Geilo

Skidorter i Norge
Liftar (0/22)
Nedfarter (0/44)
Känd för både utförs- och längdskidåkning, hundratals kilometer av välpreparerade spår i alla nivåer och en gemytlig centrumkärna – vi pratar om Geilo! Skidorten ligger mittemellan Bergen och Oslo och det är enkelt att ta sig hit både med bil och tåg. Fjällets varierade sidor är uppskattade av både nybörjare och seriösa expertåkare. Geilo har 39 nedfarter utspridda över alla sidor av dalen. Om du gillar längdskidåkning kommer du inte bli besviken. Över 55 mil fina spår i både skogs- och fjällterräng väntar på dig.

Geilo har totalt fem stycken terrängparker, 20 liftar och en längsta nedfart på två kilometer. Efter en heldags skidåkning finns det gott om trevliga boenden att välja bland nere i byn. Välj själv vilken prisklass du vill lägga dig i. Orten har allt från enklare vandrarhem till lyxiga spahotell. Ta dig hit smidigt och lätt genom att hoppa på tåget från Bergen eller Oslo. Geilo är också nära Hemsedal.

Snöprognos

 • Onsdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -2°
  10 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -3°
  6 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -1°
  4 m/s
Vad tycker du om Geilo?
5
4
3
2
1
Jessie
Jessie (Gäst)
2020-02-24
Fantastiskt väder, bra backar och trevliga ställen att bo på. Jag kan varmt rekommendera bardøla Høyfjellshotell det finns fantastisk mat med trevlig personal. Både hotelrummen men även stugorna är super fina och mysiga. Det ända är att man måste ta sig till backen med bil eller buss men du kan åka tillbaka (dock blir fet lite stukning).
Jag älskar Geilo och det är för det finns backar som passar alla både branta men även lätta för de som inte är så bra än. Då finns det också skidskola som jag kan rekommendera, bra och kunniga lärare som anpassar sig efter din nivå.
En annan sak som är bra att det inte är så lång kö till liftarna.👍🏻
Det är även jättefin utsikt från bergen och backarna är breda (inte alla) så det känns som att du nästan är själv.


Alexandra
Alexandra (Gäst)
2010-03-23
Perfekt för nybörjare, annars ganska litet system. Lätt backar som i princip alla klarar av. Rekommenderar för nybörjare och barnfamiljer. (Inget festställe)

Tim
Tim (Gäst)
2009-02-11
Jag är lite förvånad över att Geilo fått så dåliga recensioner. Jag va i Geilo under nyår och skidåkningen va kanon bra. Liftarna va smidiga och snabba och man kunde lätt ta sig till andra ställen utan att behöva staka sig fram allt för mycket. Enda nackdelen är att det va lite för lite snö när jag va där, och de gjorde att backarna blev uppåkta runt 13 tiden, men innan det va åkningen kanonbra! Jag rekommenderar Geilo varmt!

Nikeh
2003-09-24
Var där för ett par år sen och måste hålla med föregående talare. Själva skidåkningen var ingen höjdare. Det enda positiva med veckan var att vi bodde i en toppenstuga och att vi hade dryga tio meter till backen.

fogy
2003-07-02
Trist, platt, ologisk, kort och allmänt tråkig skidort precis innan Hardangervidda tar vid. Säger kanske lite om omgivningen, Vidda... inga berg precis.
Nej här finns inte mycke till åkning värd namnet att tillgå. Jag var här en dag och det räckte. Det enda som inte gör att betyget inte blir en 1:a är det faktum att fallhöjden är, för norden, relativt höga 365m.
Möjligt att jibbers kommer mer till sin rätt men det rör mig inte i ryggen. Nej, åk nån annanstans.

kyuss
2002-03-20
Jag bor på orten i fråga før sesongen och som jag ser det så finns det inga andra skæl att åka hit æn før att køra pipe.
men om du gillar det så har du kommit rætt!!
Dom har en helt grym super pipe(ænda i norden vad jag har førstått..)
Nivån på åkarna ær vældigt høg tack vare NTG(snowboard-) gymnasiet som ligger hær.
Pipen pistas efter behov. men det brukar inte behøvas så ofta eftersom allaskid åkare ær skraja før att droppa in.

ett stort minus ær att det inte finns nån som hælst friåkning att tillgå. då får du hajka en dag.

Det finns æven andra små problem , som musiken i parken.Men det jobbas før fullt på den frågan.

Annet Schut
Annet Schut (Gäst)
2006-01-11
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Geilo var riktigt snäll och jag hade en bra tid. Aldrig snowboard innan men de lärde mig mycket bra. (vid geilolysidan = P) Bra lärare och trevliga backar för nybörjare.

2005-11-16
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Jag är en Ski Instruktor på Geilolysidan, det är ett bra ställe att ha kul. Skidorten har en bra park med några nya skenor och jag hoppas några fler hopp. Det är litet men fortfarande roligt. Thomas

Mest populära foto

Åkare: Emil Eriksson Foto: Pierre Ekman

Pistkarta

Pistkarta Geilo

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer