Nybrobacken

Skidorter i Sverige
Besök Dalarnas alpina stolthet, ta med familjen till Nybrobacken. Denna skidanläggning är både lugn, lagom stor och utmanande. Här ser du sällan några köer och både vuxna och barn kan ha kul i pisterna. Eftersom anläggningen har ett begränsat utbud av pister brukar många endast besöka Nybrobacken över dagen, något som passar perfekt. För barnen finns en bred och fin backe som de tar sig uppför med knapplift. För de minsta barnen finns dessutom ett trevligt pulkaområde som kan vara värt att kolla in.

För dig som är mer erfaren i backen finns även mer utmanande pister. Är du taggad till tusen för lite sköna rails och hopp? I så fall kan du bli glatt överraskad av Nybrobackens park. När du har en ledig helg kan du ta dig från Borlänge centrum till backen snabbt och njuta av lite skidåkning. Perfekt om du vill börja säsongen extra tidigt!

Nybrobacken Snöprognos

 • Torsdag
  0,1 in regn
  Regnbyar
  61°F
  6 mph
 • Fredag
  0 ft
  Halvklart
  66°F
  5 mph
 • Lördag
  0,1 in regn
  Lätt regn
  61°F
  4 mph

Fakta om Nybrobacken

Nedfarter (Totalt: 5)
Grön Väldigt lätt:1
Blå Lätt:1
Röd Måttligt svårt:1
Svart Svår:2
Kvällsskidåkning:2 st nedfarter

Liftar (Totalt: )

Fallhöjd
Nybrobacken Fallhöjd
Högsta punkt: 1050 ft
Fallhöjd: 541 ft
Lägsta punkt: 509 ft

Områden
Snowparks:1
Land: Sverige
Region: Dalarnas län

Recensioner av Nybrobacken

Vad tycker du om Nybrobacken?
5
4
3
2
1
Adam
Adam (Gäst)
2018-03-20
Bra och inte mycket folk men inte många liftar

Harren
Harren (Gäst)
2010-03-23
Nybrobacken är ett mycket prisvärt alternativ i Falun-Borlänge området. Kanske inte de värsta hoppen finns där, men de som finns är väl underhållna och de som gillar att raila måste mysa. Backen har kvällsöppet flera dagar och det är bra för efter några timmar känns det som man börjar tröttna.

Toktobbe
Toktobbe (Gäst)
2008-02-14
Var där ikväll och åkte hem med ett leende på läpparna nybro har köpt in 5 nya rails tills i år designade av David Ny. En riktigt skön raillinje som började med en 15 meter up down box som följdes av en skön bananbox efter det kommer en nedåtlutad rollercoaster följt av en låg rak box ca 5 meter och sist av allt en riktigt hög och bred 5 meters box så till alla som vill köra lite sköna rails i Borlängetrakten åk till nybro och shredda. Med lite minusgrader så kommer de säkerligen komma upp en massa sköna bigjumps också då snöproduktionen kommer igång.

Tobias
Tobias (Gäst)
2007-11-27
Även i år kommer det att arrangeras en Slopestyletävling i Nybroberget som är öppen för alla som vill prova sina skillz. Planeringen pågår för fullt och förmodligen kommer tävlingen köras någon gång i februari alltså mkt tidigare än ifjol pga av att snötillgången inte var den bästa förra året. Mer info komer senare under året men börja planera in detta event redan nu.

Mest populära foto

Åkare: Erik Backåkers Foto: Ellen B

Pistkarta

Pistkarta Nybrobacken

Närliggande skidorter

Romme Alpin3,1 miles
Källviksbacken12,4 miles
Uvbergsbacken18 miles
Bjursås24,9 miles
Ryllshyttebacken24,9 miles
Svärdsjöliften25,5 miles
Klackbergsbacken27,3 miles
Käringberget28 miles

Flygplatser nära Nybrobacken

Mora-Siljan Airport
Körtid: 1 timme, 43 minuter (68 miles)
Avstånd: 50 miles