Skidorter

Puderlarm
Vill du veta när det börjar snöa på din favoritskidort?

Snödjup - Sverige

Snörapporten har sommaruppehåll i väntan på vinterns snöfall.

Nya recensioner

BACONMONS
BACONMONS har recenserat Orebacken
2017-10-09
bra skogsskidåkning för den som gillar att tura då liften inte "finns längre". men kalfjället lämnar övrigt att önska.

Ann-Sophie Thomann
Ann-Sophie Thomann (Gäst) har recenserat Saas-Fee
2017-09-28
Fantastiskt

Lindvallen familjen
Lindvallen familjen (Gäst) har recenserat Näsfjället
2017-09-19
Ett Paradis med magisk natursnö! Vi var där två helger i mars -17. Första dagen var det 20cm nysnö och strålande Sol. Vi gubbar körde både skoter och utför, övriga med barn åkte utför i Backen som står som en liten topp i fjället! Otroligt vackert på toppen och backarna var bland de bättre vi har åkt i då is och liftköer var helt obefintliga (vi har stått många gånger i Lindvallens långa 10 minuter köer). Det enda negativa om det är något att nämna så var det väl den gamla ankarliften som gärna kunde ha gått lite snabbare. Känns som att berget har potential till att utvecklas och bli något riktigt bra då fjällkänslan slår övriga ställen i Sälen med hästlängder.

Overdoze
Overdoze har recenserat Ulricehamn
2017-09-18
Helt ok med tanke på 45 minuter från Göteborg.
Ha Inga stora förväntningar, så kommer Ni bli överraskade.

Per
Per (Gäst) har recenserat Silvretta Montafon - Nova
2017-09-01
Håller med många av föregående recensioner.
Dalen är sömnig på kvällarna. Och åkningen är av varierande typ, något för alla alltså finns.
Kan annars rekommendera att hyra guide och ta turen
Som utgår från Gargellen med vandring och offpiståkning som slutligen tar dig till Klosters i Schweiz och därifrån vandring och offpist tillbaka till Gargellen. Mycket bra åkning vid god snö tillgång. Finns även en enklare tur längre in i dalen vid byn Partenen där man tar sig upp via lift och något som heter tunneltaxi till silvrettasee och piz buin och vidare till byn Galtür som ligger längst in i dalen vid Ichgl ( ursäkta stavning kanske) och sen tillbaka ner i Montafon dalen.
Har spenderat mycket tid i dalen sen första gången 1986. Har varit 2 veckor i dalen varje år sen dess, så alltså en bit över 50 veckor i dalen har gjort det till ett andra hem. Vilket har resulterat i att man har ganska god insyn i det som sker i dalen och vad som är på gång. Liftsystemet med långsamma liftar hållet jag med om att det varit ett problem på vissa håll, framförallt på berget hoch joch som numera tillhör silvretta Nova och nu för tiden även är ihop byggt med lift nere i dalen där dalstation Valisera finns. Arbetet är med nya liftar är på gång frammåt hela tiden.

Lars Hedrén
Lars Hedrén (Gäst) har recenserat Sonnenkopf - Klösterle
2017-08-21
Familjen var där påsken 2017. Det är ett ohippt skönt ställe med afterski på några parkbänkar i skogen bakom parkeringen. Inga köer bra backar för alla åldrar. Bra restauranger i backen. Det fanns en liten tur man kunde göra om man ville bort från liftar.

NisseQ
NisseQ (Gäst) har recenserat Cervinia
2017-07-07
Finns alltid bra skidåkning. Har varit här 2 ggr senast Januari -17 och tycket det är väldigt bra. Nu hade vi lite otur med vädret då det blåste bort 2 dagar då i princip hela systemet var stängt. Men när allt är öppet så är åkningen magisk, skulle vilja påstå att det finns nåt för alla oavsett nivå. I vårat sällskap hade vi från nybörjare till värsta "brädåkarproffsen" som utan att tveka störtar ned för vad som helst... men det gick ganska bra att hålla ihop sällskapet ändå. Tyvärr vart det bara 1 besök på Zermatt-sidan då vädret inte tillät nåt annat. Såg i en del andra recensioner att Cervinia uppfattas som dyrt men den delar inte jag. Kan inte påstå att en pizza eller pasta till lunch inkl öl för 130 spänn är så blodigt. Gick och komma undan billigare än det om letade upp "billigare" ställen. Vi fixade en lägenhet via nätet och bokade allt själva med hyrbil, flyg osv och totalkostnaden per / person slutade på ca 4500:- inkl frukost och öl/vin i lägenheten. Har sett att den del rekommenderar "Ullas" och jovisst bra mat men ganska lite på tallriken och dyrt, här räcker inte 200:- till en lunch. Summa summarum: Här finns nåt för alla och det går att festa på kvällarna också men det är inte att jämföra med dom värsta partyställena.

swartzkogl
swartzkogl (Gäst) har recenserat Sölden
2017-05-23
Positivt
+ Långa åk
+ snösäkert
+ genomtänkt system
+ Glaciären

Negativt
- Blir uppkört de vanligaste pisterna efter lunch
- byn. Porrhus på gågatan som inte är en gågata utan mer som autobahn. En by med mest ryska män, är stället en rysk kasern?

Fick en drömsemester sett till skidåkningen. Nysnö varje dag och bodde vid Gaislachkogelliften. Offpist finns hur mycket som helst och ryssarna kryssar mest runt i pisten kring lunch. Klena insatser utav resturangnäringen i byn, bättre i backen.
En 4:a pga av skidåkningen och snön.

Tips: Ser ni att det snöar på kvällen, stå på dörren till Gaislachkogl när den startar och åk raka vägen till Swarzkogel

Ubbe
Ubbe (Gäst) har recenserat Åre
2017-04-28
Åre är ju egentligen en väldigt fin liten ort som tyvärr blivit totalt överexploaterad senaste åren då alla kändisar och aktieklippare från -08 land ska dit och klämma lagg och visa upp sig på krogen. Och byns mysiga stämning försvann med det.
Enorma köer om du har otur att åka dit en dag med fint väder, och väldigt många nybörjare i backen som är osäkra och vimsar runt i pisten.
Nej, Åre var kanon för 20-25 år sedan, sedan har det bara gått utför tyvärr (hehe). Vart alla liftpengar har gått vet jag inte, antalet gästbäddar har ju helt klart ökat betydligt mycket mer än liftkapaciteten.
Om man åker dit för att kröka och festa, så okej, men för dig som vill ha mycket skidmil i benen -välj alperna.

sacredheart
sacredheart har recenserat Levi
2017-04-28
Levi är en härlig skidort! Orten är inte jättestor, men det är rent och snyggt och bra kvalitet på backarna och det finns relativt gott om underhållning och restauranger. Servicen är svårslagen. Jag åkte med nybörjare samt barn som sällskap, så vi höll mest till i backarna kring South Point. Där finns fina lagom jobbiga backar för nybörjare, och sköna backar för oss lite mer erfarna. Runt South Point finns även mysig skogsåkning lättillgängligt och en en park av god kvalitet att hoppa och trixa i. Vill man utmana sig lite mer finns VM-backarna vid gondolliften, eller så kan man ta sig till de nordöstra backarna där det finns en del fina offpist-åk. Runt berget finns även flera längdskidspår.

Jag var i Levi i tre dagar i sena april, det innebar nästan tomt i backarna och obefintliga liftköer, men fortfarande bra mycket mycket snö i och utanför pisten. Vi bodde i en stor stuga cirka 10 minuters promenad från byn och cirka 10 minuter med bil från South Point. I byn finns flera restauranger och barer, affärer av olika slag samt aktiviteter som äventyrsbad, bowling och liknande. Om jag ska jämföra med en svensk skidort får jag mer känsla av Sälen eller Vemdalen än Åre - men på ett bra sätt. Jag kommer definitivt komma tillbaka.