Romme Alpin

Skidorter i Sverige
Liftar (13/13)
Nedfarter (33/33)
Romme alpin är ett av Sveriges största skidområden. Här finns det mesta för alla åldrar och detta passar utmärkt om du vill få ut mycket av din skidåkning men inte vill resa utomlands. Området är väldigt naturligt och när du färdas ner för backarna så omges du av skog och ett rikt växtliv. Det var ett bra område för skidåkning redan från början så inga stora förändringar har behövt göras i naturen. Variationen av backar är utomordentlig och både du som är nybörjare och du som är van åkare bör åka hit.

I juniorparken finns två linjer av det lite enklare slaget. Men även barn som tycker om att hoppa kommer att trivas här. Parken innehåller nämligen tre hopp med kickar och några rails. Sammanfattningsvis går att säga att Romme Alpin passar alla åldrar och nivåer.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Halvklart
  -2°
  2 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Molnigt

  5 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Sol
  -2°
  4 m/s
Vad tycker du om Romme Alpin?
5
4
3
2
1
Thomas
Thomas (Gäst)
2021-03-02
Bra bemötande under hela dagen från parkeringsvakter, värdar, förvaring, uthyrning, kundservice och instruktörer. Vi hade en mycket härlig dag vid denna anläggning och planerar att komma tillbaka fler gånger. =)

Anette Persson
Anette Persson (Gäst)
2021-02-15
Har tillbringat tors-söndag hos er allt har varit bra backarna,maten, drycken och hotellet.👌
Lite trångt i liftkön på lördagen annars sköts allt toppen i dessa coronatider max 4 vid borden och handsprit överallt.
Bra jobbat Romme⛷👌
/ Anette

Andy Bum
2021-02-15
Klart bästa anläggningen utanför fjällen, och fullt jämförbar med Sälen.

Valle
Valle (Gäst)
2021-02-09
För att vara en anläggning utanför fjällvärlden så tycker jag Romme har mycket att erbjuda. Du kan åka i hela systemet utan att stå i en släplift en enda gång vilket ger mer energi över till skidåkningen, guld värt tycker jag. Utbudet av pister räcker gott och väl för ett par dagars åkning. Visst, man kan diskutera om alla svarta pister är rätt graderade, men det är väl ingen exakt vetenskap. Däremot går det alldeles utmärkt att åka både fort och på rena skär, bara men vet hur man gör ;). Har läst nedan negativa recensioner från 2021 och undrar om förväntningarna inte varit helt fel hos recensenterna. Håll koll på väderprognosen och boka in er en vardag så slipper ni trängas och "dålig snö". Jag har ca 2,5 timmes bilväg från Täby och tycker det är värt 5 timmar i bil för 6 timmars skidåkning i Romme.

Jacob Bjelfvenstam
Jacob Bjelfvenstam (Gäst)
2021-02-01
Riktigt överreklamerad skidort, obefintlig fallhöjd, dålig mat, överfyllt med nybörjare, dyrt. Åk några mil till istället till Gesundaberget.

Figge123
2021-01-29
Till Full Rulle, var där i förrgår, helt perfekta förhållanden. Allt öppet och knappt något folk i pisterna inga köer.
Vet inte var du var?🤔

FullRulle
2021-01-26
Dålig personal, för mycket folk som inte kan åka skidor, dåliga pister och kass snö

Yasim Buthros
Yasim Buthros (Gäst)
2021-01-25
Åk inte hit. Överfullt hotell med snorkig personal. Välj annat hotell - om du vill ha en trevlig upplevelse. Får man ha hur många gäster som helst på ett hotell, trots covid-19? Vi trodde att detta skulle vara ett tryggt och bra hotell. Vi hade helt fel.

Alexandra
Alexandra (Gäst)
2021-01-11
Fin skidåkning och bra flöde för vuxna och barn. Mycket omväxling för att vara så pass litet ställe. Långt över förväntan🙂


Stina
Stina (Gäst)
2020-12-15
Tyvärr inget för mer avancerade åkare dock perfekt för barnfamiljer och nybörjare, något som även var väldigt märkbart på klientelet. Den enda svårare backen som fanns var i det smalaste laget vilket gör att du ej kan trycka på i svängarna eller ”carva” ordentligt. Övriga backar kändes mer som transportsträckor än backar.. Dyrt var det också så de där extra timmarna till sälen hade varit värt det alla dagar i veckan. Kungsberget känns som ett klart bättre alternativ när det kommer till själva backarna för andra än nybörjare.

Visa fler recensioner (137)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer