Senaste innehållet av Friede

 1. Friede

  Funkar El-fatbike till anmarscher?

  Kul idé men det är inte tillåtet enligt Allemansrätten, pga räknas som motorfordon. https://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Motortrafik-i-naturen/El-cyklar-Segways-med-flera/
 2. Friede

  Griffon 13 ID bakdel identisk med äldre Griffon?

  Byter från Griffon 13 (2015) till Griffon 13ID. Är häldelen identisk, dvs räcker att byta framdelen? Ser ut så okulärt utom typ lite grafiska detaljer men vill vara säker.
 3. Friede

  Pjäxköp Göteborg.

  Udens eller Skistore, båda på Övre Husargatan.
 4. Friede

  Vill börja träna slalom....

  Det är aldrig för sent, kör på och följ din dröm, stort lycka till (y)
 5. Friede

  Korsbandskada

  Tack för tips, jag är dock en mönsterpatient (självutnämnd) som följer träningsprogrammet noga 👍
 6. Friede

  Korsbandskada

  Gött att höra att det gått bra för dig. Det finns hopp :) Bara att hålla hårt i tålamodet och rehabba hårt.
 7. Friede

  Korsbandskada

  Helt av här. Operation för att stabilisera (men det var ändå hyfsat stabilt precis innan operation pga mkt rehabträning).
 8. Friede

  Korsbandskada

  Yo, @Vattendroppe, detta var intressant. Jag opererades i april och upplever samma sak. Ortopeden är inte säker på vad knaster och knäppningarna beror på men misstänker ärrbildning. Nu så här ett drygt år efter, hur har det gått för dig, knäpper det fortfarande? Bättre eller sämre?
 9. Friede

  Knäskydd - korsbandsskada

  Uppdatera gärna i tråden hur det gick när du hittat ditt knäskydd och åkt skidor. Jag är själv i slutet av min rehab efter operation i april men planerar försöka utan knäskydd. Intressant ändå hur det upplevs med.
 10. Friede

  Ny på telemarkskidor

  Har man bakvikt blir det avsevärt tyngre för låren. Nu vet såklart inte jag om det är så för dig, men det är vanligt hos nybörjare. Sträva efter att få fram tyngdpunkten så kanske det går lättare :)
 11. Friede

  Topptursutrustning barn?

  Inte svar på din fråga men en idé. Har i Norge sett familjer med barn i den åldern lösa det så att barnet går upp med vanliga rätt korta längdskidor+hudar. Och pappa bär barnets bräda/skidor/pjäxor för nedfärd på ryggen. Simpel och fungerande lösning om längdutrustning och vanliga utförsgrejor...
 12. Friede

  Kombinera Telemark och alpint med samma utrustning

  https://www.freeride.se/forum/thread.php?t=97792
 13. Friede

  Sogndal och Jotunheim slutet av maj

  Runt själva Sogndal är säsongen långt gången i slutet i maj, men du har ju både Jostedalen nära där det säkert går bra om du kommer upp i höjd, och Jotunheimen är inga problem. T ex Turtagrö kan man vanligen tura in i juni.
 14. Friede

  Frontier 80 eller opinion 108/98

  Klokt val! Om du nu hittat en skida som du gillar så mycket blir det ju rätt. Bara att köpa ett par till offpistskidor när du börjar söka dig utanför.
 15. Friede

  Sogndal - vill ha tips om skidåkning i området

  Det finns obegränsat med möjligheter runt Sogndal om man gillar toppturer. Några exempel. Fjället Togga har en snabb och kort topptur, fin skogsåkning. Blåfjell är fint. En h bort ligger Jostedalen, här finns massor. 1,5 h bort och 800 höjdmetter upp ligger Turtagrö/Hurrungane, enbart här...
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp