Romme Alpin

Skidorter i Sverige
Liftar (13/13)
Nedfarter (25/33)
Romme alpin är ett av Sveriges största skidområden. Här finns det mesta för alla åldrar och detta passar utmärkt om du vill få ut mycket av din skidåkning men inte vill resa utomlands. Området är väldigt naturligt och när du färdas ner för backarna så omges du av skog och ett rikt växtliv. Det var ett bra område för skidåkning redan från början så inga stora förändringar har behövt göras i naturen. Variationen av backar är utomordentlig och både du som är nybörjare och du som är van åkare bör åka hit.

I juniorparken finns två linjer av det lite enklare slaget. Men även barn som tycker om att hoppa kommer att trivas här. Parken innehåller nämligen tre hopp med kickar och några rails. Sammanfattningsvis går att säga att Romme Alpin passar alla åldrar och nivåer.

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Lätt molnighet

  2 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Halvklart

  5 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Sol

  5 m/s
Vad tycker du om Romme Alpin?
5
4
3
2
1
Emil & Evelina
Emil & Evelina (Gäst)
2020-01-05
Kanon arrangerat med lätt och bra parkeringsanvisningar av p-vakter trots rejält med folk. Tog 2min att få Skipass. Tog 2min att hyra skidor. Vi är riktigt imponerade av familjeanpassningen.
Här blir det fler gånger, definitivt!

Bengt
Bengt (Gäst)
2020-01-02
Jättebra vardagsåkning. Kom tidigt, runt 8.30, fika och ät på udda tider, så undviker du onödigt köande!

Geoff
Geoff (Gäst)
2019-10-14
Jättebra anläggning till hela familjen.

Dagmar och Barbro Lindgren
Dagmar och Barbro Lindgren (Gäst)
2019-03-02
Sicken bluff! Dyrt var det också. Här har jag betalat för köer och sorbet snö när jag hade kunnat sitta i godan ro och se på mord och inga visor. Och då har vi inte ens räknat in besökarna! I stället för att susa fram i backarna får man stå i liften och se småbarn som åbäkar sig fram. Och för att inte tala om snowboardåkarna! Sådana ligister borde förbjudas.
Det bästa med besöket torde ändå vara bussresan då jag hade turen att åka med en riktigt stilig chaufför.

AmberSea
2019-02-16
Romme Alpin är en fin skidort med backar för de små och stora. Närheten till Stockholm, endast 2,5 timme bilfärd, är både ett plus och minus. Det kan bli ganska mycket folk på helgerna med köar till lift, samtidigt att det kan vara en bra dags- eller helgutflykt.
Man kan övernatta där i Skilodge med rymliga rum, det finns en bra restaurang och lekrum för barn. Man kan också välja att övernatta i Borlänge, vilket ligger bara 20min därifrån.

Tobbe999
2019-02-14
Allitd bra, alltid mycket folk. Blir nästan alltid uppkört väligt fort, men stort plus för att man år efter år satsar på att utveckla sig, nya liftar, nya backar och nya hus. Vore trevligt med billigare boende nära backen.

Sofia eriksson
Sofia eriksson (Gäst)
2019-02-13
Alltid lika kul, alltid en ny upplevelse för stora och små, en plats för alla, bra valmöjligheter på mat, alltid fina backar och rent och snyggt.

Jonas
Jonas (Gäst)
2019-01-24
Bästa stället för en dagsutflykt från Stockholm.

Richard
Richard (Gäst)
2019-01-11
Riktigt bra! De har tagit vara på naturen vilket gör upplevelsen klart bättre än vissa andra system. När de vet att de har mycket folk skulle viss optimering av maten kunna göras genom att våga laga lite mer på chans å få mer snurr men som sagt, riktigt bra! Fallhöjd är svårt att påverka och det är tillräckligt bra för att det ska kännas långt till Sälen för oss som bor i nivå med Sthlm/Mälardalen

TedGunnarsson
2019-01-07
Trevliga instruktörer som var väldigt kunniga och bra på att lära ut.
Fina backar och bra flow i liftarna.

Jämförelse:
Detta ver en av mina första upplevelser med skidåkning så kan inte jämföra med Alperna men gillade det väldigt mycket här, funkade bra som nybörjare och inte allt förlångt ifrån Stockholm (2h med bil).
Om man är van att åka i Alperna antar jag att det inte är lika roligt.

Mat:
Tyckte det var bra mat på topparna men man var tvungen att äta ovanliga tider för att inte slösa bort massa tid i att stå i kö då alla skulle ha lunch mm.

Kvalité på skidåkning:
Skulle gärna velat haft kvällsåkning här också, var bara öppet mellan 9-15 vilket känns lite kort allra helst om 1,5h går till att äta under dagen också.
Backarna var fina och fanns olika nivåer och längder, längsta backen är 2km (dock går det knappt att svänga då man nästan stannar.

Afterski:
Detta är inget stämme man åker till för att ha afterski och fest efteråt, allt stängde igen när liftarna var stängda så det var bara att hoppa in i bilen och stå i kö påvägen ut.
Skulle väl se Romme som perfekt för en barnfamilj eller par som vill åka och bor hyfsat nära.


Men åker gärna tillbaka eftersom det ligger hyfsat nära där jag bor och blir ett bra pris.

Visa fler recensioner (121)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer