Romme Alpin

Skidorter i Sverige
Romme alpin är ett av Sveriges största skidområden. Här finns det mesta för alla åldrar och detta passar utmärkt om du vill få ut mycket av din skidåkning men inte vill resa utomlands. Området är väldigt naturligt och när du färdas ner för backarna så omges du av skog och ett rikt växtliv. Det var ett bra område för skidåkning redan från början så inga stora förändringar har behövt göras i naturen. Variationen av backar är utomordentlig och både du som är nybörjare och du som är van åkare bör åka hit.

I juniorparken finns två linjer av det lite enklare slaget. Men även barn som tycker om att hoppa kommer att trivas här. Parken innehåller nämligen tre hopp med kickar och några rails. Sammanfattningsvis går att säga att Romme Alpin passar alla åldrar och nivåer.

Snöprognos

 • Tisdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -2°
  1 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Molnigt
  -0°
  4 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Molnigt

  3 m/s
Vad tycker du om Romme Alpin?
5
4
3
2
1
Sven-Gunnar Wall
Sven-Gunnar Wall (Gäst)
Igår 17:25
Välskötta och bra backar inom rimligt avstånd.

Martin Ellboj
Martin Ellboj (Gäst)
Igår 17:25
Kanon anläggning

Lars
Lars (Gäst)
Igår 17:25
Hög kvalité på pisterna med tanke på närheten till oss som bor i Mälardalen

Claes Swedenborg
Claes Swedenborg (Gäst)
2020-02-10
Romme är fantastiskt för att ligga där det ligger. Terrängen är väldigt väl utnyttjad för att skapa ett system med stora åkytor och ett bra flöde, samtidigt som det finns mycket att upptäcka. Logistiken är väldigt bra, hela vägen från parkeringen till kassor och uthyrning. Det mesta som kan styras av personalen och företaget är väldigt välutvecklat och genomtänkt.

Det som ibland är mindre bra är åkuppförandet av ett till vissa delar mindre skidvant klientel. Alla får vara ovana i början, men man ser en hel del väldigt vårdslöst åkande personer som grovt överskattar sin kapacitet och som riskerar andras säkerhet. Att det ofta är fler åkare per pisthektar här än på många andra ställen inverkar på problemet. Jag har inte sett någon "pistpolis" som försöker stävja de värsta beteendena, men det är nog svårt att hålla koll. Så se upp så du inte blir nedkörd bakifrån!

Romme har i alla fall i år problem med att hålla backarna åkbara, vilket ju i princip blir omöjligt vid ständiga plusgrader och ingen nederbörd. I söndags var det på gränsen till åkbart, och händer det inte något med vädret den närmaste tiden så blir det nog svårt att hålla underlag säsongen ut.

Men Romme en fin, kall vinterdag är ett underbart resmål för en till två dagars riktigt bra skidåkning! Med en bra strategi för att undvika de värsta köerna och trängseln i liftar och backar så kan man få ut mycket av åkningen.

Emil & Evelina
Emil & Evelina (Gäst)
2020-01-05
Kanon arrangerat med lätt och bra parkeringsanvisningar av p-vakter trots rejält med folk. Tog 2min att få Skipass. Tog 2min att hyra skidor. Vi är riktigt imponerade av familjeanpassningen.
Här blir det fler gånger, definitivt!

Bengt
Bengt (Gäst)
2020-01-02
Jättebra vardagsåkning. Kom tidigt, runt 8.30, fika och ät på udda tider, så undviker du onödigt köande!

Geoff
Geoff (Gäst)
2019-10-14
Jättebra anläggning till hela familjen.

Dagmar och Barbro Lindgren
Dagmar och Barbro Lindgren (Gäst)
2019-03-02
Sicken bluff! Dyrt var det också. Här har jag betalat för köer och sorbet snö när jag hade kunnat sitta i godan ro och se på mord och inga visor. Och då har vi inte ens räknat in besökarna! I stället för att susa fram i backarna får man stå i liften och se småbarn som åbäkar sig fram. Och för att inte tala om snowboardåkarna! Sådana ligister borde förbjudas.
Det bästa med besöket torde ändå vara bussresan då jag hade turen att åka med en riktigt stilig chaufför.

AmberSea
2019-02-16
Romme Alpin är en fin skidort med backar för de små och stora. Närheten till Stockholm, endast 2,5 timme bilfärd, är både ett plus och minus. Det kan bli ganska mycket folk på helgerna med köar till lift, samtidigt att det kan vara en bra dags- eller helgutflykt.
Man kan övernatta där i Skilodge med rymliga rum, det finns en bra restaurang och lekrum för barn. Man kan också välja att övernatta i Borlänge, vilket ligger bara 20min därifrån.

Tobbe999
2019-02-14
Allitd bra, alltid mycket folk. Blir nästan alltid uppkört väligt fort, men stort plus för att man år efter år satsar på att utveckla sig, nya liftar, nya backar och nya hus. Vore trevligt med billigare boende nära backen.

Visa fler recensioner (125)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer