)
2019-02-14
Väldigt bra skidort för barnfamiljer med yngre barn som ska lära sig åka skidor. Säfsen inclusive är perfekt kombo för oss som vill slappna av på semestern. Allt ingår!

Anonymous
Anonymous (Gäst)
2019-02-12
Allt var dåligt personalen är snurrig
Bodde i en stuga där all redskap var smutsig, diskmaskinen funka ej, det fanns en konstig lukt i hemmet,

lena
lena (Gäst)
2018-11-09
Vi var där i våras (feb-18). Det mesta flöt på bra även om det fanns småsaker att kanske anmärka på men vi tycker inte att de sakerna är något att bry sig om. Helhetsupplevelsen var toppen. Tyvärr blev det krångel med räkningen, först hade personalen räknat fel, men det löste sig. Vi åkte därifrån. Veckan efter fick vi ett brev med en räkning då de ansåg att vi hade betalat för lite. Vi ringde, fick detta ordnat. Det var det gamla felet som av någon anlening fanns kvar i systemet. Ok tänkte vi, frid och fröjd. Efter någon MÅNAD kom ett brev till med den summan PLUS ett kvitto på att vi inte skulle ha betalat pizzor vi hade beställt en kväll. Saken var att vi betalade i restaurangen när vi hämtade pizzorna! (det var f.ö en cirkus, personalen i restaurangen den kvällen var heeelt snurriga). Vi ringde igen, förklarade hela saken och de gav sig till slut och förstod. Vi hade dessutom bankutdrag på att vi hade betalat alla summor, inklusive pizzorna. Idag (nov-18, dvs över ett HALVÅR senare - kom en räkning igen! Ingen förklaring, det står bara "betalningspåminnelse". Alltså, man blir riktigt arg! Kul att komma hem en fredag och hitta det brevet i brevlådan. Vi ringde givetvis men ingen hade möjlighet att ta detta ärende just då så nu skriver jag här! Det blir aldrig någon mer bokning där för oss.

Magnus Öberg
Magnus Öberg (Gäst)
2018-03-05
Efter 3 dagars boende i skidområdet 2018:
Bra+
Personlig & trevlig personal. Prisvärt. Det går att bo vid skidbacken, modernt och bra. Oslagbar buffé hyttans hotell! (Bil behövs). Backarna helt ok med tanke på förutsättningar. Vacker omgivning med fjällkänsla. Perfekt för nybörjare.
Dåligt -
Allt stänger på kvällen i skidområdet.. dvs ingen närservice eller kvällsöppen restaurang. Den enda stolsliften är otroligt långsam! Parkeringar för boende i backen (skidområdet) räcker inte till alla. Lunchrestaurangen är ganska luggsliten och helt underdimensionerad.

FredrikNilsson
2018-02-26
Efter flytt från Norrlands inland har vi letat efter en ny anläggning att spendera helgerna i och njuta av vintern.
När vi provat både lokala Vedbobacken och Romme bestämde vi oss för att ge Säfsen en chans.
Med två barn på 2 och 6 passade det oss perfekt. Lagom långt för dagstur ändå snösäkert.
Finns en fin barnbacke att värma upp i varpå vi alla kan ta stolsliften upp och åka dom flackare backarna som virvelvinden och långsvängen. Mycket härligt.

Stort plus med den rymliga värmestugan.

Sammanstaget en mycket fin anläggning för en barnfamilj med lagom omväxling och variation för båda barnen.

Thomas F
Thomas F (Gäst)
2018-02-12
Positivt: Fina stugor, inga köer till liftarna, 2 minuter max, överallt trevlig personal.
Negativt: backarna är tyvärr korta och flacka
Slutsats: perfekt för nybörjare och barnfamiljer, korta backar mycket lift träning, att det sedan ligger så långt söderut ger bra restider för de flesta.
Värt pengarna

peter Johansson
peter Johansson (Gäst)
2018-02-01
Perfekt för barnfamiljer, kanon stugor, bra service både på restaurang och receptionen.

MPS
MPS (Gäst)
2018-01-17
Mycket fina stugor, bra backar och fin längdåkning, många bra aktiviteter, perfekt för barnfamiljer!

Visa fler recensioner (33)

Mest populära foto

Åkare: Anton Tillman Foto: Niklas Eriksson

Pistkarta

Pistkarta Säfsen

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer